Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

irrasjonell_logo.gif

syk089.jpg
SKAM: Dette er en skam for Trondheims Star Wars-frelste.

Vi ligger i kø ... igjen

Tekst og foto: Daniel

Oppvarmingsdag 3: Torsdag 18. april 2002

10:00

Folk i køen: 0
Vær: Morgensol, vårvarmt

Mellom to jobbintervjuer stikker Thomas bortom Nova for å se an forholdene. Der er det like kjemisk renset for stasjonerte folk som det har vært siden billettsalget var ferdig etter Ringens Brorskap.

syk088.jpg
NEDFOR: Denne pjokken er trist. Ingen er i køa.

12:53

Folk i køen: 0
Vær: Sol, vårvarmt

Det er fritime, og med liten tro på at noe har skjedd utenfor en stengt kino de siste tre timene, legger jeg sammen med noen andre i vei. Og som antatt, er det like liten forandring nå som sist. Avbildet er kompanjong Ørjan (jepp, tannlege-historie-mannen) som prøver å late som om han er nedfor ettersom køen fortsatt er tom. Sannheten er jo at dette er en fordel, i alle fall for oss som skal i køen, ettersom det tilsier færre foran oss i køen når vi endelig skal legge oss der.

Ørjan innrømmer at han suger til å spille lei seg, og gir fort opp skuespillerkarrieren. Vi konkluderer med at Star Wars-interessen på langt nær er så stort som vi hadde forutsett. At køa er folketom er intet annet enn en skandale og en skam for byens Star Wars-fans. Personlig synes jeg filmene er greie nok, men hadde jeg vært helt "inn i" opplegget, hadde jeg da saktens lagt meg i kø for LENGE siden. Elendige saker.

syk088.jpg
TOMT! Om jeg så tar bilder innenfra, klarer jeg likevel ikke å fremkalle køsittere.

18:18

Folk i køen: 0
Vær: Sol, vårvarmt

Med ambivalente forhåpninger stikker jeg for siste gang innom køa denne dagen. Fordi jeg for lengst har gått lei av å ta bilde av den tomme inngangen til Nova (triste saker, jeg føler at en del av meg dør hver gang), går jeg inn i inngangen og tar bilde utover. Jeg føler virkelig at jeg får fanget øyeblikkets maktesløshet på film.

syk091.jpg
syk092.jpg
syk093.jpg
PAKKE: Skal man i kø, må man ha med litt skit.

20:30

Folk i køen: Hvem bryr seg?
Vær: Her inne er det oppholdsvær og passe temperatur Tre av de framtidige køsitterne (det være seg Halfdan, Tommy og jeg) slår oss ned hjemme hos Tommy for kvelden. Det er nå det skal avgjøres. Tidspunkt for køtilsluttelse, og ikke minst hva som skal has med.

Vi finner ut at det å bruke «Thomas ligger i kø» som en slags logg for å sjekke hva som kan være lurt å ha med, er en lur idé. Tommy har riktignok køerfaring fra sitt lille døgn som kødeltager sist, men han har ennå til gode å ligge i kø utendørs. Vi får derfor noen tips fra den forrige køteksten, som for øvrig tar evigheter å lese igjennom.

Tommy mener det vil være lurt å ha med en sekk å ha tingene i. Hvis ikke blir det liksom veldig mange ting å holde i. Hvis man derimot har med en sekk kan man ha alle tingene i den, slik at man egentlig bare holder i sekken, selv om man også har med seg alt det andre lure. Etter nøye overveiing fisker han fram en sekk som nok vil duge til sitt oppdrag.

Mens Tommy allerede har begynt pakkinga (iherdig gutt full av futt det der, du), sitter Halfdan og slææger'n i sofaen. Han snylter champagnebrus så det står etter, og mumler sitt. Han har allerede begynt å sysle med et dikt som kan kan skrive i køa. Inntil da har han alt i hodet. Han har nemlig funnet ut at "kø" rimer både på "dø" og "blø", og har dermed fått sine lyriske evner på gli. Alle mennesker gleder seg.

Tommy løper som en gal fram og tilbake for å finne ting å ha med seg. Visj! Svosj! "Hurra!" roper han, mens han klapper i hendene.

Tommy har ikke lyst til å pakke mer. Tommy vil at moren hans skal pakke for ham. I alle fall noen andre enn ham. Tommy synes at pakking er vanskelig. Lille Tommy begynner å gråte. "Jeg vet ikke hva jeg skal ha med!" hulker han.

Jeg tvinger Tommy til å hente soveposen sin, slik at vi får enda flere arrangerte bilder. Mens Tommy motvillig drar seg selv bortover gangen for å finne den, begynner Halfdan å pønske på ting vi skal gjøre i køa. "Vi må jo finne på noe," snøvler han. Når Tommy kommer tilbake, legger vi hodene i bløt. Etter å ha gjort dette sitter vi igjen med en del dårlige ideer vi kanskje kan gjøre, men som nok aldri vil bli realisert når vi først har satt oss i køa. Fornøyd med bildene jeg har tatt gidder jeg ikke å være der mer, og peller meg hjem. Jeg skal jo pakke selv, også.

syk094.jpg
PAKKING UTFØRT: Mye vil ha mer, men køa trenger fler'.

22:10

Folk i køen: Forhåpentligvis ikke
Vær: Inne er tingen Vel hjemme og med helsa i behold starter jeg min egen pakking. Både sovepose, campingstol og liggeunderlag settes fram. For ikke å snakke om alt stæsjet som skal pakkes i sekken. Noe må man ha med, for å forhindre at kølivet blir for kjedelig ...

Når pakkingen er ferdig, er det bare å se framover mot morgendagen. Da vil det i alle fall definitivt komme folk i køa!

Gå til neste dag