Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

Enklere liv: Operasjon Paraply

brev010.png Tekst og video: Daniel
Først publisert: 9. november 2009

Etter ulykksalige opplevelser med min forrige paraply gikk jeg nesten av konseptene av pur glede da jeg fikk en ny av min mor. Gleden ble kortvarig, da det viste seg at den proffe orkanparaplyen fungerte bedre som skytevåpen enn som paraply. Min e-post til nettbutikken Enklere liv forklarer problemet i nærmere detalj, dynket i patos.

Forespørselen til Enklere liv

Hei!

Min gamle (og svære!) paraply, som jeg fikk fra Blodbanken, måtte gi tapt mot vinden for noen måneder siden (den var altfor svær). Min mor bestemte seg da for å vise seg fra sin mest barmhjertige og forståelsesfulle side, og kjøpte en paraply fra Enklere Livs nettsider til meg. Paraplyen var av typen Orkan-paraplyen, som jo er designet nettopp for å tåle vind. Hurra!

Paraplyen tålte vind. Å gå med den skulle vise seg å være en tohåndsmanøver, men den vrengte seg ikke og den holdt meg tørr. Jeg var strålende fornøyd med orkanparaplyen min.

brev011.png Men den er ødelagt. Den var det ikke, men den er det, og hva som har skjedd mellom disse tilstandene har jeg ikke noe godt svar på. Den fungerte sist jeg brukte den, og jeg klappet den sammen på sedvanlig vis og satte den unna i yttergangen. Da jeg nylig hentet den frem igjen, grunnet uvær, og skulle slå den opp igjen, slo jeg den ikke opp - jeg slo den ut, bort og vekk. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg la hodet litt på skakke og nok så meget forfjamset ut da paraplyen jeg skulle holde over hodet mitt plutselig lå opp ned på den andre siden av gaten. For utenforstående må det jeg sto igjen med i hånden ha sett ut som en tryllestav.

En eller annen mekanisme som holder de to stengene sammen er åpenbart ute av funksjon. Paraplyen fungerer nå mer som et pussig våpen, dog med noe kort rekkevidde, så å endre bruksområde for den er i grunnen ikke overveiende aktuelt. Det er på sett og vis mulig å balansere selve paraplyen oppi håndtaksstangen og fortsette å bruke paraplyen, men det skal ikke mer enn et vindkast til før paraplyen svever til værs mens jeg står tilbake med håndtaket i hånden, like perpleks som sist. Min flotte orkanparaply har blitt til en "lett bris"-paraply, og knapt nok det.

brev012.png Sånn skal det jo ikke være. Min mor tilbød seg å kjøpe en ny orkanparaply, men der satte jeg foten ned. Dere sier det til og med selv på produktsiden: "Dette er paraplyen du bare kjøper én gang."

Jeg har lagt ved en videosnutt av hvordan paraplyen oppfører seg når den blir slått opp, så dere kan se problemet med egne øyne. Er det mulig for dere å reparere feilen? La meg understreke igjen at jeg ikke har fjernet noen deler, og jeg er ikke av typen som slår paraplyen min i veggen - paraplyen fungerte knirkefritt da jeg klappet den sammen sist, men den fungerte ikke da jeg slo den opp igjen. Jeg kan med andre ord ikke skjønne at det skal dreie seg om noe annet enn en produksjonsfeil. Hvis dette hadde vært et vanlig problem med Orkan-paraplyen, hadde den jo ikke vært det økonomiske alternativet dere fronter den som. Selv den enorme blodbank-paraplyen min holdt lengre (og den var avsindig svær, og uten fancy luftkanal-prinsipp).

Hvis dere ikke tar imot paraplyen for reparasjon, ønsker jeg at dere sender en ny, som ikke har dette problemet.

Min mor, Kjøperen, heter Aud. Dere finner henne sikkert i kunderegisteret deres.

Med vennlig hilsen
Daniel

Epilog

brev013.png Enklere liv tok saken på strak arm, og sendte meg en ny paraply. Den hadde, skulle det vise seg, det samme problemet. Enklere liv tok saken på strak arm, og sendte meg en ny paraply. Den har jeg, skulle det vise seg, ennå ikke turt å prøve.
facebook.png

091109