Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

Intruder

intruder.gif Diskett Last ned Intruder (916 Kb)

Forord

Vi er i det herrens år 1999. The Warrior ble en suksess, og Internett skriker etter en oppfølger. Denne gangen tok jeg sikte på det store verdensmarkedet. Ja, vi snakker engelsk oppfølger til et norsk spill. Jeg tenkte aldri på det at da ville kanskje utlendinger begynne å mase om en engelsk versjon av The Warrior, men da kan de heller ta seg et par norskkurs. Uansett, for å utvikle spillidéen ytterligere, ville jeg nå fjerne knappevalg-prinsippet og innføre det gode, gamle opplegget med at man må skrive kommandoene selv med radbrukken engelsk, slik som "Look door", "take key" og så videre. Programmeringen av Intruder tok mye lenger tid enn forventet, og etter å ha satt en lanseringsdato på 15. juli 1999 kom ikke spillet før på vårparten i år 2000.

... og dermed

Spillets rykte gikk rimelig tregt i begynnelsen. Kun svorne The Warrior-spillere lastet ned spillet, og ingen utenom landegrensene viste interesse for spillet (kanskje fordi ingen informasjon var blitt sendt dit:)). I september 2000 slengte jeg ut spillet på Download.com, og dette var det som skulle til. Siden da har omtrent 1500 nedlastninger blitt foretatt hver måned. Dette førte igjen til at jeg begynte å angre på å ha pakket inn (min daværende) mailadressa mi i spillet, for man blir faktisk litt lei når man får e-poster daglig fra folk som spør om hvordan man gjør ditt og datt i spillet man ikke har spilt selv på så lenge at man ikke vet svaret selv engang. Likevel viser det da bare at æraen for tekstbaserte spill fremdeles ikke er over.

Historien i spillet

Her går man utifra at spilleren har fullført The Warrior og kverka Herpes. Plutselig en dag åpnes en merkelig portal seg i midten av Phantasma. En mann kommer ut og knabber byens kjerne til lykke, et septer. Du blir sendt inn i portalen, uten å vite hva som er på den andre siden. Alt for å bringe septeret tilbake. Det viser seg at du nettopp har entret en ny dimensjon, hvor en dyp og tragisk familiehistorie vil åpenbare seg for deg hvis du spiller kortene riktig.

Selve spillet

Intruder er egentlig ikke så vanskelig hvis man "kan" slike spill. Bruker man "look" på alle gjenstander i spillet, skulle det faktisk gå ganske glatt. I tillegg kan man snakke med folkene i spillet, og gjøre en hel del forskjellige saker og ting. Vel, nok trasking rundt grøten, last ned spillet og ha det gøy.