Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

underlupen.gif

»Å legge hodet i bløt.

lupen008.jpg
Bøtta hvor hodet skal legges i bløt.

lupen008.jpg
Hodet legges i bløt.

lupen010.jpg

lupen011.jpg

Tekst: Daniel
Publisert: 6. juni 2002

"Nå må vi legge hodene våre i bløt, folkens". Høres det kjent ut? Hvis ikke, si det til deg selv en ti-tolv ganger helt til det høres kjent ut. Les deretter videre.

Jepp, dette er noe vi hører blir sagt hele tiden (i alle fall føles det slik for folk med korttidshukommelse som nettopp har sagt det mangfoldige ganger). Men hva ligger egentlig i uttrykket? Denne saken tok jeg til mitt bryst. Her må det sjekkes. Her må et visst uttrykk tas under lupen ...

For å kunne legge hodet mitt i bløt, var det viktig at jeg hadde noe å legge hodet i bløt i. Til dette formålet fant jeg det gunstig å bruke ei bøtte. Den fylte jeg opp med temmelig kaldt vann, og med dette enkle utstyret var det bare å sette i gang.

Uten mer utenomsnakk førte jeg hodet langsomt ned i bøtta. Dette virkelig i henhold til å "legge" hodet i bløt, og ikke bare klaske det nedi og således "slenge" hodet i bløt. Nede i bøtta kunne jeg virkelig kjenne vannets bløthet, og jeg følte at mitt hode var ganske så lagt i bløt. Især etter mine definisjoner.

Ettersom dette forsøket kun gikk ut på å legge hodet i bløt, og ikke å holde hodet kaldt, så jeg ingen grunn til å leke fisk noe lenger enn nødvendig. Jeg løftet derfor hodet forsiktig ut av bløt, og opp av bøtta.

Dette lille forsøket førte til at hele hodet mitt ble dryppende vått, ja, som dynket i vann. Dette i seg selv var ingen stor overraskelse, og i mangel av andre overraskelser må forsøket sies å være blottet for sådanne. Skuffelsen var dog stor for at en god forklaring på uttrykket ikke ble funnet.

Konklusjon

Å legge hodet i bløt fører til at hodet blir vått. Tro det eller ei. Noe mer enn det ligger det ikke i det, det burde disse bildene være beviser på.

060602