Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

Tine Meierier (igjen): Operasjon Ekkel Yoghurt

Tekst: Tommy
Foto: Daniel

triks236.jpg Her er en liten spørsmålsrekke du kan følge med på. Den er ganske enkel, men samtidig en god introduksjon på beretningen om nok et felttog mot et stort norsk firma. Eller «få tak i greier» (denne gangen med en god grunn). Siden det er litt vanskelig å få alle tragisk.coms lesere inn på rommet mitt samtidig, har jeg, for alle parters beste, også svart på spørsmålene i denne spørsmålsrekka. Følg med! *Brødrene Dal-musikk*

Hva bor på Jorda? Mennesker (og andre dyr og greier, men de besøker ikke denne sida så ofte). Hva kjennetegner mennesker (blant annet)? At de gjør feil. Hva har tragisk.com, denne gangen jeg, bestemt seg for å gjøre med dette? Utnytte det (og samtidig komme med kommentarer som kan sikre fortsatt produksjon av for eksempel veiskilt, IFA, og denne gangen; Tine Meieriers utsøkte Skogsbæryoghurt. Vel, navnet på produktet er Skogsbær Yoghurt, men å bry seg om orddelingsfeil er det jo helt klart bare tapere som gjør, derfor lar vi det ligge.

Uansett. Jeg vil ikke forklare omstendighetene rundt denne klagen, det klarer brevet jeg sendte til Tine fint selv. Det ser likevel ut som om det finnes en mal for klagene jeg sender til bedrifter rundt om i landet. Dette passer ikke helt. Det er mer korrekt å si at det finnes en mal for hva som skjer i dagene før jeg sender en klage. Slik: Tommy finner noe virkelig ekkelt i/på produkt X, som ikke ligner på det egentlige innholdet i produkt X. I IFA-tilfellet var det «forsteinet støpemel» på en IFA-pastill, denne gangen er det ... vel, les selv. Det var ganske ekkelt, i alle fall.

Brevet Tommy sendte til Tine Meierier

triks236.jpg Hallo, mitt navn er Tommy, og jeg har lenge vært en lojal kunde hos Tine Meierier gjennom kjøp av Deres skogsbær-yoghurt. Denne typen yoghurt er min absolutte favoritt, og jeg spiser den titt og ofte, til frokost, på skolen og til kvelds.

Forrige mandag ble derfor en skjebnesvanger dag. Dag ble etter hvert kveld, og jeg følte meg småsulten. Jeg gikk derfor til kjøleskapet for å finne noe å spise, og valgte to epler og Tines skogsbær-yoghurt. Deretter gikk jeg ned i kjelleren for å innta mitt måltid.

Jeg spiste først de to eplene, for å spare det beste til sist. Eplene ble raskt til epleskrotter, og jeg tok opp min trofaste skje for å spise yoghurten. Det lille høydepunktet i dagen min nærmet seg med stormskritt. Dette var mitt «Hverdagsliv». Lokket rev jeg av og sleiket rent, før jeg rørte litt rundt i yoghurten. Jeg kjente raskt at yoghurten var usedvanlig klumpete, men så ingenting.

«Merkverdig,» tenkte jeg. Min første tanke var at yoghurten var gammel. Etter å ha dyppet skjeen ned i yoghurten og brakt innholdet inn i munnen min, skjønte jeg fort at dette ikke var tilfellet. Skjeen fór raskt ut igjen. Jeg undersøkte hva jeg hadde kjent berøre mine smaksløker.

I yoghurten fantes tre veldig store biter av en ukjent frukt/bærtype. Jeg fisket ut de store klumpene, og rensket dem. Resten av yoghurten kastet jeg i søpla. Dette ødela appetitten min så til de grader, og min tillit til Tine Meierier og Deres produkter ble knust i omtrent tusen biter.

Jeg har fremdeles ikke funnet ut hva frukten/bæret er. Hendelsen har ført til en stopp i mitt yoghurt-inntak med øyeblikkelig iverksettelse. Jeg klarer ikke engang å tenke på det som før var noe av det beste jeg visste, uten å føle meg uggen i magen. Derfor ber jeg om erstatning og en forklaring på hvordan frukten/bæret kunne kommet i yoghurten.

Vedlegg:
Tre deler av det kvalmende objektet funnet i Tine Meieriers skogsbær-yoghurt.

