Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

irrasjonell_logo.gif

24_4: Et helt døgn i en mørk badstu

irr288.jpg
HENRIK: Her sitter'n. I 24 timer.
Tekst og foto: Daniel og Tommy
Publisert: 22. juli 2003

Lørdag 12. juli

Det er lørdag 12. juli. Dette visste du allerede, takket være en informativ underoverskrift. Et par folk er hjemme hos Tommy og holder på med ganske lite. Dette visste du ikke, for dette sa ikke underoverskriften noe om, tross sin informativitet. Én av disse folkene er Henrik, bedre kjent som verdens manneste mann etter å ha gjennomført et par hesblesende 24-timersprosjekter, også kalt 24-er. Besøket får en sightseeingstur rundt i huset Tommy bor i, og Henrik henger seg veldig opp i badstuen, og hvor mørkt det er der inne.

Senere på kvelden lufter Henrik sin nye 24-idé: Å sitte i Tommys badstue i 24 timer i komplett mørke, uten noe å spise. De eneste tillatte hjelpemidler er drikke (vann), en mobil med lyset slått av som bare kan motta samtaler, og en bøtte å pisse i. Responsen er ganske god, og Tommy annonserer at han kan passe på Henrik under det som blir kalt 24_4.

Halfdan (i «godt humør») sier at han vil være med, og planleggingen begynner. Tommy foreslår at 24_4 går fra 12:00 til 12:00, i motsetning til de to foregående 24-ene (00:00-24:00). Dette sier både Henrik og Halfdan seg enig i. Det kan være lurt å få en god natts søvn før dette krafttaket. Tommy frykter at verken Henrik eller Halfdan kommer til å sove så mye, med tanke på deres eksisterende søvn-strategier (sov lite).

irr289.jpg
BØTTEKJØP: Henrik kjøper bøtter.
I de to foregående 24-ene har det vært en døgnoppgave (noe deltakerene måtte gjennomføre i løpet av 24-en), men det er ikke så mye man kan gjøre i komplett mørke uten hjelpemidler. Daniel får plutselig en idé: Døgnoppgaven er å pisse så mye som mulig i løpet av 24 timer. I to (veldig store) bøtter er det plass til veldig mye urin, det burde i alle fall være nok til å holde alt som kommer ut av denne 24-en.

Et av de mest interessante aspektene ved 24-konseptet er kontinuerlig logging på Internett, hvor folk får fortløpende oppdateringer fra 24-en. Henrik må en tur hjemom for å haxx0re frem en løsning for 24_4, samt kjøre innom en bensinstasjon for bøtte-innkjøp på vei til Tommy. Daniel stiller opp som sjåfør, og får en liten pakke street cred for jobben. Da blir han glad.

Søndag 13. juni (pre-24_4)


irr290.jpgirr291.jpg
Henrik henger i badstua før start så vi kan ta arrangerte bilder.
Daniel henter Henrik, og på veien oppover får de endelig kjøpt en Big One Classic og et par bøtter til dagens 24. Det er skammelig få bensinstasjoner som selger bøtter, på tross av at dette jo åpenbart er klassiske varer som slike stasjoner skal føre. Bøtter utgjør bensinstasjonene. Bøtter er dem. På sjette forsøk er det Esso som går av med seieren og salget, og vi befinner oss til slutt hjemme hos Tommy, alle som en.

Utenom Halfdan.

Det er bare minutter til vi skal sette i gang, så Tommy ringer Halfdan. Et familiemedlem svarer, Halfdan vekkes, Halfdan svarer. Han er bakfull, syter og gnåler og påstår at han aldri mente noe han sa den foregående kvelden seriøst (hvilket beroliger oss på alt utenom akkurat dette). Halfdan legger så på og går vel tilbake til sengen sin.

24_4 mangler én person. Kan Henrik takle dette alene?

Henrik: Ja, så klart skal jeg gjennomføre dette. Det blir jævlig kjipt 'a, helt aleine, men det må vel gå.

irr292.jpg
12:00 - Henrik starter sitt mørkeste døgn noensinne.

