Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

mtad.jpg

September 2001

Hit Awards

av Daniel

Det er ikke til å komme ifra, Hit Awards er noe av det mest tragiske som er vist på norske TV-skjermer de siste årene. I år toppet det seg virkelig. Ja, Hit Awards 2001 er toppen av kransekaka, og faktisk grunnen til at vi åpnet vår nye spalte "Mest Tragisk Akkurat Nå".

Hit Awards, ja. Her tar vi 300-400 kroner for hver billett. Det er ganske mye penger, det. I alle fall for sånne sjabre ungdommer som faktisk ofrer helga si for å sitte på ræva i Oslo Spektrum og få servert det dårligste showet noensinne. Og får de engang det de tror de betaler for? Ånei, du.

For i år ble det enda mer tragisk enn noen gang før. Men la oss først ta for oss Hit Awards generelt. Her har vi et åpenbart forsøk på å håve inn reklame- og billettpenger, og intet mer. Lille Norge prøver å lage en prisutdeling som skal gi inntrykk av at det er så utrolig prestisjetungt. Vel, jeg husker da Robbie Williams vant prisen for et eller annet et år. Han kunne selvfølgelig ikke komme, men var så vennlig å gi en liten beskjed via TV2s utsendte medarbeider hvor han sa noe i retning av "I can't tell you how little this means to me". Takk for prisen, liksom. Jeg gir faen. Og dette oppsummerer egentlig hele mitt poeng. Hva får arrangørene av Hit Awards til å tro at artister bryr seg om denne prisen, en pris fra pokkers oppe i et lite land de knapt har hørt om og hvor prisen ikke engang der er så stor at det er noen over 14 år og med en IQ over George Bush som bryr seg? At de i det hele tatt fikk dratt Robbie Williams foran kamera til å gidde å si noe som helst var jo en sensasjon i seg selv.

For oppmøte er et viktig stikkord når man skal forklare hvor patetisk Hit Awards er. "Og vinneren er.. B-kjendisen Hvemsomhelst!" *applaus* Hm.. ingen Hvemsomhelst å se, gitt. "Ja, han skulle gjerne vært her i dag, men [host host] kunne ikke komme fordi mora er dødssyk eller han sitter fast i trafikk-kork eller muligens sovna av. Stryk det som ikke passer." Oversatt til norsk: Han (kan virkelig være hvem som helst, dette gjelder jo de aller fleste av de Hit Awards inviterer til å motta en pris eller framføre en sang) gir faen i Hit Awards og gadd ikke å komme. Han foretrakk heller å sitte og glane i veggen, eventuelt skrape av litt av tapeten med neglen. Og jeg kan ikke klandre artistene som "dessverre ikke kunne komme". For hva slags interesse har de av å dra seg til verdens ende og hente hjem en stygg pris uten prestisje for fem flate øre?

Hit Awards-komiteen har da tydeligvis også forstått at artistene ikke vil komme. Isteden trenger de seg på i deres hjemlige trakter med kameraet klart, og gir dem en god slump penger for å se inn i kameraet og si at "Hei, jeg er han kvasi-kjendisen du knapt har hørt om, men jeg godtok Hit Awards-tapernes tilbud om å si denne dritten for en mye lavere sum enn de virkelig store artistene, og forresten; jeg er lei meg for at jeg ikke kunne komme til Hit Awards i dag, skulle gjerne ha vært der, og peace og love og sånt. Nå, hvor blir det av pengene mine?"

Uansett hva programlederen prøver å unnskylde forholdene med, kan de ikke unnskylde mangelen på utenlandske artistopptredener. Av de som opptrådde (og hu og hei, for en ære det må ha vært for dem), var så vidt jeg husker alle nordmenn. Dette var begredelige saker å se på, særlig ettersom de heller ikke har fått tak i det beste av norsk musikk, for å si det mildt.

På toppen av det hele har vi hyret noe av det verste vi kunne få tak i av en programleder. HC Andersen gjorde ingen særlig god figur på radio, og på TV er han definitivt ingen vinner. Det er jo selvfølgelig ingen lett oppgave å forklare alle de oppmøtte, samt et stadig synkende antall seere, hvorfor ingen av artistene (både opptredende og prisvinnende) føler for å komme, men likevel, han stod virkelig i stil med resten av showet.

På grunn av laber interesse for Hit Awards, både fra TV-seere og artister, vurderer man nå i skrivende stund om man skal kutte ut dritet neste år. Kryss fingrene folkens, så kanskje vi kan slippe denne nasjonale skammen for framtiden.

Mest Tragisk Akkurat Da

>>Mobil-isen
>>Fight Club
>>Dekselklubben
>>Telenor ADSL
>>Hit Awards