Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

Tine Meierier: Operasjon Litago

triks044.jpg Tekst og foto: Daniel (for anledningen førskolelærer)

I skolekantina kjøpes det halvliterskartonger med Litago over en lav sko hver eneste dag. Visjonen blant oss elevene i kantina har nå i lengre tid vært å lage en lang ku av alle kartongene. Fordi utformingen av kartongene gjør dette umulig, har jeg sett meg nødt til å kontakte Tine for å få fram saken på dagsordenen, så man ser hvor viktig dette er.

Jeg anså det som lite sannsynlig at Tine Meierier ville ta et brev fra en videregåendeskole-elev om dette temaet særlig seriøst, og endret litt på de faktiske tilstander og fysiske benevninger. Mine medelever ble raskt barneskoleelever, og personlig ble jeg raskt forfremmet til førskolelærer. Det verste er at rent bortsett fra det, stemmer faretruende mye av det i brevet :)

E-posten jeg sendte til Tine Meierier

triks045.jpg
HELT FEIL: Hvilken ku har vel tre haler og masse bruddstykker av føtter?
Hei, dere i Tine Meierier.

Som førskolelærer er det en stor fryd å se barna i aktivitet dagen lang. Takket være meget informative melkekartonger vet vi jo at barn trenger store mengder melk for å takle en strevsom hverdag. Dette har vi tatt til etterretning, og har i flere år nå kunnet tilby melk til elevene både under skoledagen, og på skolefritidsordninga. Mange av barna har dog vist sin misnøye for melk, og vi har derfor valgt å kjøpe inn omtrent like store kvanta Litago Sjokolademelk. Dette gikk rett hjem til barna, store som små. Det er koselig å se at de store barna lærer de små til å åpne skrukorken på kartongene, at de greier å samarbeide tross aldersforskjell og like stort begjær for den brune melken.

I det siste har de yngste barna fått det for seg at de vil lage en kjempelang Litago-ku av melkekartongene, noe de oppgitt prøver på hver dag. Jeg har lagt ved noen bilder som viser problemstillingen. Vitsen er visstnok å sette mange kartonger etter hverandre slik at man får en meget lang ku. Problemet er bare at kua bare går over to sider av kartongen, en med hode og framkropp på, og en med hale og bakkropp. Siden det ikke er en egen side kun med kropp på, er det fysisk umulig å lage en kjempelang ku. Dette har ført til stor frustrasjon blant de yngste barna som dag etter dag ikke forstår at dette ikke går. Jeg har måttet trøste mangt et barn som har gitt opp kampen mot tårene for denne lille, men for disse barna likevel viktige detaljen i deres måltider.

Så slo det meg: Hvorfor ikke prøve å få gjort noe med saken? I den anledning skriver jeg nå til dere med følgende spørsmål: Er det muligheter for å få forflyttet Litagokua litt på halvliterskartongene, slik at man får en side kun med kropp? Helst bør det ikke være verken føtter eller syn av noen hale på denne siden. Det er ledig plass på siden bak bakføttene, så å forskyve kua litt (og kanskje forlenge den en smule?) burde være mulig.

Har dere anledning til å endre på problemet? Det ville ha gledet mange små, melkedrikkende, lekelystne barn, det kan jeg garantere.

Med vennlig hilsen
Daniel
Førskolelærer Elveleiet Barneskole

Svaret fra Tine Meierier

LITAGO drikke - dekor på kartong

Hei Daniel!
Hyggelig at du besøkte oss på internett. Beklager sen tilbakemelding.

Vi kan godt forstå barnar frustrasjon. Slik kartongene er dekorert i dag skal det godt gjøres å lage en lang LITAGO ku av kartongene. Ditt ønske og innspill om justering av dekor vil bli videresendt produktansvarlig ved vårt Markedssenter. Vi kan selvsagt ikke love at en slik justering blir gjort, det ber vi om forståelse for. Vi ønsker deg og barna ved Elveleiet Barneskole en fortsatt fin vår.

Med vennlig hilsen
TINE Norske Meierier BA
ved Forbrukerkoordinator

Status: Ikke avsluttet

Vel vel. Om ikke annet, tok de i alle fall henvendelsen seriøst. Vi får bare vente i spenning og se om den produktansvarlige tar til vettet og pakker kua over tre sider så det blir mulig å lage en kjempelang ku. Det hadde vært noe det.

040402
270402