Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

triks148.jpg

Nidar (igjen): Operasjon Ekkel IFA

Klage: Tommy
Annen tekst og foto: Daniel

Hva gjør folk i dagens samfunn når de kjeder seg? Når de ikke sløver foran TV-en eller har seg er det vanligvis inntak av fôr som bokstavelig talt står på menyen. All denne trøstespisingen og «jeg-kjeder-meg-så-bare-la-meg-ete-i-fred»-spisingen burde forklare sitt om hvorfor fedmen øker blant den gemenge innbygger i verdens rike land, men dette er ikke en tekst som skal dvele ved slike kjedelige momenter.

Derimot skal vi henge oss litt mer opp i det å spise fôr. Ofte blir det for kjipt å ha i seg sunn mat, og da er godteri en real løsning på problemet. En vakker dag valgte Tommy å helle IFA-pastiller ned kjeften sin. Med tanke på hva som befant seg inni esken kunne det gått riktig galt, men isteden endte Tommy opp med å sende en klage til Nidar som produserer det egentlig ganske så lekre godteriet. Det blir plutselig ikke så lekkert lenger når det ser ut som om stabssjefen i produksjonsavdelingen har brukt pastillen din som Q-tip ...

Brevet Tommy sendte til Nidar

triks149.jpg
triks150.jpg
APPETITTVEKKER? Ikke akkurat, med mindre du digger ørevoks og faen.
Hallo, mitt navn er Tommy. Jeg har igjennom årene vært en lojal kjøper av IFA-godteriet. Torsdag den 2. januar 2003 var en helt vanlig dag, og for meg en ny dag med nye muligheter til å kjøpe IFA på. Da fjerde skoletime var vel overstått, gikk mine venner og jeg ned til kantina på skolen for å spise mat og diskutere alskens temaer. Etter at jeg hadde spist opp min matpakke, kjente jeg at det var noe som manglet, og det var å la magesekken min massere litt halvtygde IFA-pastiller.

Jeg kjøpte en eske IFA og begynte umiddelbart å lempe i meg de herlige pastillene, kun avbrutt av motvillig deling med kamerater. Etter å ha spist omtrent halvparten av alle pastillene, så jeg noe foruroligende der nede i IFA-esken. Jeg strakk forsiktig fingrene mine ned og tok rolig opp IFA-pastillen uten noen raske bevegelser. Det jeg så var noe jeg fremdeles ikke klarer å glemme. På den ene siden satt det fast en stor, gul, ekkel klump, som ved første øyekast lignet på ørevoks. Jeg la pastillen tilbake i esken, og fortalte til de andre hva som fantes i IFA-esken. De trodde ikke på meg før jeg tok opp pastillen igjen og viste dem. Deres første kommentar var at dette var noe av det ekleste de hadde sett.

Jeg kan ikke akkurat si at jeg hadde flaks da jeg fant denne ekle pastillen, men det kunne da ha gått meget verre: Tenk om jeg hadde vært på kino med IFA-esken! I mørket, uten mulighet til å tilfeldig kontrollsjekke pastillene! Jeg hadde kanskje rotet nedi esken uten å se i den, og tatt en vilkårlig pastill. Hva om jeg i det øyeblikket hadde tatt den ekle pastillen, og spist den? Bare tanken er helt ufyselig og gir meg brekninger langt utover hva legen min sier er tilrådelig.

Jeg sender dette brevet for å returnere den ekle pastillen, så dere kan finne ut hva som har gått galt, og hva den ekle, gule, ørevoks-lignende klumpen som ligger oppå én av pastillene er. Jeg vil også be om erstatning. Øyeblikket da jeg tok opp den ekle pastillen er et øyeblikk jeg fremdeles får frysninger av.

Vedlagt finner dere én stk. teip-forseglet IFA-eske, hvis innhold blant annet er en IFA-pastill med et ekkelt, gult, belegg.

Resultatet

triks151.jpg
DET LØNNER SEG Å KLAGE: Tommy med fangsten.
Det skulle vare og rekke før Tommy fikk svar på klagen sin. Det gikk faktisk så lenge at gutten rakk å klippe håret sitt, og med tanke på at han har hatt det samme rabattkortet (som er av den gode, gamle typen, og ikke sånn nymotens dritt) hos frisøren sin siden 1997, burde man kunne forstå at det er noe som ikke skjer så altfor ofte. Uansett, svaret kom da, og det er mer enn hva vi har erfart fra en del andre firmaer.

I følge brevet Tommy fikk, hadde de gjennomført alskens tester for å finne ut hva ørevoksen var for noe. Etter Nidars egne uttalelser var det en fastsvidd klump med størknet støpemel, men dette er helt klart en bortforklaring, og uten pastillen i vår eiendom kan vi ikke lenger gå videre med denne saken. Synd, for det er jo helt tydelig at hvor andre bedrifter samler inn penger til vinlotteri, har her alle de ansatte hos Nidar isteden samlet sammen ørevoksen og snørra de produserer. Resultatet har de deretter klemt på en utvalgt pastill for å gi en stakkars kunde en heller lite koselig opplevelse, men denne gangen slo det feil! Ha!

Unnskyldningene og løgnene lagt til side; Tommy fikk da noe ut av klagen sin. I tillegg til brev fikk han nemlig også en pen, liten eske full av Nidar-produkter av den kvaliteten man skal forvente. Det dreide seg om noen Stratos-plater, Troika og en hel del andre godterier vi har glemt hva var fordi Tommy spiste det opp så sabla fort at ingen rakk å få med seg hva det egentlig var for noen produkter vi hadde med å gjøre her.

Status: Vellykket

Tommy fikk klagd, og Tommy fikk gratis godteri. Da blir Tommy blid.

040303