12:00

Langviseren tar igjen kortviseren, og når de begge peker rett opp, utveksles klemmer mellom Henrik og støttemannskapet hans (som nå utgjør Daniel, Tommy, og Tommys kjæreste; Berit). Henrik snur ryggen til, tar med seg en del plastflasker fylt med vann, en plastbøtte, Daniels utlånte mobiltelefon (så han kan motta anrop) og går inn. Døren lukkes bak ham og det blir mørkt. Veldig mørkt.

Mørkt nok blir det likevel ikke. Henrik syter over at han ser lys fra baderommet resten av oss befinner oss i. Det er tynne sprekker rundt dørkarmen, sier han. Dette må fikses. Teip hentes, og alt vi finner inne på badet av håndklær, bukser, andre klær og kladdebøker (som egentlig hentes fra andre rom) brukes for å tette hullene. Tommy tester Henriks lysforhold ved å slå lyset på og av inne på baderommet, og konkluderer med at Henriks mørke er mørkt nok når denne samtalen utspiller seg:

Henrik: Oi. Nå ble det heeelt mørkt, nå.
Tommy: Øhh ... jeg slo lyset.
Henrik: Tuller'u?

irr293.jpgirr294.jpgirr295.jpg
Sprekkene rundt badstudøra, som kan forårsake lys inne hos Henrik, tettes.

12:30

For å forsikre seg om at Henrik skal tørne i løpet av dette døgnet, finner Daniel og Tommy frem en CD-spiller som de setter rett utenfor badstudøra. Med høyttalerne pekende rett mot den intetanende Henrik, hentes en av de mange kvalitets-CD-ene i dette huset frem. CD-en som settes på er den første store suksessen til gutte(?)-gruppa Hanson, og snart kan Henrik «nyte» MMMBop!. Selvfølgelig lar vi ham ikke få høre hele albumet og således oppleve variasjon, men låta settes på repeat, og vi forlater rommet mens vi hører Henriks lavmælte ynking sakte bli overdøvd av gneldrende unggutter.

12:40

Fordi vi er for late til å gå helt ned i kjelleren igjen (vi ser jo på TV, for faen! Kvalitets-TV på søndags formiddag, ikke sant!), ringer vi til Henrik og hører hvordan det går.

irr296.jpg
Daniel akkompagnerer MMMBop! på en unik måte.
Henrik: Er det faktisk gutter, det der?
Daniel: Det er det de påstår, i alle fall. Koser du deg? Bra musikk?
Henrik: Nei, det er heeeelt for jævlig! Jeg håper det blir litt variert musikk utover dagen, altså.
Daniel: Jada. ... utover dagen.

13:00

Daniel løfter på den fæte ræva si, henter frem en 12-strengers gitar som befinner seg i kåken og tar seg turen ned til Henrik. Henrik jamrer om nåde fra hylekoret Hanson, men ilden har nå kommet for å avløse asken når Daniel begynner å spille sammen med dem (samt synge, for den del). Daniel oppdager straks at ingen av grepene i hans mildt sagt begrensede grep-repertoar er å finne i den tekniske avanserte MMMBop!, men bryr seg lite med de fakta han nettopp har samlet inn. Isteden går sangen videre med falske grep og overdrevet rockete spilling og synging. Det passer ikke inn i låta i det hele tatt. Når Daniel har gått lei (etter ganske kort tid, men mye lenger enn Henrik, sannsynligvis), slenger han gitaren fra seg og går sin vei. MMMBop! holder det likevel gående en god stund til.

15:50

Etter å ha byttet til Sondre Lerche, som vi vet er det aller verste Henrik vet (også denne med kun én sang på Repeat, selvsagt), har Daniel byttet til Michael Jacksons «Invincible» fra låta med samme navn. Mens den surrer og går, ser Daniel, Tommy og Berit på Sandra Bullock-filmen «Miss Congeniality» helt til vi innser at vi jo faktisk nå har det verre enn mannen i underetasjen her. Vi tar oss turen ned, og Tommy oppdager til sin vrede at Daniel ikke har trykket på Repeat-knappen. Derfor har Henrik fått høre masse variert Michael Jackson, og dette fortjener Henrik vitterlig straff for. Tommy setter på Will Smiths «Wild Wild West», og etter å ha trippelsjekket at den står på Repeat kommer Henrik med noen synspunkter på det å sitte i et helt mørkt rom. Om man kan kalle det synspunkter. ooOOOOOooh!

