Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

hybelensherre_logo.gif

Møblering

hybel006.jpg
INNREDNING: Får ikke gjort stort.
Det kommer en tid i enhver gutts liv --- Nå sier jeg gutt, men det blir jo litt feil, i og med at gutt gir oss assosiasjoner om en pjokk som bor hjemme og ikke gjør en dritt og får all maten servert på sølvfat og sølvskje i ræva og gullhår. Dette stemmer jo ikke med meg. Lenger. Derfor sier vi mann.

Det kommer en tid i enhver manns liv hvor han må reise seg fra asken, børste den av seg og begynne å gjøre husholdningsting. Først kommer kanskje vasking av klær, ettersom man sjeldent får av all asken ved vanlig børsting. Ikke med mine labre børsteteknikker, i alle fall. Uansett, den første1 tingen av husholdningslig karakter jeg ble nødt til å gjøre i min egen residens ble ... innredning og møblering!

Fotnoter2

hybel008.gif 1Det var slettes ikke den første, hvis man medregner oppvask og slikt. Sånn går det når nyhetsdekkingen av hybellivet ikke forgår kronologisk.

2Fotnoter er et ganske morsomt ord. Jeg kan ikke se at det har noe med verken føtter eller noter å gjøre. Til høyre er en illustrasjon som omhandler dette på en særdeles dårlig måte. Det ser jo ut som en rebus, ikke som en dyp kommentar og kritikk til ordets sammensetning. Sukk.Første innredningsrunde

I starten gikk det veldig fort. Grunnen til det er at hybelen jeg leier, er ferdigmøblert. Det eneste jeg gjorde var å flytte sofaen så den peker rett mot stereoanlegget.

Andre innredningsrunde

hybel009.jpg
hybel010.jpg
FLINK: Byggmester Daniel bygger alt!
Etter å ha bodd i kåken i tre dager, innser jeg at den mangler et møbel: En CD-hylle. Jeg vet ikke om du har prøvd å rote i store pappesker og plastposer fulle av CD-er når du leter etter én bestemt CD, men jeg vet om jeg har det. Jeg har det. Det var kjipt. Det tok sinnsykt lang tid, og det var kjipt. Heldigvis er jeg en sånn der en som finner løsninger, og jeg fant meg en løsning på Ikea. Det eneste ankepunktet med løsningen var at CD-hylla kom flat. I en pappeske. Det lå en sånn rar dings nedi også. Umbraco-nøkkel. Jadda. Jeg tror det er en ting du bør vite før vi går videre:

1 daniel.praktisk_anlagt = x
2 error found in statement line 1:
3 praktisk_anlagt not found in daniel

Da jeg gikk på ungdomsskolen, hadde jeg sløyd. Dette var ikke et fag jeg selv ønsket å ha. Lille Daniel ville helst sitte og brodere for seg selv, han, men fordi det var et hunder-spiser-hunder-miljø turte man jo ikke komme på banen med slike radikale tanker. Isteden tuslet man slukøret til sløydsalen for å leke mann blant alle de andre liksommennene.

Daniel trivdes ikke i sløydsalen. Han brukte tre måneder på å pusse på en kloss. Klossen ble faktisk veldig glatt og god å ta på. Eller stryke på kinnet. Begge deler fungerte fint. Så limte Daniel fast en rund trekloss på den og pusset mer. Puss puss, så får du en suss, heter det. Vel, ikke i mitt tilfelle, da blir det mer i retning av Puss puss, så får du to pluss. Jepp, jeg fikk 2+ på kunstverket mitt, og en ren toer som karakter i faget. Det var den siste gangen jeg satte min fot inn i en sløydsal, og omtrent den siste gangen jeg lot mine silkemyke fingre være i kontakt med teite sløydredskaper. Hammer. Sag. Skit. Faen.

Dette er nå mange herrens år siden, og virkeligheten har nå tatt meg igjen og har et ultimatum å komme med. Enten fikser jeg dette selv, ellers blir det ingen CD-hylle på meg.

hybel011.jpg
UFLINK: Amatørmessige feil fikses med amatørmessige metoder.
Vel, jeg satte da i gang, og må få sagt en gang for alle at IKEA har noen utrolige bruksanvisninger. Uten bruk av tekst, men bare bilder, blir det lett for analfabeter som meg selv å få til dette, når jeg først finner ut hvilken vei Umbraco-nøkkelen skal skrus.

Jeg gjør forresten en liten brøler. Ved et punkt skal jeg nemlig markere av et par hakk på baksiden med blyant. Den eneste blyanten jeg ser, ligger på andre siden av hybelen. Jepp, helt på den andre siden. Uaktuelt. Ved siden av meg har jeg en kulepenn. Aktuelt. Jeg markerer med kulepenn, og --- faen. Det var på forsiden, gitt. Jeg har klut og vaskemiddel på kjøkkenet. Uaktuelt. Jeg har t-skjorte her. Aktuelt. Puss puss, så får jeg verken suss eller 2+, men gnidd vekk pennestrekene. Godt nok.

Litt skruing her og litt montering der, og gjett hva? Daniel har bygd noe. Jeg har skapt noe! Noe ordentlig! Noe fysisk, ikke bare en digital tekst på et nettsted! Jaaa! Skaperen Daniel har fullendt sitt Verk! Verdens åttende underverk er en realitet! CD-hylla mi er FERDIG!

hybel012.jpg
CD-HYLLA: Innmaten trives godt.
... men hva er en pyramide uten ... øh ... eller en ... ææaææaaah, sorry, jeg kan ikke underverkene. Det er bare syv, ikke sant? Uansett, CD-hyllen duger ikke til noe om det ikke er CD-er i den, og først og fremst bør den tåle å stå på egne ben også. Jeg reiser hyllen opp og sender den ut alene i den store, upersonlige verdenen, nærmere bestemt ved veggen.

CD-er blir slengt inn, og støtt som en bauta står mesterverket.

Hver dag, når jeg bare så vidt gløtter bort mot hylla mi, tenker jeg ... «Det der har jeg bygd. Jeg og jeg alene.»

Ingenting gir så god selvfølelse som å bygge sin egen IKEA-hylle.

Vel, nesten ingenting.

061003
071103