Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

triks010.jpg

Postboksen

En gang i tiden fikk vi evinnelig mange henvendelser via e-post. Både positive og negative tilbakemeldinger ramlet til stadighet inn fra dere lesere. Etter hvert tok spam mer og mer over, og vi har gjort et tappert forsøk på å begrense fristende tilbud på engelsk ved å fjerne e-postadressene våre rundt omkring på sida. Vil du si din mening om det vi har gjort, anbefaler vi nå isteden at du legger igjen en beskjed i diskusjonsforumet vårt. Hvis det dreier seg om sensitiv informasjon, kan du fortsatt sende oss elektrisk post. Adressen genererer du på eget initiativ på bakgrunn av fornavnet til den du vil nå, en krøllalfa og en tragisk og en com.

Denne postboksen inneholder enkelte av e-poster vi mottok fra den tiden da e-post fremdeles var noe nytt og spennende. Det vil ikke komme flere her. Imidlertid vil enkelte henvendelser kunne bli publisert på diskusjonsforumet, om vi føler det er av allmenn interesse.

PD kontra PC

Jeg har lenge vert en fan av www.tragisk.com og syns dette er en VELDIG panser side, MEN jeg ble litt støtt da jeg fikk se forklaringen på hvorfor dere sier PD. Jeg må desverre klage på denne forklaringen fordi: De fleste (eller alle) komponenter i en norsk gjennomsnitts PC er engelske eller amerikansk produserte og derfor er dette en "Engelsk" datamaskin. Derfor kan jeg forstå hvorfor Ola og Kari Nordmann sier PC

Mvh. Tor

De fleste delene i Toyota-en din er produserte i Japan. Likevel kaller du det en "bil", og ikke "kahaya-shakka-hang-toi".

Kom med et nytt og bedre argument, mann.

Operasjon Dagsverk

God Dag

Mitt navn er Adrian Hindseth. Jeg er i skrivende stund 18 år gammel og går 3. året almennfag på Oppdal Videregående skole. Jeg trives godt (i den grad man kan trives på 3. året almennfag) men av og til kommer skolen med mer eller mindre (u)vesentlige problemer og legger på min allerede nedtyngde rygg.

Og denne gangen er det noe som ikke virker på Sri Lanka, og ungdommer over det ganske norske land blir "invitert" til å hjelpe. Jeg snakker om "OD-dagen", eller "Operasjon dagsverk" som det så fint kalles. Tv-innsamlingsaksjonen er akkurat over, og ikke engang en uke etterpå blir vi kommandert ut til å arbeide inn penger og sende dem rett ut av landet.

Men det er jo positivt å hjelpe andre og jeg gjør det med et smil :)

(smilet er her vist i form av et kolon og en parantes, noe jeg plukket opp av min søster her forleden. Vrir man hodet mot venstre skal det kunne minne om en smilende person)

Trikset med OD er jo å gjøre minst mulig for 300 kroner. Ja, kanskje til og med få seg en fridag til den nette sum av 300 kroner. Men etter at jeg kom hjem fra London for to dager siden, har jeg ikke penger nok til å kjøpe meg fri fra skolen, så man må ty til andre muligheter for å få pengene. Her følger en liste over plasser jeg skal ta kontakt med i morgen, og høre om de ikke kan tilby meg jobb:

*Madreass spesialisten - Madrass-tester
*Nidar Bergene - Sjokoladesmaker
*Stortinget - Statsministervikar
*NTNU - Professor/foreleser for en klasse i hvilkensomhelst tema
*St. Olavs Hospital - Hjernekirurg
*SAS - Pilot for Boeng
*Militæret - Sjåfør/Ammunisjonsrestlageroppbruker (eller noe i den dur)
*Taxisentralen - Taxisjåfør
*Det Norske Rettsysten - Dommer/Jury/begge
*EC Dahls - Øl-/brussmaker
*Prinsen/Nova - Kinofremviser
*Sosialkontoret - Arbeidsledig m/trygd for en dag
*Peppes Pizza/Dolly Dimples - Salmonella-testperson evt. pizzasmaker
*Trondheim turistforening (i den grad det finnes under det navnet) - Russisk/kinesisk turguide
*Værnes - Noen som kjører rundt på de små bilene og later som de er til nytte
*Div. Reisebyrå - Testing av ferieruter (henholdsvis til spania og omegn)
(noen poster er fjernet da det virket urealistisk å dra til Oslo for mindre enn en statsministerstilling)

