Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

mth.gif  utdatert.png


Videregående skole-problemer


av Joakim Tronseth

Mange i tredje klasse på videregående ser nok tilbake på første og andre klasse som en deilig tid. Ikke jeg. Denne tiden har vært en sann plage for meg.

Grunnkurs

Det begynte før jeg hadde flyttet til Trondheim og jeg måtte velge skole uten å vite noe om den, bare det at den lå i midtbyen. Jeg la tilfeldigvis Adolf Øiens skole på toppen. Ikke fordi dette så ut som en bra skole, men fordi jeg ikke visste bedre. Jeg fylte ut skjemaet helt korrekt og skrev at linja jeg ville gå var ALLMENNE ØKONOMISKE OG ADMINISTRATIVE FAG. Etter dette gikk alt skeis. Jeg kom inn på Øien, men problemet var at jeg kom inn i D-klassen. Det var ikke vanlig Allmenne nei, det var Allmenne med 5 timer Kontorfag. For noe bullshit!

På denne linja tok de 2 timer fra 1MA og 3 timer fra Naturfaget for å kunne ha 5 timer Kontorfag, vel, tenkte jeg, det har vel ikke noe å si, dette går så bra. NEI! Det gjorde ikke det, tenk! Alle vet jo at man MÅ ha 5 timer 1MA og 5 timer Naturfag hvis man skal få studiekompetanse, men dum som jeg var visste jeg det ikke. Jeg fortsatte i denne klassen siden jeg ikke hadde noen annen plass å gjøre av meg, uvitende som et annet krek.

VK1

Jeg prøver å søke meg inn på Allmenne på Øien igjen siden jeg allerede har gode røtter der, men dette året er det også noe som går galt. Hendig uhell? Jeg tror ikke det. Jeg kommer ikke inn på Øien, men på Melhus! Hva i faen skal jeg der? Tiden på Melhus går greit nok den, men siden jeg må stå opp klokken 06.00 hver jævla morgen så finner jeg ut at jeg vil bytte. Melhus er jo tross alt milevis utenfor byen og på landet i nabokommunen! Jeg kommer meg inn på Katta i midtbyen og er glad for det. Når jeg kommer dit forteller de meg at jeg må ta flere fag som Privatist (dette er et sant helvete, folkens). Fagene jeg må ta er 3 timer - 1MA, 3 timer - Naturfag og 3 timer Engelsk (bare for å få nok timer). Dette for å ta igjen det fortapte fra det bedritne kontorfaget jeg måtte slite med året før. Jeg har ingen problemer med fagene bortsett fra det at jeg må studere for meg selv. Jeg, en slapp og sløv gutt i min beste alder sitte inne og lese? ALDRI!

Jeg sløver vekk tiden til eksamen kommer så setter jeg i gang å sprengleser. Jeg klarer meg greit nok, men jeg råder andre til å fordele lesingen litt, siden jeg så og si ikke sov dagene før eksamen.

VK2

Denne gangen var det ikke noe tull med søkningen på hvilken skole jeg skulle gå på, men det blir det litt rot med timeplanen. Jeg vil ha 2MX, 2KJ og 3FY (andre året gikk jeg faktisk 2FY) ... På begynnelsen av året tropper jeg opp og får utdelt en plan med minimalt med timer, jeg får ikke 3SPC (spansk), 3FY og jeg får ikke 2KJ. Etter mye om og men får jeg snakket med studie-inspektøren. Han sier at jeg ikke kan få 2KJ, det er ikke mulig å få plassert det inn i planen min. Jeg fikk altså 3FY, 2MX og såklart 3SPC, ikke har jeg lyst til å ta opp 2KJ som privatist siden jeg avskyr faget. Hva finner jeg ut? Egentlig så gir jeg faen og lar problemet vente på seg. Akkurat nå er jeg lei hele driten. Det ordner seg sikkert.

Dette var min lystige historie til dere ... Jeg har en følelse at dere vil le litt, men kanskje vil dere føle litt sympati. Jeg for min del skal saksøke skoleverket for denne feilen siden den har gjort min skoletid så sinnsykt mye vanskeligere.

Premie

Sympati? Joda. Det kan ikke være kult å måtte ta masse fag som privatist på grunn av en feil som Inntakskontoret gjør. For å bøte på de varige skadene til jokkegutten, sender vi ham dataspillet Tomb Raider III - Adventures of Lara Croft. På coveret er det flere bilder av en brystfager, computer-generert kvinne, og hjelper ikke det, så hjelper ingenting.