Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

Stabburet: Operasjon Grandiosa-t-skjorte

triks049.jpg Tekst: Daniel
Foto: Daniel og Tommy
Først publisert: 9. september 2002

I denne saken dreier det seg slettes ikke om klaging. Her er det bare en enkel bønn om å få noe gratis som står i sentrum. Denne saken burde bevise en gang for alle hvor lett det er om man bare henvender seg på hyggelig vis til firmaer. De lever jo tross alt av PR-en sin. Og bare så dere er klar over det når dere leser e-posten jeg sendte til dem; jeg er ikke så gal at jeg hadde giddet å dra dit.

Forhistorie

En vakker dag jeg delte sofa med en kanalsvitsjer, viste TV-en et innslag fra norgesrekorden for største pizza. En så-og-så mange meter bred og lang Grandiosa ble lagd med omhu av en god del "kokker" midt i Ålesund. Forbipasserende fikk utdelt gratis biter av grandien, og jeg må innrømme at jeg følte en viss sjalusi til de som var der. Jeg ville også ha gratis Grandiosa! Det er jo, tross alt, med god margin, den beste ferdigpizzaen, og noe av det Norge kan være mest stolt av! Likevel var det ikke det som svøpte ideen om å sende Stabburet (som jo produserer herligheten) en e-post. Det var derimot de som lagde Grandiosa-en, kokkene. Samtlige var ikledd veldig kledelige, gule Grandiosa-t-skjorter. Jeg ville ha en og fyrte av en e-post i Stabburets retning.

E-postene

triks065.jpg
GRANDIOSA: Sånn, og bare sånn, skal Grandiosa spises — med korrekt t-skjorte.

E-posten jeg sendte:

Hei, dere i Stabburet!

Så et innslag på TV i dag om Norges største Grandiosa. Fikk nærmest tårer i øynene over at jeg ikke visste om det, for da tror jeg nesten at jeg hadde tatt meg turen til Møre for å overvære prosessen. Grandiosa er min fullstendige favorittpizza, ingen andre frossenpizzaer får oppholdstillatelse i min fryser, så det var nedtur å gå glipp av en slik rekord.

På innslaget så jeg dog at alle "kokkene" var ikledd Grandiosa-t-skjorter og jeg fikk umiddelbart ekstremt lyst på en. Derfor lurer jeg på om dere har en å avse til en stakkars ung mann som har brukt sin andel av inntekt på Grandiosa.

Svaret fra Stabburet

(... som kom etter bare 12 minutter)

Hei Daniel.

Vi har mottatt din hyggelige henvendelse med ønske om å få tilsendt Grandiosa T-skjorte. Det var synd å høre at du gikk glipp av matfestivalen i Ålesund.

Da du tydeligvis liker Grandiosa, skal vi sende deg en T-skjorte slik du ønsker. Avtalen må være at den blir flittig brukt.

Vennligst gi oss en tilbakemelding om hvilken størrelse du bruker.

Med vennlig hilsen
Stabburet AS

Status: Vellykket

Synd ikke firmaer har alle slags plagg i sin reklameklær-kolleksjon, ellers kunne jeg jo ha skaffet meg en hel garderobe gratis ...

090902