Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere
Tilfeldig sitat Hvis det er helt uaktuelt å bruke rim, avslutt alle linjene med minst tre punktum, dette for å gjøre diktet mystisk og dypt. Tilfeldig sitat
Fra artikkelen The poemwriter's ultimate guide to success.
Daniel Milford debuterer som forfatter med ungdomsboken Plant-Man
1. april 2015

Plant-Man.jpg Daniel har lansert sin debutroman Plant-Man. Den nybakte forfatteren omtaler selv boken «en ungdomsbok for ungdommer i alle aldre», noe som vanskelig kan forstås som noe annet enn at han vil at alle skal kjøpe den.

Her er vaskeseddelen:

Skogene brenner. En mystisk brannstifter står bak. De voksne bryr seg ikke. Norge trenger en superhelt.

Patrik er slett ingen superhelt. Tvert om, han er ny i klassen på ungdomsskolen. Alt han dr¿mmer om, er å gli inn i mengden. Det ingen vet, er at han har uvanlige krefter inni seg. Når han innser at disse evnene kan være det eneste som kan stanse pyromanen, stilles han overfor sitt livs vanskeligste valg: Skal han forbli i den trygge skyggen av klassekameratene, eller skal han finne ut om det kanskje bor en superhelt i ham likevel?

Plant-Man er en actionfylt historie om å prøve å bli den man kan bli, skrevet for ungdommer i alle aldre. Superheltene og fiendene er utviklet av forfatterens 13-årige nevø.

Vi er blitt lovet av Daniel at boken er mer lol enn den høres ut. Gamle tragisk.com-travere burde med andre ord ikke bli skuffet.

Veien videre fra tragisk.com
14. juli 2014

Bok.jpg

Dere som er innom og sjekker hver dag, har med årene kanskje oppdaget at oppdateringene uteblir fra tragisk.com. Vi skal aldri si aldri, men kan nok trygt spå at det i det minste blir lenge til det kommer nye tekster her. Vi har blitt dobbelt så gamle som da vi startet dette nettstedet, de fleste av oss har fått barn og er i fulltidsjobb. Det er ikke bare at dagene ikke strekker til, men tiden hvor det føltes naturlig for oss å rulle oss rundt i en myr, ta bilder av det og publisere på nettet er nok forbi.

Vi har heldigvis én ting å tilby dere som sukker i såret: Vår primus motor Daniel er i gang med å etablere seg som forfatter, og selv om bøkene og novellene hans nok i liten grad kommer til å bli rene komedier i tragisk.com-ånden, er det sannsynlig at dere som har vokst opp med oss vil finne glede i dem. Du kan følge skriveriene hans på danielmilford.no. Vi kan også anbefale at du melder deg på hans mer tøvete nyhetsbrev.

Vi takker for følget!

Vi har en gave til dere, bitches
7. februar 2012

Alcatrash+Spotify.jpg

Elleve år har gått siden Alcatrash spontandebuterte på World Wide Web med Catching the Train. Senere kom fadeser som Back on Track og Arrow (oversett av en samlet norsk musikkpresse) og la karrieren død for den vesle rapduoen vår. Men det betyr ikke at vi ikke hadde mer drit på lager. Det kom bare aldri ut. Før nå.

Med skrekkblandet fryd har vi offentliggjort albumet On the Tracks i sin helhet. Siden sist vi var operative, har vi lest oss opp på Internett og funnet ut at Napster ikke er hipt lenger. Derfor har vi nå tilgjengeliggjort albumet i sin helhet i Spotify.

I tillegg, for de som fortsatt sverger til fysiske lydfiler, og som har altfor mye penger på bok og er dårlige til å rutte, har vi lagt ut skiva for salg i iTunes:

Alcatrash+iTunes.jpg

Vi vil likevel påstå at du får den beste lytteopplevelsen om du spiller av skiva vår i Spotify, hvor du med appen TuneWiki installert kan synge med på våre samfunnskritiske betraktninger:

Alcatrash+TuneWiki.png

Få Spotify til å angre på at de åpnet portene for oss.

tragisk.com feirer 10 år
forside010.jpg
5. september 2010

I oktober feirer tragisk.com intet mindre enn ti år. Siden oppstarten i 2000 har vi gjennom flere hundre oppdateringer gjort mer eller mindre fåfengte forsøk på å få den leseføre delen av den norske befolkningen til å le. Nå er det på tide at vi gir noe tilbake til dere!

Lørdag 16. oktober vil tragisk.com arrangere lukket 10-årsfest i et leid lokale i Trondheim. Det blir 18-årsgrense, navneliste og alt annet som er gøy. Vi kan trekke frem planlagte høydepunkter som quiz (med premier!) og ikke minst konsert med Alcatrash.

