Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

Hvem stemmer hva i Andeby?

triks341.jpg
DU ER RIKERUD: Bruk det til noe!

Publisert: 2. mai 2010

Du har sikkert tatt en fem-seks tester på nett som skal gi deg svaret på det som gir deg søvnløse netter: Hvem er du i Andeby? Etter å ha fått klarhet i dette, sitter du kanskje igjen med en følelse av tomhet. Hva nå? Hva hjelper det deg å vite at Rikerud faktisk er deg? Hva skal du bruke dette til?

Hvorfor ikke la dette avgjøre hva du skal stemme ved stortingsvalg eller kommunevalg? Hvis det nå engang er slik at du er Rikerud, kan du spare deg masse bry og gjennomlesing av partiprogrammer ved å bare stemme det Rikerud ville stemt. På bakgrunn av rigide og nennsomme personlighetsanalyser har vi kartlagt hva de mest sentrale innbyggerne i Andeby ville stemt, dersom de hadde stemmerett i Norge. En kondensert, destillert og pasteurisert oppsummering finner du her.

For å unngå rettstvist med Disney-konsernet angående bruk av illustrasjoner, har Daniel lett i sitt eget arkiv. Tegningene her er hentet fra "Daniel Pocket"-bøkene fra starten av nittitallet, til glede for gamle og nye lesere.

Onkel Skrue

triks342.jpg
ONKEL SKRUE: Skjebnesvangert besøk fra B-gjengen.

Onkel Skrue er stinn av penger, tar null hensyn, og ønsker å dele minst mulig av sin rikdom med resten av byen. Et godt eksempel på dette er den gangen han satte belter på pengebingen og konstant kjørte rundt (på andres gård og grunn) for å slippe å betale eiendomsskatt.

Aller helst vil han gjøre som han vil, gjerne på andres bekostning, og han avskyr offentlige reguleringer. Onkel Skrue er den mest typiske Fremskrittsparti-mannen i Andeby.

Donald

triks343.jpg
DONALD: Hissig og snarsint som vanlig.

Donald er en FrP-er av de diametralt motsatte grunnene til at Onkel Skrue er det. Donald eier ikke nåla i veggen, og vil derfor at alt skal være gratis og tilrettelegges for ham. Hvis ikke blir han sint eller grinete. Han er ingen tilhenger av futen, og jobber gjerne svart.

Samtidig kan Donald tenkes å stemme Rødt for å få banket igjennom seks timers arbeidsdag. Misnøyen med manglende gjennomslag vil nok likevel bringe ham tilbake til FrP neste gang.

Anton

triks344.jpg

Anton stemmer ikke, da flaksen hans uansett overstyrer alt styresmaktene måtte finne på. Drar på årsmøtene til Høyre fordi han liker bevertningen.

Mikke

triks345.jpg
MIKKE: Mikke møter Jan P. Syse i klassikeren "Mikke Mus får en venn".

For Mikke står rettferdigheten høyest i kurs. Aller helst skal den fordeles så strengt og jevnt at ingen egentlig blir helt fornøyde. Han forholder seg derfor traust til Arbeiderpartiet.

Langbein

triks346.jpg

Langbein vil etter all sannsynlighet stemme det som Mikke sier at han skal stemme.

Petter Smart

triks347.jpg
PETTER SMART: Petter tar alt på strak arm.

Kunnskapsrike Petter Smart ser lyst på fremtiden, fordi han vet at teknologien vil løse alle problemer vi måtte støte på. Medlem i Høyre, men dropper årsmøtene fordi han ikke liker slips.

Dolly og Minni

triks348.jpg
DOLLY: Donald skjuler en luguber øyesykdom for sin kjære.

Dolly er som vi tidligere har påpekt ei selvopptatt hurpe som vil ha i både pose og sekk, og får hun i bag og veske i tillegg, ja, så takker hun ikke nei til det heller. Hun drar sammen med Minni Mus til valglokalet, og på veien diskuterer de høylytt hva de skal stemme, og hvor de skal shoppe etterpå. For å beholde den gode stemningen seg imellom, møtes de på halvveien og stemmer Høyre begge to.

Ole, Dole og Doffen

triks349.jpg

Disse tre karene er av et ytterst sjeldent kaliber for Andeby. De er selvoppofrende, ønsker det beste for alle andre og for Andebyskogen og dyrelivet der. De er kunnskapsrike (dog de jukser, siden de alltid bærer Hakkespettboken), og de er initiativrike. De er ofte gründere i sine egne småbedrifter (salg av saft er ett eksempel). Det er derfor å anta at de vil stemme Venstre i skolevalget.

B-gjengen

triks350.jpg

B-gjengen er ute etter å få fatt i verdiene i Skrues pengebinge. Disse godene har de så planer om å fordele jevnt mellom seg. De er ikke spesielt smarte, og står derfor i fare for å forveksle sin ideologi med den av kommunismen, og kan derfor finne på å stemme Rødt.

Øvrigheten

Bestemor Duck

Antikapitalistiske Bestemor Duck setter naturforvaltning først, tett etterfulgt av støtteordninger til de svake i samfunnet. Frem til hun havner på hjem vil hun nok stemme Sosialistisk Venstreparti. Da tar Ap eller FrP over, avhengig av hvor dårlig stelt det er på gamlehjemmet.

Guffen

Guffen synes ikke legalisering av hasj høres så verst ut, og stemmer Miljøpartiet De Grønne om han klarer å vralte seg bort til valglokalet på valgdagen.

triks351.jpg
ROTOR McKVAKK: Rotor styrter våre venner i døden.

Rotor McKvakk

Rotor er ikke spesielt politisk orientert, men som privatflyger og helikopterpilot syntes han lite om den rødgrønne regjeringens forslag om fem øres avgiftsøkning i dieselprisen.

Magica fra Tryll

Som ei som bruker foffbomber til å få viljen sin, har ikke Magica tålmodighet til å vente på politikerne. Hun har omsider innsett at ran av lykketiøringer er en betent sak det er lite politisk vilje til å gjennomføre, og hun stemmer derfor ikke.

Klodrik

Klodrik stemmer blankt, fordi det representerer ham best.

Spøkelseskladden

Spøkelseskladden ønsker mest av alt å være den største forbryter i universet. Intet mindre. Han er dessuten ute etter verdensherredømme. Det er ikke lett å si hvilket parti som skal hjelpe ham å nå hans ambisiøse mål. Som kladd har han uansett ikke stemmerett.

Tilleggsopplysning

Ingen i Andeby stemmer Kristelig Folkeparti, da ingen i Andeby verken er kristne eller har barn. Hadde Dagfinn Høybråtens slagord vært "nevøene, nevøene, nevøene" kunne KrF hatt en betydelig oppslutning.

facebook.png

020510