Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

Vi fyrer opp en Barbie

Tekst og foto: Daniel
Medsammensvoren: Tommy
Først publisert: 16. september 2001

En liten underhistorie til Tommy Tester Ting

barbie01.jpg Gå tilbake til TTT-testen av Barbie-dukken.

Dette er altså en avstikker fra den TTT-testen hvor Tommy tester en Barbiedukke. Selve båltesten ble her så omfattende at vi valgte en større presentasjon av denne, med litt flere bilder og utdypende tekst. Ansvarlig for testen var altså Tommy, mens Daniel overvåket prosessen nøye for å forhindre ulykker. Det er også Daniel som har skrevet teksten og tatt bildene her. Vi kan trøste med at det hele gikk bra til slutt (ikke for dukken sin del, men dog), men gjør for all del ikke slikt som dette hjemme. Det er skummelt og farlig og ikke lurt. Dette kan ikke nevnes for mange ganger, så vi begrenser det med to ganger og denne siste gangen med fet skrift:

Ikke gjør slikt som dette hjemme. Vi gjorde det bare fordi vi er dumme.

Da skulle det formelle være lagt til side, og vi kan gå rett til verks.

Episode 1: Fantomsmerter

barbie02.jpg I det vi trodde var en brannsikker eske la vi følgende elementer:
1) Barbiedukken
2) Et stearinlys
3) Et telys
4) Et lokk til en ødelagt kalkulator (unnværlig)
5) Den brukte fyrstikken

Med en stor mengde kaldt vann innenfor rekkevidde, tente Tommy på de to lysene. Minutter tidligere hadde ikke Tommy forstått poenget med alle sikkerhetsanstaltningene som brannsikkert underlag og kaldt vann, for som han sa; "brenner plast så bra da?". Ikke lenge etter skulle Tommy få svar på alle sine spørsmål. I mellomtiden måtte vi vente på at lysene skulle bli varme nok, og samtidig psyke oss opp. Dette tok ikke særlig lang tid.

barbie03.jpg Til å begynne med, satte Tommy Barbiedukken pent og pyntelig med magen over lyset, lik bildet til høyre viser. Som antatt tok dukkens klær durabelig kjapt fyr, og bare sekunder etter Barbie havnet i skjærsilden var hele magepartiet overtent. Klærne ble bare svidd bort, og det var hovedsaklig "huden" under som trivdes best i den høye temperaturen. Det begynte kjapt å ryke og boble, og det dryppet da også noen ilddråper av brennende plast ned fra dukkens mageregion. Tommy begynte nå å fatte hvor bra plast egentlig brenner, uten at han ville stoppe av den grunn. Vi fant dessuten ut at det var veldig liten hjelp i telyset, fordi det bare brant hos seg selv der nede ved bunnen i esken. Ikke det at vi følte for å slukke det, så det ble nå bare overlatt til seg selv. Da Barbiedukken hadde tatt sånn noenlunde fyr i mageområdet, bestemte vi oss for å slukke vår dukke for å få en midlertidig statusrapport på det en gang så vakre skjønnhetsidolet..

barbie04.jpg Vi kunne raskt konkludere med at Barbie hadde fått brent bort hele sin bekledning foran, uten at hun var noe særlig å se på av den grunn. Over hele fronten, inkludert mage- og brystpartiet, led huden av en lite kledelig tredjegrads forbrenning. Svidd inn til beinet og fremdeles rykende poserte Barbie likevel gjerne for kamera. Barbie viste en standhaftighet som den puslete tinnsoldaten kan se langt etter. "Mer! Gi meg mer!" roper hun. "Er det alt dere har å by på?" I en tenkt situasjon hvor den forbrente dukken faktisk kunne ha svart oss på slikt et spørsmål, er det sannsynlig at vi ville ha svart at nei, vi kan nok by på mer, kjære deg. Historien skal vise at det kunne vi virkelig.

Selv om Barbiedukken etterhvert sluknet, var stearinlyset i full flamme. Tommy besluttet at testen kunne ikke slutte her. Skal man teste ei barbiedukke som bål, så må man gjøre det fullt ut. Å svi av klærne på henne holder kanskje for å oppnå seksuelle hensikter, men ikke i vårt oppdrag. Tommy hadde fått blod på tann og ropte med en følelse av makt i stemmen: "Brenn! Brenn mer! Mer ild! Nå!" Etter dette puslete resultatet fant Tommy ingen annen råd enn å fyre opp Barbie'n ytterligere. Dette kan du lese mer om i Episode 2.

Gå til Episode 2: Flammene angriper