Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

mtad.jpg

Først publisert: 1. august 2002

Mobil-is

av Daniel

mtan003.jpg

mtan004.jpg

mtan005.jpg
I tragisk.coms spede barndom hadde jeg ikke i mine fjerneste anelser regnet med at vi skulle få lesere så engasjerte i det vi skulle skrive om som vi har fått. Folk har fått med seg vår folkeaksjon mot mobiltelefoner, full av dobbeltmoral som den enn måtte være, og folk har fått med seg denne spalten. Dette vet jeg fordi vi i løpet av sommeren har mottatt flere henvendelser fra folk som ikke synes noe særlig om Hennig Olsens nye påfunn, deres såkalte mobil-is.

Via elektronisk post har vi altså blitt oppfordret til å slå kraftig ned på mobil-isen, så jeg tok mot til meg og kjøpte et eksemplar av isen på nærmeste Esso-stasjon. Noe så til de grader overpriset, så om isen mot formodning skulle være god, ville det ikke være verdt det.

Selv uten å ta av innpakningspapiret kunne jeg fastslå at dette virkelig var fatale, ja, tragiske greier. Det eneste som faktisk skuffet meg var at mobiltelefonen som isen skal forestille er en Siemens C45. Skulle dette nådd toppen på taperaktighet-skalaen, burde det definitivt vært en Nokia. En 3330 eller hva alle de nye modellene heter. En av de som "alle de andre har, så jeg må også få sånn, mamma" (bør sies med gnålestemme). Vel, Nokia eller ei, det så ikke lyst ut for denne iskremen, gitt.

Papiret ble raskt revet av, og det slo meg at dette var produktplassering på et høyere plan enn jeg hadde fryktet. Ikke bare var mobilens former og knapper nedtegnet på iskjeksen, Telenor Mobils logo var også ubønnhørlig påtrykt. Hele denne suppa ga meg en uggen magefølelse (bla bla kommersielt, esse), og det er ikke noe bra utgangspunkt for å spise en is.

Isen var heller ikke særlig god. Det var noe som ikke stemte overens mellom kjeksen og den jordbærsmaklignende isen. Da er det fint lite positivt igjen å si om dette makkverket fra Hennig Olsen-is. På innpakningen til isen kan man være med på en SMS-konkurranse for å stemme fram navn på neste års nyhet fra Hennig Olsen. Jeg gruer meg til å se hva slags "kul, hip og ungdommelig" nyhet de klarer å gulpe fram da. Denne mobil-isen var i alle fall bare patetisk. Fy skam.

Relaterte hyperkoblinger

Folkeaksjonen mot mobiltelefoner | Vårt lille budskap angående mobilopplegget.

Mest Tragisk Akkurat Da

>>Mobil-isen
>>Fight Club
>>Dekselklubben
>>Telenor ADSL
>>Hit Awards

Annonse

tragiskbanner.jpg