Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

irrasjonell_logo.gif

Vi ligger i kø ... igjen

Foto: Daniel, Thomas og Tommy
Tekst: Daniel
syk095.jpg
DE TO FØRSTE: Jeg må se meg grundig slått av Thomas Jacobsen.

Dag 1: Fredag 19. april 2002

14:05

Folk i køen: 2
Vær: Sol, nesten litt småvarmt

Rett etter skoleslutt småsprinter jeg ned til køa. Nå skal det joines! Spent som et lite barn foran far med en pisk i hånda ("skal han slå meg eller ikke?") gleder jeg meg til å se om det er noen i køa. Selvfølgelig antar jeg at noen har lagt seg der, men det kan jo hende ..? Tenk hvor kult det hadde vært å bli nummer én! Men jeg har ikke før kommet rundt svingen før mine håp faller i grus. Det står noen der. Er de i køa?

Én av dem er. Navnet er Thomas Jacobsen. Han kom hit i går kveld klokka 20:15, i frykt om at mangfoldige skulle ha kommet ham i forkjøpet. Temmelig overrasket over at han ble først lot han lykken synke inn over seg. Selv om han nok forventet at noen kjapt skulle komme etter ham, måtte han belage seg på å sove alene, stakkaren. Faktisk skulle det rekke i nesten 18 timer før nummer to kom. Overraskende nok ble det meg.

Personlig var jeg også overrasket over å bli nummer to. Jeg hadde håpet på noe i slutten av rekken av ensifrede tall, så jeg er meget fornøyd. Likevel er det litt irriterende å ende som nummer 2 når man likevel er så tidlig i rekka. På tross av dette holder jeg humøret oppe, ettersom jeg måtte ha vært over et halvt døgn tidligere ute for å kunne bli først.

Thomas J. var nummer 11 i Ringens Brorskap-køa, og har følgelig køerfaring så det står etter. Kisen viser tydelig Star Wars-interesse, og allerede føler jeg meg litt utafor siden jeg ikke er sånn iherdig fan av filmserien.

syk096.jpg
HALFDAN: Mens Thomas er på gjennomfart, har Halfdan slått seg ned.

15:13

Folk i køen: 3
Vær: Uendret

Halfdan kommer når han skal, og kvart over tre dukker ham opp. Egentlig skal også Tommy komme samtidig, men han er så grundig fatal at han har prestert å miste bussen. Vi ler oss skakk av hendelsen, og ber på våre knær om at noen kommer Tommy i forkjøpet slik at han havner lengre bak i køa så vi kan le av ham (ytterligere).

Thomas (tragisk.com-Thomas) er for øvrig også tilstede, selv om man nok ikke joiner køa før i morra tidlig. Vi ler av Tommy en stund før Thomas går igjen.

syk097.jpg
ANDREAS: Gromguten dukker opp.

15:58

Folk i køen: 5
Vær: Uendret

Våre bønner blir hørt, og Andreas dukker opp. Han har med seg sin bærbare PC med delvis knust skjerm, så jeg endelig kan komme i gang med skrivinga. Bare to minutter etter Andreas' ankomst, dukker Tommy opp, og latteren bryter løs. Alle peker på ham og hånler.

Etter at latteren har stilnet, slår Tommy seg ned. Hipp hurra.

syk098.jpg
MUSIKK: Både Thomas J. (avbildet) og Andreas sørget for musikkinnslag i hverdagen.

18:30

Folk i køen: 5
Vær: Kaldere, "og sola har gått ned i kveld"

Timene går, men ingen flere kommer til køa. Thomas J. får sporet opp en gitar som han umiddelbart begynner å klimpre A1-sanger på. Når han har blitt fratatt det privilegiet (det dreier seg om ganske få minutter), tar Andreas over showet. Det går på "Åge"-sanger og Kumbaja, men når Andreas ytrer ønske om å få spille RBK-sanger, setter flere av oss andre foten ned.

Kort tid etter dette kommer en god, gammel vekter gående. Han nekter å bli tatt bilde av. Om det er av personlige årsaker eller at det er et jobbprivilegium er ukjent, men vi kan jo alltids antyde hva vi vil. Her er for øvrig en direkte nedskrivning av samtalen mellom vekteren og Tommy:

Vekter: "Er det billettkjøp som skal foregå her, eller?"
Tommy: "Nei, hva er det du tror om oss! Vi har kokainutsalg, selvfølgelig! Skal du ha, eller?"

På dette tidspunktet gir vekteren opp og forlater åstedet. Jeg tar et bilde av ham i det han løper febrilsk bortover veien for å unnslippe oss, men bildet ble så fyra elendig at jeg velger å drite i å legge det ut.

[Lagt til senere]
En journalistberte med fotograf fra Adresseavisen dukker også opp. Hun surrer i vei et lite intervju, som ender på forsida på adressa.no og som senere ligger i arkivet på http://www.adressa.no/nyheter/article.jhtml?articleID=325946. Tommy er bitter fordi han blir sitert som "vi føler oss som menn", men med tid og stunder vil det nok gå over.

19:45

Folk i køen: 5
Vær: Kaldt, ikke så lyst mer

Uten internett-tilknytning er det småvanskelig å oppdatere sida. Det viser seg å være verre enn først antatt. Vi får ikke koblet til laptopen ute fordi det da trengs 50 meters TP-kabel. Fastlinja si har de inne bak billettlukene, og der slipper vi ikke inn, dels fordi de ikke vil, dels fordi overbetjenten ikke er tilstede. Når han til sist dukker opp, blir det problemer fordi vi mangler passord til hovedmaskina deres, så vi ikke finner ut hvordan nettoppkoblingen deres fungerer. Ergo ingen oppkobling. Det betyr at vi må vente til i morgen med å oppdatere, hvilket gjør at vi ikke får gjort jobben vi er satt til å gjøre. Ikke vår feil, men likevel forsvinner en del av motivasjonen.

syk099.jpg
SKRIVEMANNEN: Dette skal jeg bli vant til.

