Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

underlupen.gif

»Gresset er alltid grønnere på den andre siden av gjerdet.

lupen003.jpg
Klar til å sjekke grønnheten.

lupen004.jpg
Den ene siden av gjerdet.

lupen005.jpg
Den andre siden av gjerdet.

lupen006.jpg
Gresset på den ene siden.

lupen007.jpg
Gresset på den andre siden.

Tekst og foto: Daniel (hvor ikke annet er nevnt)
Publisert: 5. juni 2002

Dette ordtaket har vi vel alle hørt, og man bruker det støtt og stadig. Derfor kan man kanskje lure; er egentlig gresset grønnere på den andre siden av gjerdet? Dette skulle jeg nå til bunns i.

Det tok meg ikke lange stunden å finne et pent, gammeldags gjerde som jeg syntes passet bra til temaet ettersom det garantert er et pøkka gammalt uttrykk. Når det i tillegg hadde gress på begge sider, var gleden enorm, nå var det bare å sette i gang med det viktige arbeidet.

Som en flott sommerdag det jo var, skinte sola og det var altfor varmt. Lyset gjorde derimot at forholdene var optimale for å få grønt gress, for hadde det vært midt på svarte natta hadde nok ikke grønnheten i gresset hatt særlig fordel av det. Møysomt tok jeg bilde av den ene siden av gjerdet, og resultatet av denne grundig tilpassede oppgaven kan du se av bildene til venstre.

Idet jeg passerte gjerdet og således skulle ha stått på den andre siden av gjerdet for å ta bilde der, oppdaget jeg noe interessant. For meg så det nå nemlig ut som om den siden jeg var på isted nå var den andre siden. Dette skapte litt forvirring, men skulle slå enda kraftigere tilbake senere i forsøket.

Etter å ha tatt bilder av begge sidene, måtte en nærmere kikk til. Fra avstand så begge gressenes grønnhet slående lik ut, og nærbilder ble en nødvendighet. Resultatet av dette ble de to bildene nedenfor de andre to bildene nedenfor bildet av meg til høyre. Her kunne jeg umiddelbart slå fast to ting:

Firkant Den ene siden av gjerdet hadde lysere gress enn den andre.
Firkant På den andre siden av selve gjerdet lå det noen steiner.

Jeg visste ikke helt hva jeg kunne få ut av punkt nummer to, men slo fast med hevet hode at det ikke hadde noe med selve grønnfargen på gresset å gjøre.

Det hadde derimot det første punktet. Det er vel egentlig ganske innlysende, siden punktet jo sier at gresset er lysere på den ene siden. Min dyktige sans for detaljer sa meg at grunnen til det var enkelt og greit at den siden som hadde lysest gress var mest utsatt for sol, mens den andre siden led av skygge fra selve gjerdet. Om ikke annet, hadde jeg nå slått fast at det var forskjell på grønnfargen, spørsmålet nå var hvilken side som hadde det grønneste gresset.

Jeg gikk fra side til side og prøvde å bedømme hva det er som gjør en type grønn mer grønt enn en annen. Er lysegrønn mer grønn enn mørkegrønn? Omvendt? Denne problemstillingen skulle likevel vise seg å være totalt irrelevant da jeg igjen oppdaget det som jeg tidligere hadde sett på som en liten detalj: Når jeg stod på den ene siden, den med lysest gress, kunne jeg fastslå at det var den andre siden som hadde mørkt gress. Men så, når jeg gikk til den andre siden, ble det plutselig den andre siden der igjen som hadde lyst gress! Ene og alene på dette lille punktet brøt hele forsøket sammen, der og da.

Konklusjon

Fordi det hele tiden bytter på hva som er den andre siden av gjerdet, blir det uvesentlig om gressets grønnhet er forskjellig på de to sidene. Konklusjonen blir derfor at dette ordtaket bare er vas.

050602