Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

Høydepunkter fra forsiden

Av og til er forsidetekstene som introduserer nye oppdateringer bedre enn tekstene de informerer om. Her er noen klassiske utdrag fra tragisk.coms forsider opp gjennom årene.

På rett kjøl igjen?
5. september 2001

Dels pga driftsproblemer på serveren og dels pga egen latskap har det vært dårlig med oppdateringer i det siste. Vi håper at det å legge ut ukas tegneseriestripe er en start på en ny trend hvor vi oppdaterer mer enn én gang i uka for å legge ut den nye stripa. F.eks. kan man jo håpe på en ny test fra Tommy. (hint hint, tommy).

I mellomtiden anbefaler vi alle å kjøpe Meller og pakke det i kjeften. Det er godt.

Waaaah! Serverkræsj og ISDN forever!
8. oktober 2001

Det er en oppgitt Daniel (altså meg) som nå skal oppdatere dette røklet for første gang på altfor lenge. Før vi kommer med unnskyldninger får du nå stripe 52 og 53 av tegneserien, altså for forrige og denne uke.

Så: Grunnen til få oppdateringer den siste tiden er flere. Først og fremst har serveren vår vært nede, og i de få sekundene den har vært oppe har den av en merkelig grunn vist sida til et massasjebadutleiefirma, eller noe i den duren. Uansett ikke vår feil. Få med deg det. Ikke vår feil. Second of all har vi ikke hatt noen maskin å oppdatere siden fra. Daniels PD er som kjent historie, men han (altså fortsatt jeg) har nå fått sin (altså min) nye personlige datamaskin, så nå skal vi være oppe og gå igjen (men det blir vel den fjerde gangen jeg sier dette nå). I mellomtiden har jeg blitt dømt til et liv med evig ISDN. Jeg utnevner derfor Telenor ADSL til å være mest tragisk for øyeblikket. Les hele historien om Daniels (altså min) skjebnesvangre skjebne uten ADSL. Og hold lommetørklet klart, for her blir det nok snørr og tårer så det holder grunnet min (altså Daniels) rørende historie.

Ny logo
19. november 2001

Du har kanskje merket at vi har fått ny logo. Hvis ikke: Vi har fått ny logo. Hvis: Ja, var den ikke tøff? Grunnen til logobyttet var enkelt og greit at den gamle var durabelig stygg, pluss at antialiasingen av den gikk på ræva og at en backup ikke var å oppdrive. Herregud, hvem er det som bruker backup da?

Chuck Norris: Helt eller taper?
10. desember 2001

Med dette som utgangspunkt har nå Halfdan hatt nesten et år på seg å skrive sin profil på Chuck Norris. Med ymse unnskyldninger som "nei, faen, den ble sletta, jeg var nesten ferdig!" og "jeg gidder da faen ikke!" har han nå endelig fått finger'n ut av ræva (i alle fall pekefingeren) og serverer dere her i dag vår tredje tragiske profil nesten ett år etter den forrige. Folkens! Vi gir dere Chuck Norris, the missing link!

Konkurransen avsluttet
9. januar 2002

(...) Ny konkurranse kommer sikkert snart.

I mellomtiden kan du lage deg en kopp kokende kakao, tømme den i vasken og lese ukas seriestripe.

Novelle i andreperson fra Thomas
20. januar 2002

Her kommer en ny novelle fra Thomas. En novelle skrevet på en heldagsprøve i norsk, hvorpå kommentar fra lærer ble "handlingen drukner litt i all skytingen på slutten". Med andre ord en actionfylt historie, for engasjementets skyld skrevet i andreperson. Fordyp deg i «Uttaket», hvor en person (du!) får et stort dilemma.

Denne neste vekker til live gode minner. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle ende opp på rektors kontor på grunn av nettsiden vår, men inn på matta ble vi innkalt, Thomas og jeg. Rektoren (riktignok en konstituert sådan, men han levde seg godt inn i rollen) hadde til og med skrevet ut de foruroligende artiklene som hadde brakt oss dit, og disse artiklene hadde han sirlig satt i en ringperm han satt med foran seg. Hele seansen var merkelig. Vi ville jo bare underholde folk, ikke skremme vettet av mødrene deres.

Negative reaksjoner angående innhold på siden
20. februar 2002

Det har kommet oss for øre at en forskrekket mor til en elev som deler skole med oss har ringt skolens kontor etter å ha sett ting hun ikke likte på tragisk.com. Historien om Thomas som tok potensmiddel på klassetur, samt teksten om da Thomas og Andreas lagde flammekaster i skoletida, gikk ikke helt hjem hos den bekymrede forelder. Hun følte seg slettes ikke sikker på hvilket miljø hun sender ungen til hver dag. Dermed følger en avklaring til den støtte mor som vi håper leser dette:

Kjære opprømte mor!

