Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

brevlogo.gif 

Colgate: Operasjon Griseri

Tekst og foto: Daniel
Først publisert: 20. desember 2009

Tenk at en av våre største tannkremprodusenter har fått holde på med dette, og infisert samfunnet vårt og baderommene våre med dette svineriet!

Forespørselen til Colgate

brev014.jpg Kjære dere i Colgate.

Nylig måtte jeg kjøpe en tannkrem i hui og hast. Tenner skulle pusses, det var bråttom. Uten tid til å gruble, rasket jeg bare til meg den tannkremen som butikken hadde på tilbud. Til glede for dere i Colgate kan jeg informere om at premien for laveste pris denne gangen gikk til tannkremen Colgate Smiles. Da jeg senere på kvelden satte en velfylt tannbørste inn i munnen skulle det gå opp for meg at denne tannkremen er beregnet på barn opp til 6 år, i butikken hadde jeg ikke hatt tid til å vurdere slike faktorer.

I tillegg til tubens aldersgrense gjorde jeg også etter hvert en annen, og for dere i Colgate en langt mer graverende, oppdagelse hva angår tannpastaen. Det er denne Oppdagelsen som har berettiget denne henvendelsen.

På tuben er det påtegnet en liten gutt og en liten jente, i ettertid gode indikasjoner for at denne tannkremen ikke var beregnet på meg i utgangspunktet. Guttens unødvendig hippe sko avslører at dette er en identitetsskapende tannkrem, dette er en gutt jeg skal identifisere meg med og ha lyst til å bli som! Kanskje også jeg får like stilige sko og bredt glis etter noen runder med denne tannkremen?

Dette var ikke Oppdagelsen, forresten. Vis tålmodighet.

For la oss håpe at den tegnede jenta ikke er ment å skulle skape samme form for gjenkjennelse og identifikasjon hos pikene som bruker Colgate Smiles til daglig. I så fall ber jeg dere revurdere de rollemodellene dere skaper. Der hvor jeg tilbrakte mine første kvelder med sukkersøte Colgate Smiles til å undres over hvordan gutten og jenta har fått på seg henholdsvis genser og kjole, gitt deres usedvanlig omfangsrike hoder, gjorde jeg den fjerde eller femte kvelden en særdeles forstyrrende oppdagelse.

brev014.jpg

Jentas kjønnsorgan vises.

Jo da. For den som er villig til å gå med på det, er det faktisk ganske åpenlyst. Jenta bærer en kjole av slik en begrenset lengde at den ikke høver seg engang for en løssluppen reality-stjerne, langt mindre en femårig pike. Legg til det faktum at vi åpenbart ser jenta fra et froskeperspektiv, all den tid vi ser oppunder kjolekanten hennes. Og sist, men ikke minst: hun har ikke truser på.

Og ja, man ser hele veien opp. Ikke prøv dere med at hun har truser lenger oppe. Det er ikke noe "lenger oppe". Jeg har kontrollsjekket, og kommet frem til at stedet hvor de to føttene møtes og stopper ikke er gjemt oppunder kjolen, men inntreffer på selve tegningen. Etter hva jeg har forstått, er det i dette skjæringspunktet mellom kvinnens ben vi finner hennes kjønnsorgan. I dette tilfellet er det ikke spesielt detaljrikt illustrert, men hva annet kan det være enn et kjønnsorgan? Vel, et langt viktigere spørsmål å stille er følgende:

HVA I ALL VERDEN ER DETTE, dere i Colgate? Burde ikke en tegning av en kvinne som er naken nedentil helst være både av og forbeholdt for myndige personer? Og har den slags noe å gjøre på en tube tannkrem i det hele tatt?

Jeg forventer at dere snarest gir jenta ei truse, og gir henne en kjole av sømmelig lengde.

Gutten kan forbli som han er, rør i hvert fall ikke hans skikkelig kule sko.

Med vennlig hilsen
Daniel

brev014.jpg

Svaret fra Colgate

Det kom aldri noe svar. Derfor så vi oss nødt til å gjøre brevet åpent for allmennheten. Kommer det noen respons fra Colgate, vil dette også selvsagt bli offentliggjort her.


facebook.png

091109
201209