Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

Folkeaksjonen mot mobiltelefoner

Med unntak av jojoen er det få meningsløse ting i den senere tid som har slått an så bra som mobiltelefonen. Denne tekniske innretningen er langt mer avhengig enn nikotin, og minst i samme prisklasse. Så tenk tilbake. Da du ikke hadde mobil. Du greide deg fint, gjorde du ikke? Jo, du gjorde nok det. Altså sitter du med et gigantisk pengesluk du ikke engang trenger! Hvorfor? "Alle andre har det". Mobilen er blitt et statussymbol. Vel, til helvete med det! Mobilen eier deg, og ikke omvendt! Kan noe gjøres for å snu denne trenden? Antagelig ikke. Like fullt slår vi i et slag for å gjøre oss av med utysket, i første rekke som statussymbol. Folkeaksjonen mot mobiltelefoner er i gang!

triks017.gif
triks008.gif
triks017.gif
DJEVELENS VERK: Mobiltelefoner har ikke livets rett.

Noen grunner for at mobiltelefoner er teite:

Firkant Du er tilgjengelig hele tiden.
Dette innebærer at alle kan få tak i deg og få greie på hvor du er samme hvor du er.
Firkant Det er dyrt.
Uansett om du bruker den mye eller ei, mobil er og blir dyrt.
Firkant Det er unødvendig.
Du greide deg helt fint før, da du ikke hadde mobiltelefon.
Firkant Du må ha en ny og hip mobil.
I enkelte miljøer blir man sett på som "tøff" og "kul" og "hip" hvis man har den aller nyeste mobiltelefonen med de beste spillene. Den bør helst være av merket Nokia, siden det er det "alle" har. Dette fører til nok en ekstrautgift ved at man kjøper seg ny telefon lenge før den gamle er ubrukbar.
Firkant Forstyrrelsesmomentet
Hvem har ikke opplevd en mobiltelefon som ringer i kinosalen, på operaen, i begravelse etc.? Mobiltelefon er et gigantisk forstyrrelsesmoment som vi ikke trenger i vår allerede stressede hverdag.
Firkant Tekstmeldinger
Tekstmeldinger er en av de mest tungvinte måtene å kommunisere på som finnes. Mot å faktisk snakke med hverandre, sendes maks 160 tegn (og det er lite) i hytt og gevær fram og tilbake, til en åger pris for hver melding. Å gå rundt i gatene og skrive SMS-er ser dessuten latterlig ut.
Firkant SMS-språket
For å få plass til alt man vil si på 160 tegn, har noen hjernedøde ungdommer funnet det for godt å korte ned alle ord så man må bruke evigheter på å dekryptere beskjedene. "D R Qlt, Jg R M oxo, CUL8R"... Altså, hva faen er vitsen? Det verste er at forskere på landets universiteter studerer den nye sjargongen som noe spennende innenfor norsk språk. SMS-språk er en forferdelig sak og må utryddes med øyeblikkelig virkning.
Firkant Stråling
Ikke at noen tester har bevist at man blir gal i hodet av strålingen fra mobiltelefonene, men man vet jo aldri. Det er uansett et punkt man ikke kommer utenom. Vi vil vel ikke at hodene våre skal eksplodere midt i en samtale, vil vi vel?
Firkant Deksler
Utskiftbare mobiltelefondeksler er bare noe så hinsides patetisk at det er til å grine av at folk faktisk bruker penger på det.
Firkant Ringetoner
"Har du hørt den nye ringetonen min, eller?" Denne hører man støtt og stadig. Tapere betaler i dyre dommer for å få lastet ned kjenningsmelodien til den elendige serien de følger med på TV som ringetone til sin kjæreste eiendel; mobiltelefonen. Det piper og uler i et sett og det er til å bli gal av.

Link til oss og spre budskapet!

Er du enig i at mobiltelefon er noe oppskrytt piss? Det er vi også. Hvis du benytter en av følgende bannere under på sida di for å spre budskapet om Folkeaksjonen Mot Mobil, så hadde jo det vært forrykende festlig. HTML-koden er ferdigskrevet, så kopiér ivei.

mobilheader.gif

<a href="http://www.tragisk.com/motmobil.php" target="_top">
<img src="http://www.tragisk.com/pics/mobilheader.gif" width="468" height="60" alt="mobilheader.gif" title="Folkeaksjonen mot mobiltelefoner" border="0"></a>


mobil.gif

<a href="http://www.tragisk.com/motmobil.php" target="_top">
<img src="http://www.tragisk.com/pics/mobil.gif" width="140" height="60" alt="mobil.gif" title="Folkeaksjonen mot mobiltelefoner" border="0"></a>

Relaterte hyperkoblinger

PhoneBashing.com | Våre helter.