Det er høyst beklagelig at innholdet på siden vekker kraftige reaksjoner hos deg slik det har ført til i dette tilfellet. Vi ber om at det legges vekt på at det på ingen måte har vært fare for andre personer enn oss selv under utførelsen av nevnte hendelser. Intet av det vi har foretatt oss har heller vært til sjenanse for omgivelsene, og det har heller ikke vært vår hensikt. Faktisk har det vært en forutsetning for det vi driver med å holde oss på matta og ikke skape unødvendig frykt blant lokalbefolkningen. Følgelig ser vi ikke på det som noen fare for deg å sende ditt barn på skolen.
Halfdan har løpt maraton!
21. mai 2002

Om han ikke løp så langt som i et tradisjonelt maratonløp, brukte han i alle fall like lang tid som profesjonelle maratonløpere bruker. På Kristi Himmelfartsdag gjorde Halfdan noe han aldri har gjort før og høyst sannsynlig aldri vil gjøre igjen. Heng på, og les Halfdan løper maraton!

Til slutt er det vel viktig å merke seg at vi nå også har endret en smule på resten av designet her inne. Altså denne boksen du leser i akkurat nå. Jepp. Tidligere var ikke dette en boks, nemlig. Det er det nå.

Snart tar vi ferie, men først må hunden ut for å drite
3. juli 2002

(...) Uten avbrudd har nå tragisk.com det siste året gitt livet ditt økt livskvalitet med stadige oppdateringer av ting som underholder vettet av deg enten du befinner deg på skolen, på jobben eller på en internett-kafé i Turkmenistan på flukt fra det lokale politiet.

Thomas i kø for To Tårn-billetter
thomasikoeliten.jpg
29. oktober 2002

Nå kan du enten bli skuffet eller puste lettet ut. I år skal vi ikke dekke nyheten om vår egen køsitting. Det er bare litt viktig å få med hvor ambisiøse visse folk (Thomas) er med køsittinga si. På mandag 4. november legges billettene for Ringenes Herre - To Tårn ut for salg, og allerede i går (altså mandagen før) la Thomas og en kompis seg i kø utenfor Nova Kinosenter i Trondheim. Med andre ord har du nå en ypperlig mulighet til å utføre din livslange drøm, nemlig å treffe Thomas i virkeligheten så du kan få sparket ham i ballene.

Uansett så fikk såklart Adresseavisen nyss om de tidlige køsitterne og var på pletten i går kveld for å snakke med dem. Artikkelen finner du rett ved siden av dødsannonsene. ... Når det er sagt, ønsker vi at folk slutter å maile oss angående køa. Vi har ikke ansvar for den! Kontakt kinoen! Og ja, sannsynligvis skal også alle vi andre i køa, men det blir nok ikke før på slutten av denne uka, så vil du treffe oss andre (men ikke sparke oss i ballene), så er det bare å stikke innom da.

Daniel lærer deg tarot!
triks092.jpg
6. januar 2003

Ta det med ro, ingen grunn til panikk. JO, HUSET DITT BRENNER! Nei, seriøst, ingen grunn til panikk (med mindre huset ditt faktisk står i flammer). Vi har ikke blitt en gjeng naive idioter som tror at rekkefølgen av kort som legges frem har noe å si for fremtiden i livet ditt. Det som derimot nå har kommet på sida, er en relativt lang (når skal den mannen lære å begrense seg?) tekst som lærer deg hvordan du kan bli tarotmester og tjene deg pøkkings rik på dette lureriet. Det er nemlig på tide å lære seg tarot her på tragisk.com.

Ellers har de av dere som ikke er hjemmeværende, arbeidsløse eller er samfunnets utskudd på andre måter fått med dere at det er mandag i dag, og alle vet jo hva det betyr! (...) Hint: Tegneseriestripe. ... Ja, alle vet jo hva det betyr! Hurra! Ukas seriestripe er lagt ut!

På denne tiden var Eminems Without me en landeplage. Jeg har stor sympati for alle som ikke kunne de første linjene av teksten, og ble møtt av denne oppdateringen:

Gjett hvem som er tilbake? Tilbake igjen? Kryptor er tilbake! Fortell en venn!
27. januar 2003

Vi har skapt et monster! Ingen vil høre om tragisk.com no' mer, de vil ha Kryptor, vi er oppkutta lever. Vel, hvis dere vil ha Kryptor, er følgende hva vi vil gi dere: Litt gress blandet med litt sterke drikker, men først og fremst 11 nye Kryptor-svar.

Skrivebordsbakgrunner
30. januar 2003

Halfdan har lekt seg litt med bildebehandlingsprogrammene sine (som han har betalt for og har lisensiert utgave av, altså, seriøst), og resultatet er et par skrivebordsbakgrunner som har et ganske smalt publikum: de som ønsker å pryde skjermen sin med digre bilder av Halfdan.

