Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

Diplom-Is: Operasjon Vanilje-is med sjokoladebiter

Av Daniel

Etter en lang skole- eller arbeidsdag midt på heiteste sommeren, hva er vel bedre enn å komme hjem, slenge seg ned på sofaen og hive i seg et par liter med herlig is? Fint lite, skal jeg si deg. Eller ... det spørs dog hvilken is det er snakk om. Krokanis? Nei, send meg heller lukt til helvete. Pistasj? Gud forby, is skal ikke være grønn når man kjøper den. Vaniljeis med sjokoladebiter? Ah ... jaaaa ...

Som kjent er Diplom-Is' variant av sjokoladebit-isen den beste på markedet. Ingen over, ingen ved siden. Hva gjør man så når man oppdager at isen er fjernet fra sortimentet? Jepp, karer, dere hørte rett, Diplom-Is har sluttet å produsere «Vaniljeis med sjokoladebiter». Uhørt! Jeg så på det som min plikt å prøve og gjøre noe med saken, og sendte en vakker, liten og meget overdrevet mail til gjengen. Det bør nevnes at visse elementer i mailen ikke er fullstendig korrekte. For eksempel får jeg ikke lenger penger for å rydde rommet mitt, og jeg har da heller aldri hatt gidd nok til å sykle til butikken. Disse punktene var lagt inn for å få medynk fra de iskalde hjertene til brevets mottagere.

E-brevet Daniel sendte til Diplom-Is

Hei.

Mitt navn er Daniel, og jeg har en liten trist historie å fortelle. Det hele begynte da jeg hadde ryddet og vasket rommet mitt. Min mor så på dette som et mirakel og syntes at jeg fortjente en liten påskjønning for arbeidet. Hun ga meg dermed 25 hardt opptjente kroner og sendte meg ivei mot butikken. Det innebærer 6 kilometer sykling på en kronglete, slapsete vei på en kald vårdag med yr og vind.

Jeg visste hele veien hva pengene skulle gå til. Jeg må innrømme at frasen "Diplom-is' Vaniljeis med sjokoladebiter" har gitt meg vann i munnen helt siden jeg var barn. Med godt mot gikk jeg inn i butikken, men hva skjedde så?

Borte ved den velkjente isdisken fikk jeg nærmest hakeslepp. Hvor var vaniljeisen med sjokoladebiter? Min favoritt? Min eneste favoritt? Da sjokket hadde lagt seg gikk jeg bort til en ekspeditør som stod i nærheten. Jeg spurte hvor det var blitt av isen min. Hun kjente meg umiddelbart igjen, da jeg hadde vært der ved mangfoldige anledninger tidligere, alle med samme formål. Den stakkars ekspeditrisen kunne lite gjøre enn å beklage at "Vaniljeis med sjokoladebiter" ikke lenger var en del av Diplom-Is' sortiment. Hun kunne dog vise til dens avløser; "Melkesjokolade", og anbefalte meg å prøve den.

Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Overraskelsen var stor, og slettes ikke i positiv forstand. Det endte dog med at jeg brukte min mors penger på Diplom-Is' nyvinning, og håpet i det lengste på at det var en likeverdig erstatning. Det bør nevnes at jeg hadde mine tvil. Min gane har nemlig aldri foretrukket sjokoladeis.

Endelig hjemme skyndte jeg meg med å åpne isboksen, i god tro om at Diplom-Is hadde gjort det rette valget. Deretter angret jeg på at jeg i det hele tatt hadde orket bryet med å rydde rommet.

Dette var slettes ikke hva jeg hadde sett frem til da jeg hadde lagt ivei på sykkelturen til butikken. Dette var slettes ikke hva jeg ønsket meg. Hele det nitriste opplegget fikk meg til å stille meg selv en del spørsmål:

Hva slags politikk er det egentlig Diplom-Is fører? Hva er det med å fjerne en av de mest populære isene, for så å erstatte den med en sjokoladeis med besk smak? Hva har Diplom-Is å tjene på det?

