Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

underlupen.gif

lupen040.jpg
Over bekken bærer det ...

lupen041.jpg
... med god grunn ...

lupen042.jpg
Vann bringes tilbake.

»Å gå over bekken etter vann.

Foto: Daniel og Halfdan
Tekst: Daniel
Publisert: 24. august 2003

I dagens hypermoderne, men likevel visstnok postmoderne samfunn, hvor vi hele tiden er omgitt av stikk-kontakter, brødristere og hjemmebrents-apparater, er det noen gamle ordtak og uttrykk som har lite for seg lenger. Et av dem er det vi nå har testet: «Å gå over bekken etter vann». Ærlig talt. Hvem er det som går lenger? Slikt er for lengst erstattet av sitting i fascinerende, selvbevegende farkoster (kalt «automobiler» på fagspråket) eller bare god, gammeldags (bare ikke så gammeldags) sitting i sofa (det er da ikke alltid man trenger å komme seg et sted, heller?). Eller soving! Ja, soving går aldri av moten. Ellers, da ... bekken? Hvor lenge er det egentlig siden folk hentet vannet sitt i bekker? Det var før min tid. Før din også. Skal vedde på at selv moradi hadde innlagt vann (ikke perverst ment) da hun var ung. Nei, man har da kraner, for pokker, eventuelt evinnelig dyrt vann på flaske i butikkene.

På grunn av at uttrykket er deprimerende utdatert, kan det hende at våre laboratorieresultater kan vise seg å være litt feilaktige denne gangen. Likevel gjorde vi vårt ytterste for å få et så nøyaktig svar på hva dette uttrykket gir oss som overhode mulig, og satte oss inn i et tenkelig scenario hvor Halfdan hadde særdeles spinkel økonomi (ganske lett å sette seg inn i), slik at vann på flaske ble en umulighet, og at han bodde i et hus uten innlagt vann. Således blir han bare nødt til å hente vann i en bekk. Eller går han over bekken etter det? Det gjenstår å se ...

Det hele gikk egentlig ganske fort for seg. Aller først gikk vi til nærmeste skog som hadde en bekk i seg. Okei, det gikk egentlig ikke særlig fort for seg, både på grunn av avstand og fart. Uansett, da vi først kom til en passende bekk Halfdan kunne gå over en bekk etter, lurte han først på om han bare skulle hente vann i selve bekken. Halfdan kunne ikke helt se problemet med å hente vannet rett fra bekken, mot å gå enda lengre enn vi allerede hadde, bare for å sikkert finne like bedritent vann i en annen bedriten bekk. Eller enda verre, i et bedritent tjern.

Likevel måtte det til, i tragisk.coms og spalten Under Lupens ånd. Halfdan gikk opp fra bekken og begynte å gå over bekken etter vann, fremfor å hente det fra bekken. Én ting slo ham da som rimelig fordelaktig ved å hente vann et annet sted: Daniel stod bare noen meter lengre oppe i bekken og urinerte. I bekken. Bare få minutter etter returnerte Halfdan fra en annen, ikke navngitt kilde (oppgitt av Halfdan som «.....host.....kremt....»), med nevene fulle av det han sa var vann. Ja, nå var han glad over å ha gått over bekken etter vann, dere.

Konklusjon

Det kan være en fordel å gå over bekken etter vann, ettersom det står folk lenger oppe i bekken og pisser.

060602
100803
240803