Jeg håper at minst EN av plassene vil se humoren i konseptet og gi meg 300 kroner for "jobben", men jeg hadde en post til på skjemaet, og det er her dere kommer inn i bildet;

*Tragisk.com - Tragisk medhjelper (eller hva dere nå skulle trenge en ekstra person til)

Det skal kanskje nevnes at i hva oppbyggging av nettsider og webdesign angår, har jeg absolutt NULL erfaring. Men mitt tilbud står vedlike.

1. stk sunn norsk ungdom (Adrian Hindseth) i 1 dag - Kroner 300,-
Født: 24. April 1985
Stjernetegn: Tyren
Hudfarge: Kaukasisk
Høyde: 175cm
Vekt: 70kg
Målform: Bokmål
Tlf.: Nokia 2100
Karakter i norsk: 4+
Fritidsaktiviteter: Nei
IQ: Ja
Religion: Ateisme
Katt: Ja (1)
Kommunikasjonsmidler: MSN, mIRC, mobiltelefon (988xx768), verbalt, e-,ail
Førerkort: Klasse B
E-mail sjekk: Daglig

Ja, fuglene vet hva mer jeg skal si.
Skulle tilbudet være interessant, ta kontakt igjennom tidligere nevnte midler.
Håper å høre fra dere uansett avgjørelse.

Adrian Hindseth
Original Since 1985

Vi prøvde å ta kontakt med deg gjennom det du kaller «e-,ail», men det fikk vi ikke til å fungere, dessverre.

Vel, seriøst, dette har vi nok ikke råd til, mann. Vi driter ikke penger heller. Med mindre du har noen bemerkelsesverdige arkeologiske interesser, får du bare ta oss på ordet der. På ORDET!

Kanskje like greit for din del. Du aner ikke hva vi kunne fått deg til å gjøre. Vær glad du har livet i behold, og pakk heller varer på Rema 1000 sitt lager i dag.

Hei igjen

Ringte opp bortimot alle jobbene som stod oppført på listen, men bemerkelsesverdig nok svarte mesteparten av de nei. Jeg sier mesteparten fordi jeg fikk et ja, og de kom fra de velsignede menneskene som jober på Madrass spesialisten i Trondheim. Ja, du ser nå på Adrian Hindseth; madrass-tester cand. mag. Så OD-dagen min blir nytet i full avslappenhet. Oppfordrer dere til å stikke innom om dere ikke har noe bedre å gjøre.

Håper dette kan være til inspirasjon for alle som har kommet frem til tragisk.coms nettsider. Ikke ta noe for gitt. Det finnes ikke det system det IKKE går an å lure, og ettersom pengene går til veldedighet er det ikke måte på hvor gavmilde folk kan bli :)

madrasstestingen gikk da aldri så bra. Fikk til og med en t-skjorte med innskriften "Vil du ha det godt i senga...." (på forside) Madrass-spesialisten Fjordgata 19 (baksida)

Skuffende at jeg ikke ble fulltidsansatt men dog, letteste 300 kroner jeg noensinne har "tjent".

Adrian

Filnavn på Catching the Train

Hei.

Ville bare si at dette muligens må være den eneste siden som kan å lage titler på mp3-ene sine. Refererer til filnavnet "Alcatrash - Catching the Train.mp3" Riktig med " - " mellom sangene, og ikke minst liten "t" i "the" og små bokstaver i "mp3"! Fantastisk!

De fleste andre sider, (som burde brenne i helvete) ville garantert skrevet noe som "ALCATRASH_-_catching_the_train.MP3" eller noe annet helvetes skit!

