Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

anmlogospill.jpg

anm030.jpg
NATURLIG LEK: Daniel graver etter mark.

Worms World Party

Anmelder: Daniel
Foto: Henrik
Først publisert: 7. juni 2005

Det sytes til stadighet om at den nye generasjonen ikke er ute og leker, men bare sitter inne og spiller seg frem til fedme, latskap og asosiale tendenser. Det snakkes om virkelighetsflukt, og at barna har godt av å komme seg ut i naturen mer.

Hva er logikken i å sitte inne og spille fremfor å være ute og leke? Det kan tenkes at den er mer forståelig enn trangsynte fossiler prøver å få barna til å tro. Er det egentlig så rart at barna velger som de gjør? Det er åpenbart på tide å avgjøre hva som er best, en gang for alle. For å gjøre dette så objektivt som mulig vil jeg sammenligne to ulike versjoner av samme sak: Analog og digital mark.

anm031.jpg Allerede i startfasen er det en slående faktor som går i digital marks favør: Tilgjengelighet. For å leke med datamark trenger du ikke engang gå ut av sofaen om du har en håndholdt spillkonsoll. Skal du derimot finne tradisjonell mark må du ikke bare gå utendørs, det må en hel del vilkårlig graving til før du finner mark. Jo da, hvis du går ut i regnvær kan du fråtse fritt i mark på asfalten, men hvem går vel utendørs når det regner? (Når det gjelder det å kravle ut på asfalten må det vel sies at det virker som om intelligensen til datamark er en smule høyere enn som så, om de nå enn er minst like suicidale).

Når du endelig har klart å oppdrive en fysisk mark, åpenbarer nok en svakhet seg: Den er ekkel. Hadde du giddet å spille med en håndkontroll inngnidd med masse jord og klin og gørr?

Det er likevel ikke dette som blir det avgjørende nederlaget for den triste, grå naturens utgave av det som spill har lært oss kan være noen livaktig, kule krek. Se på følgende bilde i en halvtime i strekk:

anm017.jpg

 Underholdende
 Bedre enn virkeligheten
 Stiller mordtrangen
 En smule urealistisk

Offisielt nettsted
N-Gage Arena

anm026.jpg

anm032.jpg Se for deg at meitemarken kanskje vrir litt på seg av og til. Dette er virkeligheten, kjære venn. Dette er hva naturen har å by på av underholdning. Meitemarken er ikke bare vanskelig å finne og klissete og ekkel, den er så hinsides all fornuft kjip. Den gjør jo ikke noe! Kjør noen triks!

Slaget er derfor avgjort før det er startet: Hva vil du helst gjøre? La deg underholde av en heslig mark som ikke gjør noe av seg, eller sterile mark som dreper hverandre og slynger seg mellom fly?

Sorry, Moder Jord, du taper denne runden. Det som står klart for oss, er at virkeligheten må bli mangfoldige nivå kulere om vi skal rettferdiggjøre å dytte ungene våre ut i den.

anm028.jpg anm029.jpg

070605