Nyeste artikler
020510 Hvem stemmer hva i Andeby?
300410 Fascinasjon: Allergi
201209 Brev til firmaer: Colgate
091109 Brev til firmaer: Enklere liv
111009 Tips og triks: Jatteguide
Hvem stemmer hva i Andeby?
forside009.jpg
2. mai 2010

Vi hadde Donald-blader og -pocketbøker som nærmeste pårørende som barn. Vi kjenner Duck-familien bedre enn vår egen, og deres eventyr oppslukte oss fullstendig i de årene som var mest kritiske for vår personlighetsutvikling. Da er det ikke utenkelig at verdiene til våre favorittfigurer har smittet over på oss. Det er heller ikke å strekke det så altfor langt at våre politiske tilhørigheter i dag er et direkte resultat av hvordan Mikke eller Donald handlet ved moralske veivalg.

For den bekymrede forelder kan det da være en idé å passe på hvilke personligheter fra Andeby barnet liker å lese om. tragisk.com rydder i dag opp i usikkerhetene rundt Andeby-innbyggernes politiske dreininger, når vi besvarer det evige spørsmålet:

Hvem stemmer hva i Andeby?

Hurra, det er vår!
fasc018.jpg
30. april 2010

Godt nytt år, dere!

Vi fikk nylig en oppriktig og ærlig tilbakemelding per e-brev fra en fast leser. Ja, du leste riktig, "fast leser". Det var vedkommendes egenmelding, egendiagnose om du vil. Hvordan i all verden er man fast leser av et nettsted som publiserer en gang i halvåret? Vår siste faste leser ba uansett på sine knær om en oppdatering, "for dere vil vel ikke miste en fast leser?". Og det vil vi jo ikke. Med litt prioritering er det utrolig hva man får til, og dermed kan vi i dag presentere tiårets første oppdatering (med mindre du teller den spanske spammingen vi visstnok har drevet med siden februar).

Teksten tilhører Fascinasjon-spalten, og er med andre ord tankeløst babbel som ikke fører noen vei. Temaet denne gang er evig tilbakevendende, spesielt i disse dager:

Fascinasjon: Allergi

Grisete tannkrem
brev014.jpg
20. desember 2009

I november ble vi oppmerksomme på en lovstridig og skammelig tannkrem fra Colgate. Det dreier seg ikke om miljøgiften triklosan, det grusomme i denne forbindelsen er designet til selve tuben

Vi kontaktet Colgate, hvis mangel på respons er respons nok i seg selv: De prøver å legge lokk på saken, å kvele den lille stemmen i det store universet. Vel, noen burde informere markedsavdelingen i Colgate om Internetts eksistens. La deg forbløffe over produktet Colgate har latt infiltrere et av våre innerste sirkler: Munnene.

Les Operasjon Griseri

Orkan-paraplyen
brev012.png
9. november 2009

I september gjenopplivet vi spalten Tommy Tester Ting etter 8 års dvale. I oktober våknet Tips og triks opp igjen etter skarve halvannet års hvile. Nå i november er det spalten Brev til firmaer som får et nytt skudd på stammen.

Sist det skjedde, var i 2004.

Mye har skjedd siden 2004, også på World Wide Web. Som bransjepionerer forsøker vi som best vi kan å ta dette innover oss. Dagens oppdatering byr derfor på noe nytt i tragisk.com-sammenheng: en YouTube-video. Den er ni sekunder lang og overflødiggjør egentlig teksten som følger med den.

For deg som sitter bak et modem og ikke har båndbredde til å vise videoen: Daniels nye paraply viste seg å være dårlig. Han klaget til de som hadde solgt den, i håp om at det på magisk vis skulle få paraplyen til å fungere igjen.

Les om paraplyen


Som man babler får man svar
forside008.png
11. oktober 2009

Vi jatter med, alle sammen, selv med de som står oss nærmest. I seg selv er ikke dette noe å skamme seg over. Ikke før du blir tatt.

Hvordan beskytter du deg best mulig mot å bli tatt i jatt? tragisk.com har laget en nyttig guiden som vurderer ulike former for utsagn du kan komme med uten å følge med. Vi har valgt et gjennomgangseksempel hvor den som babler er ei jente, og den som jatter med er en gutt, ikke blir sur for det, nå da.

Les vår nye jatteguide

Når du i etterkant av lesingen likevel skal innom Twitter, kan du forresten nå tvitre direkte til oss.

Tommy Tester Mosjøen
forside007.png
20. september 2009

Noen vil nok mene at vi burde ha lært av vår ukeslange reise i Baltikum, men da vi ganske tilfeldig staket ut et nytt reisemål for en trivelig helgetur, endte vi opp i Mosjøen.

Noe har vi imidlertid lært. Den oppvoksende generasjonen er ikke down med lange epistler. Vi har latt oss inspirere av sosiale medier som Twitter og SMS, og har kuttet 300 sider (nettsider) med råmateriale ned til en tekst av tålelig størrelse. Vi som har levd en stund er noenlunde gammelmodige og skeptiske og vil hevde at dette går utover lesbarheten, men hvem er vi til å stå i veien for den nye gardes krav til effektivitet?