Svaret Tommy fikk fra Tine Meierier

triks238.jpg
triks239.jpg
triks240.jpg
LØNN: For strevet.
TINE Yoghurt Skogsbær - fruktkjøtt

triks241.gif Vi viser til ditt brev vedrørende reklamasjon på TINE Yoghurt Skogsbær. Vi beklager sterkt at du har kjøpt yoghurt som ikke var som forventet. Kvalitetsansvarlig ved meieriet er orientert om din tilbakemelding.

Vi forstår godt at du reagerte da du fant flere biter av ukjent opprinnelse i din yoghurt. Når du var usikker på hva fremmedlegemene var, forstår vi godt at det var en ubehagelig opplevelse. Vi sendte fremmedlegemet til produksjonsmeieriet for videre hjelp. Bitene du fant ser ut til å stamme fra sviske. Det ble tappet sviskeyoghurt før din yoghurt. Bitene kan på en eller annen måte ha hengt igjen i rørsystemet, og fulgt med i ditt beger. Uansett har du fått en yoghurt som inneholdt fremmede partikler, og slike opplevelser ønsker vi ikke at våre forbrukere skal ha. Vi benytter anledningen til å fortelle kort om produksjonen av yoghurt. Da tappemaskinen for yoghurt er innebygd, mener vi å ha sikret mot at fremmedlegemer kan falle oppi begrene under produksjon. Emballasjen kommer på rull og blir formet til beger rett før yoghurt blir tappet. Det blir tatt stikkprøver før, under, og etter produksjon. Det er dessverre slik at vi ikke kan kontrollere hvert enkelt beger ca 6000 beger i timen. Det ber vi om forståelse for. Vi håper at du vil fortsette å nyte TINE Yoghurt, og at du i fremtiden blir skånet for slike opplevelser.

Vi takker for at du tok kontakt med oss, og gjorde oss oppmerksom på hendelsen. VI ønsker i dette tilfelle å gi en erstatning slik at du får muligeten til å kjøpe nye TINE-produkter. Separat fra dette brevet vil du motta en utbetalingsanvisning pålydende kr 200,- som må hevet innen forfall. Vi sender deg også noen oppskriftshefter fra TINE, som vi håper kan være til nytte og glede. Vi håper dette kan være en akseptabel erstatning for ditt uheldige kjøp, og vi ønsker at du i fremtiden får kjøpt TINE-produkter som svarer til dine forventninger og våre krav.

Med vennlig hilsen
TINE BA

Kommentarer

Vel, det er da endelig bra kvalitetsansvarlig er orientert om tilbakemeldingen min, ellers hadde han/hun jo ... ikke blitt orientert om det. Jeg mener, har de ikke bedre svar på ting som dette enn «Uhm. Ok. Ting kan på en eller annen måte ha skjedd. Jepp.»? Selvfølgelig skjedde det! Hva med «Vi skal fikse det! Vi tar saken!»? Jeg går ut ifra at de følger Fight Club-tankegangen: Hvis det koster mindre å bestikke de uskyldige, årvåkne kundene som finner feil til å holde kjeft enn å forbedre maskineriet, gjør de ikke noe med det.

Jeg høres kanskje veldig utakknemlig ut. Det er jeg ikke. Tenk på all dritten de kunne ha sendt meg. Ekkel yoghurt i postkassa. Noe annet merkelig jeg ikke har kommet til å spist. Melk som med den raske postgangen hadde endt opp som både yoghurt, smør og så melk igjen før jeg hadde mottatt den. Men neida. Jeg fikk penger, og på et passende tidspunkt: Jeg ble trukket for VISA-kortet mitt samme uka jeg fikk pengene fra Tine. Takk, Tine, dere betaler regningene mine.

Men, seriøst, hvem bruker tida si på å forklare hvordan Tine produserer yoghurt? Tror de virkelig jeg leser det, og tenker «Åhei! Dette visste jeg ikke! Dette er så interessant at jeg skal utdanne meg innenfor meieriindustrien og bli en pionér i miraklet som er Tine Meierier!». Når jeg ser tilbake på den gangen jeg først leste brevet, kan jeg ikke huske å bli overveldet av meieri-entusiasme. Men jeg fikk penger. Og da blir jeg glad :)

Takk, Tine. Dere bringer både ekle og økonomiske overraskelser inn i hverdagen min.

271103