Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

irrasjonell_logo.gif

Vi ligger i kø ... igjen

Foto: Daniel (med mindre annet er oppgitt)
Tekst: Daniel
syk120.jpg
syk121.jpg
syk122.jpg
NATTUNDERHOLDNING: Det blir blant annet spilling av Star Wars-spill på storskjerm, kinovisning og leking med SWEp1TPM-DVD-ekstramateriale.

Dag 4: Mandag 22. april 2002

Natten

Folk i køen: Jevnt og trutt opp til 100

Som lovet skjer det ting utover natten. Det har ingen noe imot, ettersom vi nå har ventet i mange timer uten å gjøre noe som helst. Om vi ikke dør av kulde lenger, var det i alle fall muligheter for å dø av kjedsomhet. Det skal det altså nå gjøres noe med.

I ett-tida viser kinoen gratis film til de som kan forevise købevis. Alle andre blir nå vist ut sammen med de som måtte finne på å røyke inne eller generelt lage kvalm. De er det ganske få av. Du kan faktisk telle antallet på en avkappet hånd uten fingre. Filmen gjør stor suksess blant køgjengerne som i de siste dagene har vært i kraftig manko på ekstern underholdning.

Når filmen er ferdig, har administrasjonen fått rigget opp et lerret hvor man viser ekstramaterialet på Star Wars - Episode 1: The Phantom Menace-DVD-en. Her kan man leke seg gal med den utrolig spennende søpla vi alle har sett mangfoldige ganger. De som har gått grundig lei av alle de slettede scenene og bablet om spesialeffektene, kan spille Star Wars-spill enten på X-Box eller GameCube. Klokken 03:45 blir det også satt i gang konkurranse i nevnte spill.

Location (matstedet) åpner i 3-4-tida og selger "Våkn opp"-menyer som innbefatter pølse, energidrikken Magic og New Energy. Jeg hiver i meg en, uten at det hjelper nevneverdig. Antagelig fordi jeg ikke er så fordømt trøtt (har nemlig sovet en stund før filmvisninga), men det er jo alltid kult med gratis mat (jepp, alle i tragisk-mannskapet fikk en slik meny gratis, mens alle andre måtte punge ut med en halv Flagstad). Alle som ville får dessuten gratis smaksprøver av Pepsi Twist, noe som jeg personlig smaker for første gang. Jeg kjenner fint liten forskjell i forhold til vanlig Pepsi, og sjansen er nok liten for at jeg kjøper det ved en senere anledning. Som bildet nedenfor til høyre viser, er heller ikke Halfdan særlig begeistret for den nye Pepsi-brusen.

syk123.jpg
GRATIS BRUS falt definitivt ikke i smak.
Halfdan har imidlertid vært utrolig produktiv. For å veie opp for alle frynsegodene han får som tragisk-medlem, har han fyrt i vei hele tre dikt om køen. Her kommer de uadskilt og uredigert:

Vi sitter her i køa vår
ekkel kroppslukt om oss står.
Lenge har vi sittet slik,
aktive som nedgravde lik.
Folk som går forbi stirrer og ler,
overlegent ned på oss de ser.
Men hvis du misliker det kan du bare blø,
for dette er faen meg vår kø.(dø)

Faen i helvete dette er kaldt,
vi sitter her ute overalt.
Ja fordi vi sitter i kø.
Apatiske som kyr, vi roper mø.
At Star Wars ruler er noe alle vet,
det er ingen hemmelighet.
Så pakk deg hjem og ikke plag oss,
vi er bedre på scenen enn Wenche Foss.

Søvnen trenger seg sakte på,
vi ligger her i køa nå.
Trøtt som faen, søvn vi trenger,
Tenker ikke på annet lenger,
enn å ligge i en seng,
vi er en sløv liten køsittergjeng.

syk124.jpg
VENTER: Oppstilt i kø venter vi på at salget endelig skal begynne.

08:00

Folk i køen: Cirka 120

Når klokka nærmer seg billettsalgstid, blir vi bedt om å stille opp i kronologisk rekkefølge. Allerede kvart på åtte står vi stilt opp, og mange uttrykker misnøye ved å måtte stå der så tidlig når det strengt tatt ikke er noen vits. De fleste har sovet lite eller ingenting i natt (jeg sov 2 timer, Tommy noe mer, og Halfdan har døgnet) og bærer tydelig preg av det.

Idet klokka blir åtte, kan markedssekretær Mæhlum (rå kis) meddele at billettsalget vil bli noen minutter forsinket. Nesten hele køa bryter ut i et enormt sukk. Personlig føler jeg ikke at det gjør så mye. Nå har jeg vært i kø i rundt regnet 66 timer, så om jeg må vente i noen minutter til, er det ikke sånn at jeg klikker mentalt over det. Men klikker mentalt, det gjør jeg. Jeg er så lei og trøtt og sjaber, at det er så vidt jeg får det med meg når salget begynner.

syk125.jpg
RESULTATET: Innkjøpet er gjort og helvetet over.

Skoledag

Thomas: Mener at han har feber. Drar hjem.
Andreas: Har spist for mye på Burger King i det siste. Drar hjem.
Tommy: For trøtt. Drar hjem.
Halfdan: Driter i det. Drar til Oppdal.
Daniel: Vil jo ikke gå glipp av skole. For all del. Med en enogenhalvlitersflaske brus og et stort pizzastykke som eneste bagasje (dumper hele camping-livet i bilen til Tommy og gjengen) sjangler jeg i vei til skolen. Kommer til 2. time med IT. Sovner. Så to timer matte. Sovner. Takket være forståelsesfull lærer får jeg sove i fred. Våkner i slutten av den siste mattetimen, hvor folk påpeker at det ser ut som om jeg går på amfetamin (tror det var det de sa, hukommelsen min er tåkete fra dette tidspunktet). Jeg føler meg ikke stort bedre heller. Uflidd. Skitten. Luktende. Trøtt.

I de siste to timene hvor det står tysk på dagsordenen må jeg gjøre noe, hvilket jeg har store problemer med. Konsentrasjonsevnen er faretruende nær det absolutte nullpunkt, og jeg skjønner ikke engang hva det spørres om i elementære oppgaver. Det er ikke annet å vente når jeg så sovner på bussen hjem. Takket være velvillige medpassasjerer blir jeg vekket så jeg kan komme meg av bussen. Vel hjemme sovner jeg på sofaen.