Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

triks066.jpg

Big Bite: Operasjon Rabattkort

Tekst og foto: Daniel

De av oss som har levd en stund, husker den tiden hvor rabattkort på ymse steder betød en liten pappbit som de klippet i med en bestemt hulltang, og eventuelt signerte på. Det var tider, det. Problemet for de kafeene og "restaurantene" som hadde slikt et opplegg, var at folk enkelt kunne lage hull selv, om lignet tilstrekkelig så de kunne få sin tiende hårklipp med halv pris på sjampoo allerede på andre besøk. Dette likte ikke servicebransjen i Norge, og nå slår de tilbake med dobbel kraft. Ønsk velkommen rabattkortene med magnetstripe, hvor du som kunde ikke kan få et fysisk bevis på at "klippene" dine øker. Ønsk velkommen mitt problem med Big Bite.

E-posten jeg sendte til Big Bite

Hei.

Ofte når man er i byen og er sulten, blir det så man tyr til det man så pent kaller "fast food". Jeg er selv en lidenskapelig bruker av en sådan type mat, men følte etter hvert behov for variasjon fra fettfylte burgere. Det var derfor en stor glede da Big Bite kom til byen med sandwicher som (forutsatt at brødet ikke er hardt) er meget gode og vel verdt prisen.

Til slutt ble det da selvfølgelig til at jeg investerte i Big Bite-kortet, som i følge deres kampanjer skal gi meg hver tiende halvfotssub gratis. Jeg ble umiddelbart litt mistenksom da jeg fikk kortet og så at det hadde magnetstripe og ikke bare var et pappkort med plass for stempel. På et stempelkort er man i alle fall sikker for at kjøpet blir registrert, og jeg fryktet det verste for min tiende sub-meny hos Big Bite i Thomas Angells gate i Trondheim, som er min stam-Big Bite-restaurant.

Selv om ikke overraskelsen var særlig stor, var likevel skuffelsen til stede da jeg for tiende gang fikk kortet mitt dratt hos Big Bite. Jeg hadde notert meg antall ganger jeg hadde kjøpt meny hos dere, nettopp for å sjekke om dette virkelig fungerte. Neida, den tiende menyen min var slettes ikke den tiende på kortet, så betale måtte jeg. I mangel av kontanter måtte jeg kansellere kjøpet, og jeg følte meg stemplet som en med økonomisk uorden, hvilket jeg liker dårlig da sannheten er en helt annen.

Det skulle vare og rekke til den fjortende sub-en før jeg fikk en gratis. Jeg var på nippet til å ikke gidde å bruke kortet da det jo ikke later til å føre frem, da jeg faktisk fikk en gratis sub.

I den senere tid har jeg erfart at kunder ofte spør hvor mange klipp de har på kortet, så etter å ha kjøpt to sub-er en dag, og en ny den neste, spurte jeg hvor mange ganger kortet mitt har registrert meny-salg. Da jeg fikk oppgitt tallet 12, ble jeg igjen lettere irritert. Selv om jeg ikke lenger ajourførte antall kjøpte menyer, visste jeg jo at dette ikke kunne stemme ettersom jeg de to siste dagene hadde kjøpt mer enn tre, noe som da ville gått tilbake til ni klipp, hvilket jo ikke ville gitt meg gratis meny. Og mellom den gratis menyen og klipp nummer 12 er jeg rimelig sikker på at jeg minst har kjøpt 5-6 menyer.

Med andre ord er jeg meget skuffet over Big Bite-kortsystemet, da det tok meg 14 klipp å komme til 10, og ytterligere 5-6 å komme til 12. Dette blir ikke akkurat 10 % rabatt slik som plakatene skryter av (og som jo uansett er feilvisende ettersom man ikke får rabatt ved hvert kjøp). Jeg har en teori om at de ansatte ikke drar kortet helt igjennom slik at kjøpet ikke blir registrert, og jeg har også erfart at kortet dras med magnetstripen både mot og fra meg. Dette rabattsystemet fungerer med andre ord meget dårlig, og jeg håper at rutinene for bruk av kortet hos de ansatte skjerpes.

Med vennlig hilsen Daniel,
som antagelig er en av mange som får for lite rabatt, men en av veldig få som faktisk vet det.

Svaret jeg fikk fra Big Bite

triks067.jpg
BIG BITE: En kunde tar et stort tygg. (Illustrasjonsfoto.)
Hei Daniel.

Vi har sjekket de momenter du her tar opp med vår dataleverandør, og de kan bekrefte at det du har registrert kan inntreffe i gitte situasjoner. Bakgrunn for oppstått situasjon ved manglende poeng skal være manglende eller ikke hyppig nok datakommunikasjon mellom Big Bite utsalg – hovedkontor – Big Bite utsalg. Dette har i enkelte tilfeller medført til at kortet eller antall poeng ikke er oppdatert til enhver tid.

I vårt system kan jeg registrere at på ditt kort er det kjøpt 17 menyer og mottatt en gratis Meny. Dette håper vi er riktig og i overensstemmelse med dine registreringer.

Mvh [navnet til en tølper],
Big Bite

Mitt svar til deres fatale svar

Så dere utelukker med andre ord at det er personalet som drar kortene feil vei eller ikke langt nok gjennom? Lite åpne for selvkritikk, er vi? Jeg er redd dette i mitt tilfelle har lite å gjøre med ikke-oppdaterte data på kortet!

Og 17 menyer registrert? Nei, dette er ikke korrekt! Feilen er nok ikke forsinkelse i systemet, min kjære venn, men at de aldri ble registrert i det hele tatt! Min gratis meny har jeg fått, ja, men det måtte 12 kjøp til for å få 10 registreringer, og 14-15 kjøp for å komme til 12. På grunn av at "Salami og ost" (min favoritt) er månedens meny har jeg nå endelig fått kavet meg opp på 17, men jeg kommer aldri til å få tilbake de kjøpene som ikke ble registrert. Jeg har aldri opplevd at antall kjøpte menyer har økt til neste gang jeg handler, og derfor må forsinkelser i datasystemet utelukkes som grunn.

Jeg håper igjen dere tar mine forslag til feilkilder til etterretning, og gir meg oppreisning for tapte rabatter. Hvis ikke skal hele Norge få vite om denne svindelen! Jeg vil ha gratis mat, for faen!

Status: Mislykket

Den siste e-posten, som jo var preget av sinne og raseri ettersom de ikke tar selvkritikk for fem flate øre, fikk jeg dessverre aldri noe svar på. Ei heller har mine tapte menyer kommet inn på kortet som en "forsinkelse". Faktisk fortsetter problemet med at antall menyer knapt øker, og at ansatte ved Big Bite drar kortet forskjellige veier annenhver gang. Jeg har spurt to forskjellige ekspeditører, og de har begge forklart meg hvilken vei kortet skal dras. Riktignok har de gitt meg to forskjellige svar. Hipp hurra.

Jeg skulle gjerne oppfordret deg til å boikotte Big Bite, men fordi det er altfor god mat de selger, og at jeg aldri kommer til å boikotte dem selv, lar jeg være. Du kan i det minste bare drite i å betale penger for et rabattkort som kun gir deg frustrasjon. Takke meg til de gamle klippekortene. Det var tider, eller hva, dere?

260902