Og forresten, vi har med det samme valgt å vekke til live en spalte etter åtte års dvale. Historien om Mosjøen er ikke fortalt kronologisk, men gjennom en test med krystallklare måleparametre. Bli med når Tommy Tester Mosjøen.


Fremtiden var her i går. Og 2006 er her i 2009.
irr555.jpg
22. mai 2009

Alle har vel lyst til å lese reiseskildringer som blir illustrert på en forside med bilder som det til høyre?

tragisk.com har i dag den udelte gleden av å gi dere, våre forhenværende lesere, de siste to kapitlene i sagaen om de to som dro på spontanferie til Latvia. Hvis du ikke aner hva vi snakker om, anbefaler vi at du tar deg en friuke og starter helt fra starten. Til dere andre, hvorav enkelte har mast og mast og mast siden mars 2007, gir vi dere universets hittil største antiklimaks:

Spontanitet - Dag 8 og 9 av 9


Finanskrisen er over oss, uuuuUUUUUUuuuuuu
fasc017.jpg
2. desember 2008

tragisk.com er atter en gang sist ute med det første. Som aller aller aller siste nettsted i verden omtaler nå også tragisk.com finanskrisen.

Vi liker jo å ha en positiv innfallsvinkel på alt det triste som skjer, enten det er klimaendringene. Nå har du kanskje ikke lest så gruelig mye positive effekter av finanskrisen ennå, men vi kan love deg de finnes. Har du ikke tatt oppvasken, enda det var din tur? Har du stukket nesen i andres saker? Blir du konfrontert med dine synder, og vet ikke hva du skal si?

tragisk.com har svaret. Skyld på finanskrisen, for alt det den er verdt. Vi vet ikke hvor mye den er verdt, så klem på for å være sikker.


Kjør bil gratis
anm055.jpg
30. juli 2008

tragisk.com har anmeldt returbil.no. Vi har ikke omtalt nettstedet for å fortelle deg at nettet gir deg muligheten til å kjøre leiebil helt gratis, det greier returbil.no fint å si selv. Vi er her for å gi dere en faktisk brukererfaring.

For hvem har vel hørt noe så dumt som at det skulle gå an å kjøre bil gratis i dette landet, hæ?

Anmeldelse: returbil.no


Behagelige tips til å kutte i CO2-utslippene uten så mye pes
miljo019.png
5. juni 2008

De siste årene har det vært mye skriverier rundt hvor mye CO2 du slipper ut, og en bråte formaninger om å slutte å fly, kjøre bil og spise mat. tragisk.com er skeptiske til dette ensidige fokuset på å frarøve den stakkars forbrukeren sine lyster. Vi mener at det går an la det morsomme CO2-utslippet være i fred, og heller redusere betraktelige mengder av kjedelig utslipp.

Er du hypp på noen tips som gjør deg grønn i en fei, og som ikke krever at du pantsetter damemagneten, bør du for all del lese De 4 mest behagelige løsningene for å redusere eget CO2-utslipp. Du kommer til å lære noe.

Tanker om et stort tall
fasc016.jpg
21. mai 2008

21. mai 2008 var datoen da tragisk.com forsvant sporløst fra søkemotoren Google. Sikre kilder vil ha det til at det er den plutselige og hyppige opptredenen av ordet «barneporno» som er årsaken.

Barnepornoen finner du imidlertid ikke her. Det visste han godt, han som nå er tatt for å ha lastet ned nesten 400 000 bilder barneporno.

Ingen fare. Å trykke på linken fører deg ikke til alskens lovstridig svineri. Du finner bare en tekst som dveler ved hvor jævlig mye barneporno den mannen karet til seg.

Hva gjør du når kameraten din har blitt dumpet?
forside006.png
2. april 2008

Når man får nyheten om at en god kamerat har blitt dumpet av dama si, og derfor er i et emosjonelt ulage, er den greieste løsningen for en selv å vente med å ta kontakt før en har sikre tegn på at kompisen har det bedre; gjerne at han har stiftet familie med noen andre.

Det finnes alternativer!

For å finne ut hvordan du kan styrke vennskapet og selvbildet med tre enkle steg, bør du lese guiden Hvordan trøste en dumpet kompis.

Denne er for alle dere som har våte drømmer om de gamle tragisk.com-artiklene.

Dogmetegneserien tar over!
forside005.png
12. mars 2008

I vår gamle artikkel «Det å være kreativ», som i disse dager feirer fem år, blir det slått et slag for å tenke nytt når man har kjørt seg fast. Dette skjer nå i tegneserienes verden. Tegneseriebransjen ser nå mot Lars von Trier og hans pinlige filmkollektiv for inspirasjon til serienes fremtid.

Merk deg ordet:

Dogmetegneserie.

Du leste det først og sist på tragisk.com.


Tragisk International Film Festival
forside004.png
26. februar 2008

Kan hende er denne litt for intern. Det er litt vanskelig å si. Hvis du noen gang har bladd i et program for en filmfestival, gjerne en norsk, burde den ikke være det.

Velkommen til
Tragisk International Film Festival!