Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

mtad.jpg

Mai 2002

Fight Club

av Daniel

mtan001.gif Oi, se der, det var en stor logo, det. Kanskje litt for dominerende, men hva så? Her skal budskapet fram, og da må vel logoen fram også.

Uansett. Av og til kommer det ting på nettet som tar unge nettbrukere med storm. Noe som "alle" må være med på. Den forrige bølgen som av en eller annen grunn interesserte yngre brukere, var noe så intrikat som Aksjespillet, hvor man kunne kjøpe og selge aksjer slik som på børsen. Her var ordentlige pengepremier involvert, samt at spillet kunne være interessant for børsinteresserte, så spilte man dette var man i mine øyne unnskyldt.

mtan002.gif Men så kom en utenlandsk farsott til Norge. Spray/Nettavisen kjøpte lisensen og tjener sikkert grovt på dritet. Jeg snakker selvfølgelig om "Fight Club", et nettspill som gjør stor skam på kongefilmen av samme navn. Hva er det som gjør akkurat dette spillet så taperaktig? Vel, det kommer jeg til snart. Meget snart. Faktisk akkurat ... nå.

Fight Club går ut på å koordinere en slåsskamp hvor du først legger inn seks angrep (høyt, mellom og lavt), deretter seks forsvar (med like parametere å velge blant). Når så den du har utfordret har gjort det samme, spilles kampene ut i fra det dere har valgt. Slår du oppover samtidig som din motstander har plottet inn at han skal forsvare seg oppover, bommer du. Hvis du ikke har samme angrep som han har forsvar, treffer du. Det blir som en nøye koreografert slåsskamp mellom blinde folk.

Det taperaktige med dette er det totale fraværet av taktikk. Det eneste man vinner på, er hva man har trykket, som igjen beror på hva motstanderen har trykket. Dette fenomenet kalles "flaks". Når det så finnes folk som har spilt flere tusen kamper, begynner jeg virkelig å lure. Greit nok, det tar ikke lange stunden å gjøre klar en kamp, men når alle monner drar, og flere tusen kamper drar som bare pokker. Fight Club er et spill som kan være morsomt de første fire-fem kampene, men når du kan alle animasjonene utenat og har innsett hvor utrolig blottet det er for taktikk, bør du som normale folk skygge banen.

Fight Club er kjipt! Vis ditt standpunkt mot idiotien og la være å spille det!

Det var dagens lille tirade mot tidenes mest uforståelige nettsuksess.

Mest Tragisk Akkurat Da

>>Mobil-isen
>>Fight Club
>>Dekselklubben
>>Telenor ADSL
>>Hit Awards