Henrik: Det er helt sykt når det er sånn heeelt mørkt som dette. Da er det mye lettere å forestille seg ting, man kan forestille seg ALT, kjempe-enkelt! Som for eksempel å være ute i verdensrommet, eller kanskje inne i magen på en kjempehval med masse luft.

irr297.jpg
Vi utenfor badstuen registrerer at hallusinasjonene begynner å ta overhånd der inne, sannsynligvis grunnet mangel på oksygen. Da vi spør hvordan luften er, sier han at den er helt grei. Ikke noe verre enn den kraftig isolerte 11-kvadratmeters hybelen har bor på til vanlig, så dette skal han nok klare. Det som skremmer ham (og oss) mer er at han begynner å se lyspunkter i rommet som han vet ikke er der. Det rareste er at selv om han beveger på hodet, så beholder de sin posisjon i rommet som om de skulle vært fysiske objekter. Vi tør ikke være mer i nærvær av denne mannen for øyeblikket, og lar ham kose seg med den freske prinsen helt på egenhånd.

16:09

Daniel oppfordrer folk på tragisk.com-kanalen #tragisk på IRC til å ringe Henrik. Mange der følger live-oppdateringene Tommy og Daniel legger ut på Henriks nettside.

[16:09] <pita|> *vurdere å ringe henrik*
[16:12] <pita|> skal jeg sette på litt sondre i bakgrunnen mens jeg ringer?
[16:14] <pita|> nr er OPPTATT!
[16:14] <Milford> Haha! Seriøst?
[16:14] <pita|> jaaaaaaaaaa
[16:14] <pita|> dette var drøyt ass
[16:15] <Milford> Den mannen er altfor populær.
[16:15] <pita|> nå ble jeg skikkelig skuffa

irr297.jpg
BRUS: Tommy heller brus.
All promoteringen for Henriks telefonnummer har altså vist seg å gi uttelling. Vi kan intet annet gjøre enn å be folk (de vi vet prøver å ringe) vente noen minutter. De skal få snakke med ham. Når tiden er inne.

Berit må dra sin vei, og tilbake er kun Tommy og Daniel som påpassende mannskap. Ferdige med å se møkkafilmer som vi er, har vi lite annet å ta oss til enn å henge utenfor badstuen. Her deler Tommy vennlig ut brus til både Daniel og seg selv. Henrik får så klart ingenting. Han er da også forseglet inne og får ikke slippe ut på ennå veldig mange timer. Eller, han får jo, ingen nekter ham. Han er bare så sær at han ikke vil.

Tommy: Hva er det aller, aller verste vi har spilt for deg i dag?
Henrik: Det er utvilsomt Sondre Lerche. Det er den verste artisten jeg veit.
Tommy: Hvorfor det, egentlig?
Henrik: Det er jo så utruuuuuli' simpelt!
Tommy: Så simpelt er ille, ja ...

Tommy fisker frem Absolute Music 29 og diverse annet skrot, og vi morer oss med å plage Henrik med godlåter som «(You Drive Me) Crazy)» av Britney Spears (sa vi av? Det er kanskje en overdrivelse å si at det er hun som skriver musikken, Alice Deejays «Better off Alone» og etter hvert Backstreet Boys' «Larger than Life» som straff for at han ikke lot seg plage nok av «Crazy».

17:45

Daniel stikker hjem for å spise middag (etter å ha snakket med Henrik lenge om mat for å friste jæver'n, så klart), og Tommy setter på Andreas Johnsons «Glorious» og går sin vei. I mellomtiden URINERER Henrik. Det går visstnok bra. Ikke at han kan garantere at alt har kommet oppi bøtta, men ... æss ... det er jo Tommys badstu, ikke hans.