Det kunne ikke være sant. Jeg stolte ikke fullt og helt på ekspeditrisen på butikken, og måtte innom Diplom-Is sine nettsider for å sjekke om de virkelig hadde gjort det feilgrepet å fjerne sjokoladebit-isen fra sortimentet sitt. Jeg fant til slutt frem til sortimentsoversikten, og katastrofen var et faktum. Mitt verste mareritt hadde blitt en realitet.

I frykt for at også de andre isprodusentene fulgte strømmen til sin trendsetter Diplom-Is, stakk jeg også innom Hennig Olsen-is sitt nettsted. Hennig Olsen-is' Sørlandsis med sjokoladebiter har i lengre tid vært min reserve hvor Diplom-is' foretrukne konkurrent ikke har vært å oppdrive, og takk høyere makter, på Hennig Olsen-is' hjemmeside var den til og med avbildet. De har den fortsatt. I motsetning til visse andre kaster de ikke bort sin yrkesstolthet på å fjerne populære varer og erstatte dem med varer av lavere kvalitet som ikke passer oss sosietetsspisere.

Slik er altså stillingen. Uten Diplom-Is' ruvende kjempe «Vaniljeis med sjokoladebiter», ser jeg meg nødt til å kjøpe Hennig Olsen-is-reserven. Med mindre dere gjeninnfører sjokoladebit-isen som en del av deres nå ufullstendige sortiment, kommer jeg for all fremtid til å boikotte deres 2-liters-iser og heller satse på Hennig Olsen-is fullverdige reserver.

Om ikke annet, ønsker jeg skriftlig respons med fullgode grunner for at dere har besluttet å slutte og produsere sjokoladebit-isen, da jeg finner dette høyst besynderlig.

Med vennlig hilsen Daniel.

Svaret fra Diplom-Is

Gavekortet Det tok Diplom-Is bare 8 dager å replisere mitt e-brev. Dessverre gikk mitt lille prosjekt rett i dass. Diplom-Is bryr seg ikke om minoriteten innenfor kundekretsen sin; de som spiste den herlige hvite massen med de mørkebrune flekkene.. Det eneste gode jeg fikk utav det hele var et lite gavekort du kan se til høyre. Her her uansett svaret jeg fikk:

[Merk: E-brevet er noe rettskrevet, da det inneholdt imponerende mange skrivefeil.]

Hei, Daniel.

Tusen takk for en innholdsrik mail vedr. savnet av din favoritt-is, nemlig 2 liter med Sjoko-biter.

Dessverre er det så at når vi fjerner produkter fra vårt utvalg så vekker det sorgtunge reaksjoner fra deler av markedet. Alle venter både en, to og tre nyheter på iskremmarkedet hvert år. I Diplom-Is tar vi denne produktutviklingen veldig alvorlig og som du sikkert har registrert er vi svært bevisste på nye lanseringer. Nå er det engang slik at frysediskene har begrenset plass. Når vi utvikler nye produkter, må vi også avvikle et tilsvarende antall. Da vil vi naturlig nok se på omsetningshastighet og totale salgstall som svært tungtveiende og fikk Sjoko-vanilje sin skjebne. Det var rett og slett den som solgte dårligst av våre 2-litere, og dermed ikke forsvarte sin plass i vårt sortiment.

Vi kan ikke på nåværende stadium love at 2 liter med Sjoko-vanilje kommer tilbake, men vi vil registrere ditt ønske i vår idè-bank, og vil ta dette med på lik linje med andre forslag til nyheter for 2003.

Som takk for ditt engasjement ønsker vi å sende deg et lite gavekort i posten, men mangler din adresse. Kan du maile denne til oss?

Med vennlig hilsen
Norsk Iskrem BA
Forbrukerservice

Etterord

Herregud. 2003! Hva gir dere meg? Hennig-Olsen, her kommer jeg. Jeg oppfordrer samtlige til å boikotte den nye Melkesjokolade-isen til dipperne. Hvis du mot formodning synes den er god, og en fullgod erstatter for vår hellige sjokoladebit-is, har du nok dessverre misforstått. Ikke lur deg selv. Vi vil ha tilbake sjokoladebiter. Boikott! Boikott!