Oppdateringen nedenfor er kanskje interessant mest fordi våre weblogger i ettertid avslørte at vi hadde fått besøk etter at noen hadde søkt på nettet med stringen «hvordan voldta». Jeg har noen ganger lekt med tanken om å skrive en slik guide, men har latt være, ikke først og fremst av moralske hensyn, men rett og slett fordi jeg ikke aner hva som skulle ha stått der.

Tommy er kreativ!
triks314.jpg
21. mars 2003

Bare et par uker etter at Daniel og Andreas reddet verden med sin utrolige klemmeguide dukker Tommy plutselig opp med en tekst om noe han er flink til. Nei, folkens, her kommer ingen guide om hvordan å fjerne navlelo eller dypere forklaringer på hvordan kunne gå gjennom livet uten å vaske seg, men ---
     *notere ned glupe idéer til senere anledninger*
... men Tommy har derimot fått skrevet en tekst om det å være kreativ, som også omhandler det å kunne bli kreativ. Teksten er delvis ganske seriøs, så ikke oppsøk oss og plutselig voldta oss bare fordi du ikke ler konstant. Send bilde først.

Tommy lærer deg å ta bilder!
triks181.jpg
7. juni 2003

Det du kanskje ikke visste, er at Tommy er en profesjonell fotograf som har all fagkunnskapen det er mulig å ha. Grunnen til at du ikke visste det, er at Tommy ikke er en profesjonell fotograf som har all fagkunnskapen det er mulig å ha. Det at han har liten erfaring og er fullstendig kunnskapløs på området har likevel ikke hindret ham i å tjuvlåne kameraet til Daniel de siste dagene. Dette har nå resultert i Tommys fotokurs, hvor han lærer deg å ta en slags form for bilder.

GIGANTISK OPPDATERING! VI TAR BUSS!
irr263.jpg
4. juli 2003

(...)

Siden denne teksten er så UTROLIG lang, bør du jaggu ikke forvente noe nytt med det første. Det vil da også ta deg en stund å lese gjennom alt. Om det tar deg bare tidelen av tiden som det tok for oss å skrive den, så burde du likevel rekke å gro skjegg før du er ferdig. Selv om du er jente.

Vi ønsker 2004 velkommen med ny konkurranse og ny innsendt historie
4. januar 2004

Hei, og velkommen til 5. årgang av tragisk.com. I år åpner vi showet med en provisorisk konkurranse. Der kan du vinne ... øh ... ja, vi kommer ikke på det for øyeblikket, men vi kan nok garantere at det er noe dritt.

Det finnes også andre måter å få dritt av oss på, og det har tydeligvis Terje Cornelius fått med seg. Han har sendt oss en tragisk historie som nesten grenser til krim, om hans ferietur til Bergen. Leses med åpent sinn og lukket buksesmekk.

20 nye Kryptor-svar!
26. januar 2004

Kryptor har endelig brukt noen få av sine angivelig dyrebare minutter på å besvare 20 av lesernes innsendte spørsmål. Spørsmålene denne gang omhandler sex, negre, negersex og et par relaterte temaer.

Analyse av låta Holidae In
triks314.jpg
30. mars 2004

Ofte går raptekster deg hus forbi fordi du lytter intensivt på rytmen og på den samplede loopen i bakgrunnen for å se om de faktisk forandrer seg i løpet av låta. Resultatet er en skuffet lytter som synes låta er ræva. Vel, bare vent til du får satt deg inn i tekstene og får vite hva de prøver å si! Da er ikke ræva særlig dekkende lenger, ikke engang din. Daniel har tatt jobben alvorlig, og leverer nå en dyptgående analyse av raplåta Holidae In.

STREIK
25. mai 2004

De mange og lange streikene i Norge ser ut til å gå mot slutten, og da er viktig at noen tar på seg jobben med å videreføre tradisjonen. Mer enn villige tar vi på oss jobben, med den følge at at tragisk.com herved, med øyeblikkelig virkning, går ut i streik. Hvor lenge det blir, spørs hvordan forhandlingene går. Først trenger vi en motpart i konflikten.

Verden går under ved nyttår, og det er Jesu skyld
triks314.jpg
21. desember 2004

Nei, dette er ingen dårlig spøk (jo). Tenkeren Daniel kan i dag servere avsløringer av gigantiske proporsjoner. I vår nye tekst forklarer han inngående hvorfor verden likevel ikke gikk til helvete i år 2000, og hvorfor den vil gjøre det nå. Av alle tekstene vi har publisert, er det denne du for din egen sikkerhet må lese. Vær beredt, og les om Y2K5-problemet.

Med det vil vi ønske alle våre lesere en riktig god jul. Ta vare på den, siden det vil bli deres siste. Når det er sagt, må du huske på å delta i konkurransen vår, for selv om ingen vinnere utpekes før overnevnte nyttår og derfor verdens undergang, er det noen veldig fine premier, da.