18:45

irr299.jpg
GITAR: Stakkars Henrik.
Tommy kommer på at han helt har glemt den innestengte mannen i kjelleren, og avlegger Henrik et besøk (altså ved å entre badet, som jo er rommet man må gå inn i for å komme inn i den nå forseglede badstuen). Henrik har mottatt tre (3!) telefonsamtaler siden sist vi sjekket. Kim, Liv og Mari Elise har snakket med mannen i badstuen. Vår helt har også funnet en løsning til ventilproblemet (at lys slipper inn): Han har tatt av seg sokkene og stappet dem i ventilåpningen. På den måten kommer det frisk luft inn, men lyset blir blokkert. I tillegg har Henrik tatt armhevninger, men de var ikke veldig vellykkede. Henrik så seg nødt til å støtte seg på knærne i stedet for føttene. Det likte han ikke, siden det er jentemåten å gjøre det på. Han kunne heller ikke bruke hendene så mye, og derfor endte det hele opp i lite. Det har ingenting med mangel på muskler å gjøre.

Andre årsaker til dårlige armhevinger kan være mangel på mat. Magen hans har begynt å rumle, og Henrik begynner å merke tidlige tegn til sult.

Henrik forteller at det er ganske varmt, og at han nå sitter i bar overkropp. Dette tenner Tommy særdeles lite, og han setter på «Rocky Racoon» av The Beatles (fra The Beatles (White album)), noe Henrik verdsetter etter å ha blitt jævlig lei av «Glorious». Etter å ha spilt litt gitar for Henrik uten særlig hell, lar Tommy Henrik forsette å seile sin egen, ensomme sjø bestående av mørke.

19:15

irr300.jpg
MUSIKK: Kun kvalitet herfra, ja. Jadda.
Daniel tar seg en tur ned på badet for å slå av en prat. Henrik har blitt oppringt av ei kvinnelig bær han vil anse som sin venn. Hun syntes synd på ham, noe Henrik anser som idiotisk, siden han er her av egen fri vilje. Dessuten mener Henrik at denne dagen vil han jo huske for resten av livet, slik at den således er merverdig. Venninna mener likevel det er føkka å gjøre noe slikt mot seg selv.

Mens alt dette spennende har pågått, har brukerne av tragisk.com-forumet stemt frem enkelte sanger som skal bli spilt over en lengre periode hos Henrik. Den soleklare vinneren er Aquas «Barbie Girl», og CD-en hentes frem med stor respekt.

Daniel: Faen, jeg synes nesten det er dårlig gjort å gjøre dette.
Henrik: Å? Hva setter du på nå?

19:35

Som en siste kontrollsjekk før Daniel og Tommy skal kose seg (NEI! SETNINGEN ER IKKE FERDIG! LES VIDERE!) med en god film (også kjent som «Con Air»), tar Tommy seg en kort tur nedom badet. Der oppdager han at Daniel igjen har glemt Repeat-funksjonen (eller «trykket feil», som han selv prøver å avskrive det som).

Tommy: Faen, har du hørt på hele Aqua-CD-en, nå?
Henrik: Ja.
Tommy: Okei, men da blir det bare Barbie Girl nå fremover.
Henrik: Ja, men den er jo kul, da.

21:20

Tommy og Daniel har sett ferdig Con Air, og kommer på at de kanskje skal cutte henriken some slack. Han har nå hørt Barbie Girl i strekk sånn rundt regnet ... sinnsykt mange ganger. Daniel trykker på stoppknappen og får umiddelbart en kommentar fra bak badstudøra.

Henrik: Ååå, takk, takk! Jeg seriøst haaaaater den sangen nå! Jeg er så jæææævlig lei den!

Henrik kan dog fortelle at han er blitt oppringt av folk han ikke har peiling på hvem er, og har da overlevd to timer med Barbie Girl.

Tommy: Vi stikker opp og sjekker avstemningen på nettet for hva vi skal spille til deg nå, men vi kommer snart tilbake.
Daniel: Vil du ha musikk i mellomtiden?
Henrik: Ja, hva har jeg å velge mellom, da?
Daniel: Bare skit.
Henrik: Døh, sett på «Barbie Girl» igjen'a.
Tommy: Seriøst? Hvordan takler du det der?
Henrik: Jeg veit ikke, jeg blir vel bare herda etter hvert. Sett'n på skikkelig høyt'a.

Faml videre i badstumørket


220703