Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

underlupen.gif

»Å male fanden på veggen.

lupen021.jpg
Klar til å male.

lupen022.jpg
Fanden er malt på veggen.

lupen023.jpg
Skummel fande.

Tekst og foto: Daniel
Publisert: 30. juni 2002

Det var VM-finale i fotball, så jeg tenkte for meg selv: Hva skal jeg finne på? Uten noe stort annet fore, tenkte jeg at det kunne være på tide med en ny sak til Under Lupen. Hva følte jeg for å gjøre da? Da følte jeg for å male fanden på veggen.

Fram med malingsspann, fram med pensel. Veggen stod der og ventet fra før. Jeg funderte litt på hvilken farge fanden helst bør ha, og kom fram til at det måtte være svart. Likevel ville jeg ikke svartmale noen (det får bli til en annen anledning), så jeg fant ei bøtte med mørkegrønn maling. Får håpe ikke fanden tar seg nær av det.

Uttrykket sier ikke noe om hva slags vegg man skal male på, så jeg fant meg en passende vegg innendørs. Mens jeg jobbet, fant jeg ut at jeg nok må si at mine tegneevner kraftig overgår mine maleevner, for denne fanden ble noe av det styggeste artistiske jeg har laget. For så vidt er det vel meningen at fanden skal fremstå som stygg, men det får da være måte på. Det var dessuten begrenset hva det gikk an å få til med en tjukk malepensel. Likevel fikk jeg da fram de mest karakteristiske trekkene, slik som horn, trefork, hale (med pilspiss på) og fippskjegg (jeg synes det er helt naturlig at fanden skal ha fippskjegg).

Resulatet av malingen ser du til høyre. Fanden i all sin prakt. Stygg som faen. Stygg som fanden.

Dette ga meg særdeles lite. Her hadde jeg malt fanden på veggen og utøvd uttrykket til fulle, men ingenting mer hadde skjedd. Det var da den virkelige fanden dukket opp.

Én ting bør jeg si til alle dere andre som nå får lyst til å male på vilkårlige vegger i vilkårlige hus: Få tillatelse fra eieren av veggen. Hvis ikke kan det hende at nevnte eier dukker opp og ser kunstverket, men ikke blir særlig blid for det. Fanden på veggen blir rene engelen i forhold, og med mindre du har kondisen til en okse og farten til en gepard har man lite å vinne på dette.

Konklusjon

Å male fanden på veggen kan og vil skape rabalder når veggens eier dukker opp.

300602