Takket være dere sparte jeg nå dyrebar tid som jeg ellers ville brukt til å forandre latterlige filnavn. (På den andre siden brukte jeg jo mye mer tid på denne mailen, men det er ikke poenget.)

Mvh
En meget fornøyd Einar

Takk for rosen. Vi kan jo bare si oss enig i det du sier, all annen filnavnformatering på mp3-er er fatalt. Så var det bare å vente i spenning på ros angående selve musikken ... :)

Mitt versus midt

Hallo, hallo!

Jeg leste kronidioten Daniels klage til Statens Vegvesen, vanvittig tidig? Eeehnajj. Vel, først var det faktisk en liten smule festlig, helt til jeg oppdaget et gutten selv ikke kan skrive korrekt norsk. Da ble jeg bra skuffet altså, her trodde jeg vi hadde med en skikkelig pirkete, arrogant jævel som kan alt å gjøre, men så viser det seg å være en like stor jumboiddik som laget "Farts humper"-skiltene.

For dere som mistet snøringen nå, ta en tur innom "Vi klager"-delen av siden, og kikk på Diplom Is-klagen:

«Etter en lang skole- eller arbeidsdag, !!!!mitt!!!! på heiteste sommeren, hva er vel bedre enn å komme hjem, slenge seg ned på sofaen og hive i seg et par liter med herlig is?»

Jeg omringet det, i denne sammenhengen, svært vitale ordet med et par utropstegn, slik at dere ikke skal bli sittende hjemme på kontorstolen seende ut som noen spørsmålstegn. Hva i alle dager skal dette bety da menneske? Hvis du skal klage på andres små språkfeil, bør du helst lære deg å skrive riktig norsk selv.

Jeg håper at jeg får en tilbakemelding der dere forklarer (evt. bortforklarer) hvordan dere kan ha kommet til å gjøre en så grov feil. Norsk er vel morsmålet deres? I såfall har dere lært språket i godt over ti år, og slike enkle ting som forskjellen på mitt og midt burde ikke lenger være et problem.

Svaret håper jeg selvsagt å få like kvikt som dere liker å få svar på deres egne klager.

Mvh en 13-åring tildelt navnet Andreas.

Hei, Andreas.

Først av alt vil jeg takke deg for å ha funnet en skrivefeil på siden vår. Denne er nå utbedret. Vanlige folk klarer seg med å påpeke feilen, og ikke legge ut i det vide og det brede om saken og kalle forfatteren en kronidiot, men det får så være.

Ja, jeg har norsk som morsmål, og jeg mener at jeg behersker dette temmelig godt. Jeg har på ingen måter sagt at skriftspråket mitt er kjemisk fritt for grammatiske feil, og det vil det sannsynligvis heller aldri bli, selv om jeg konstant arbeider for å forbedre det. Jeg har som eksempel først de siste månedene lært meg korrekt bruk av flere punktum etter hverandre. I tilfellet her hvor jeg tydeligvis har skrevet "mitt" istedenfor "midt" blir dog saken en ganske annen, da dette ikke dreier seg om mangel på språklig kompetanse. Det bør herske liten tvil om hvorvidt jeg vet hva som er rett. Jeg er fullt klar over at det skal være "midt" i denne setningen, og her er det nok i større grad snakk om en skrivefeil enn at jeg ikke kan å skrive det korrekt. Jeg prøver på ingen måte å unnskylde skrivefeilen, da slike optimalt sett ikke skal finne sted, men at du velger å basere hele din ganske så nedsettende e-post om mine tydeligvis forferdelige språklige evner, finner jeg forkastelig. Jeg hater deg.

Med vennlig hilsen Daniel.

Syk

Løp igjennom nærmeste sykehus' kreftavdeling og rop så høyt dere klarer;

"Jævla skinnheader!! Faens nazister!!"

Dette er en meget stygg sak siden man ikke kan noe for at man har kreft..
Men litt artig er det jo..

Nei dropp hele saken, dette ble for groteskt!
    TR

gakktragisk

gakktragisk.jpg

Takk for den fine tegningen, Bjørn.

Hypp på mer kjedelig lesning?

Les eldre innlegg