Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

anmlogoannet.jpg

NetOnNet

anm050.png

Kategori: Nettbutikk
Spesialitet: Elektronikk

 Billige varer
 Rask levering
 Svorsk

anm051.png

Publisert: 14. mars 2008

NetOnNet er nettbutikken du aldri har hørt om, men som kommer best ut i pristesten på elektronikkproduktet du har tenkt å kjøpe. Er det trygt å handle der?

Det er nok ting som kan skremme potensielle kunder. Bare nettadressen er en start: Nettonnettdottenno er verken beskrivende eller lett å uttale. Sidedesignet har noen artige løsninger som arter seg mer som problemer. Mest alvorlig er det likevel når NetOnNet prøver seg på ord.

NetOnNet er et svensk foretak, noe som blir tydeliggjort gjennom nettsidenes norske språk. Man kan si mye om svensker, men at de fremstår som intelligente når de gjør et forsøk på norsk kan man ikke si. Man kan faktisk ikke det, for det vil ikke være riktig. Det vil være galt.

Om man ikke har klart for seg at nettsidene er en hastig oversettelse fra svensk, kan man fort tro at NetOnNet består av en gjeng fjortenåringer som forsøker å selge tjuvgods: prisene er mistenkelig lave, og nettsiden formidler sine varp med et tiltenkt avansert språk som fremstår som desto mer idiotisk på grunn av graverende skrivefeil de fleste greide å luke ut i småskolen.

Hvis selskapet faktisk er seriøst, kan det være vanskelig å skjønne det selv når ordene ikke er stavet feil, med menybokser som heter «Se her!», «Dessuten..» og «Se hit!». Det er som om NetOnNet konkurrerer med seg selv om kundens oppmerksomhet. Hvis du er så lettpåvirkelig at du bryter sammen over å ikke vite om du skal se hit eller her, er nok ikke NetOnNet stedet for deg.

Aksepterer du at de som spør etter VISA-nummeret ditt staver «vil» som «vill» og «innom» som «inom», er det likevel lite som taler imot. Utvalget er ikke så verst, og prisene er det vanskelig å konkurrere med. Jeg tok sjansen på å bestille et par hodetelefoner og et minnekort. Leveransen kom kjapt, og på tross av iherdige forsøk greide jeg ikke å føle meg lurt. Selv om jeg ikke har lyst, må jeg derfor nesten gå god for NetOnNet.

NetOnNet er for deg som ikke har noe problem med at prisene er så lave, og nettsidene så bedritne, at du aldri får avkreftet dine mistanker om at NetOnNet bryr seg om loven som folk flest bryr seg om søppeltømmerne sine. Ikke.

facebook.png

140308