21:10

Folk i køen: 5
Vær: Kaldt, mørkt.

Vi har fått tilgang på strømfordeler, så vi kan bruke laptop, lade mobil OG spille musikk samtidig. Sistnevnte fører til at jeg drar fram en Alcatrash-promo-CD med 9 herlige musikkstykker. Vi spiller høyt og vi spiller mye. Etter et kvarter med audiale perler kjører en bil full av folk av utenlandsk opprinnelse forbi. De sakker betydelig på farten, og idet de passerer oss går det under gangfart. Så stopper føreren bilen, ruller ned ruten og ser på oss. De sitter og ser på oss hele hurven i omtrent ett minutt. De gjør ingenting annet enn å stirre på oss, der de har stoppet midt i gata. Når de føler at de er ferdige, kjører de. Hva de prøvde å antyde eller bevise, er heller uvisst, men vi bryr oss ikke.

syk100.jpg
TO NYE: Lars og Odd Petter.

21:50

Folk i køen: 7
Vær: Kaldt, mørkt.

Akkurat når vi holder på å godta det faktum at det bare kommer til å bli oss i køa, dukker to karer opp som kaller seg Lars og Odd Petter. I mellomtida har to lett berusede jenter irritert vettet av oss i et par timer. Odd Petters første kommentar er "...og da skjønte han at dette kom til å bli en lang helg." Vi ba i det stille om at de skulle pelle seg vekk, men de var små-sene om å ta hint.

Kvelden

Folk i køen: 7
Vær: Kaldt som faen, mørkt og lugubert.

Utover kvelden får vi mye besøk. Det blir litt for mye av det gode. Det fosser på av fulle folk som mer eller mindre med vilje irriterer vettet av oss. De rølper og maser og spør oss om hvorfor vi sitter der. Her følger en liste over noen av forklaringene vi kom med:

Vi venter på American Pie 3
Vi står sammen, vi er sterke, vi skal stoppe gasskraftverket
Vi vil ha best utsikt til 17.mai-toget
Vi venter på Heftig og begeistret 2
Vi er i kø på "Ernas Clinikk" (sjappa rett over gata)
Vi venter på Gud
Vi venter på Messias
Demonstrerer for Palestina
Demonstrerer for Israel
Vi vil tilbake til naturen hvor vi egentlig kom fra
Vi er kastet ut hjemmefra
Vi husker ikke lenger
Vi venter på at du ska ha dæ heim
Dette er en base camp til en polekspedisjon
Vi er natteravner
Vi samler inn penger til Kirkens Nødhjelp
Vi er fascinert av bilen som står rett over gata
Vi feirer Polens nasjonaldag
Vi prøver å bli kvitt deg, for faen!
Dette er opptaksprøven til Forfall 2
Vi øver til Big Brother
Det er en ny realityserie ("Gata")
Vi er på audition til filmroller som uteliggere
Vi stripper veldig, veldig sakte
Vi soler oss
Vi kunne ha sagt det, men da måtte vi drepe deg etterpå
Vi jobber med prøveboring etter olje
Vi selger kroppen vår
Vi gjemmer oss for skattemyndighetene
Vi er arbeidsledige som streiker for høyere trygd
Vi irriterer forbipasserende
Vi har dessverre taushetsplikt
Vi er en performance-art-gruppe
d Vi vil ha tilbake Jämtland og Härjedalen
Vi masturberer
Vi tilber parkeringsautomaten
Vi samler inn data til rånerstatistikk for Statistisk Sentralbyrå
Vi sjekker om vi er biologisk nedbrytbare
Vi våknet og oppdaget at 60-tallet var over
Vi sjekker opp damer
Du er på skjult kamera!
Vi har kommet her for å omvende homofile
Vi selger dop
Vi skjuler bin laden
Vi har rømt hjemmefra
Dette er det siste innen lavintensitets krigsføring

syk101.jpg
ANDREAS SPELLMANN: Her synges det om vår fargede besøkende.
Da vi dro "Heftig og begeistret"-spøken, la Halfdan til at "vi bare digger å se gamle menn som synger." Det viste seg at de fire mennene vi sa det til, faktisk var homofile, og svarte "Ja, den kan vi være med på".

Omtrent rundt midnatt kom en enslig næger ramlende med ei flaske i hånda. Han varierte gangen sin både forover, baklengs og til sidene. På gebrokkent norskengelsk spurte han hva vi gjorde her, og når han fikk høre at vi feiret Polens nasjonaldag, utbrøt han: "Boo-ship!" (originalt "bullshit") og "Whattafu?" ("what the fuck?") med en ekstremt festlig fistelstemme. Vi klarte såvidt å holde latterbrølene inne før han forsvant rundt hjørnet. Etter å ha etterlignet utsagnene hans, endte det med at Andreas lagde følgende sang om ham (melodi: "Song 2" av Blur):

vi satt i køa en dag
det kom en næger og sa

booshi?
whattafu!
booshi?
whattafu!

vi trodde først at'n breaka
men han var bare på fylla

booshi?
whattafu!
booshi?
whattafu!

og da han endelig gikk
fikk vi et latterkick

booshi?
whattafu!
booshi?
whattafu!

Jadda, så ting skjer, folkens. Så venter en helsikes til natt, hvis man noensinne greier å sovne her ute. Kaldt er det også blitt ...

Gå til neste dag