Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

McSkuffelse

av Daniel

Her om dagen var jeg litt småsur og sånn. Men kanskje var det fordi jeg var "litt sulten"? Den glorete McSnack-plakaten til McDonald's lyste opp foran meg. Kun 19 kroner for en lekkerbisken av en hamburger, og med på kjøpet får man en middels brus (men angir "middels" størrelse eller smak?).

Ung og uerfaren som jeg var, gikk jeg inn på det man oppskrytt nok kaller "restauranten". De som fant opp å kalle McDonald's-sjappene restauranter har ikke vært på noen ordentlig restaurant, tror jeg.

"Jeg skal ha en McSnack," sa jeg med stolthet i stemmen. Før jeg hadde rukket å trekke pusten igjen, var den ferdig, gitt. Magi! Pappkruset ble raskt fylt til randen med isbiter, for så å, bare for moro skyld, ha oppi litt lunken og dvask "Fanta" rundt isbitene. Mmmm.. Grunnlaget for et gourmetmåltid var lagt. Pommes frites'en? Ikke på McSnack, nei. Ikke her i gården.

Så var det det å finne en plass i dette hølet da. Ene siden av lokalet er fylt opp av småbarnsfamilier som selvsagt drasse de 'dømrade skrikerungene sine til mækker'n fordi det er liksom det de forbinder med "å spise ute". Holder meg unna der ja, tror jeg. I den andre halvdelen sitter snålingene; de som snakker med seg selv og kjefter litt, de det kretser en skokk med fluer rundt og de som generelt bare er.. rare. Ellers så er sjappa fylt til randen med fjortiser som sender tekstmeldinger til personen på den andre siden av bordet, og som er for lamme til å fatte at alt smaker bedre på Burger King. Men hvis alt er så jævla mye bedre på Burger King, hva gjør jeg her inne på mækker'n med en dunge mat i hånda, da? Vettafaen. Reklamen har skylda.

Jeg finner meg til sist en plass nederst inne i hjørnet. Trangt og jævlig. Det er tydelig at det er de vanlige ansatte her som må ta jobben med å rengjøre, for det er ikke akkurat fritt for hybelkaniner her. At "kokkene" også står for rengjøringen, gir jo også litt ekstra smak på maten..

Jeg bretter ut papiret som er surret rundt den ikke fullt så varme hamburgeren. En sliten og slapp liten hamburger kommer til syne. Ikke fullt så sprudlende som på plakaten, nei. Jeg løfter den forsiktig opp, redd for at den skal ry i stykker og forsvinne mellom fingrene på meg. Jeg ser bort på plakaten. På plakaten er McSnack'en faktisk flere centimeter høy (dette er ikke tilfelle på mitt eksemplar av denne utsøkte amerikanske middagsretten), og det tyter salat ut på siden. Salat, ja. Lurer på hva min McSnack inneholder utover et tørt brød og en kald kjøttklatt?

Spenningen brer seg idet jeg løfter av topplokket på burgeren. Så er det skuffelsen sin tur til å bre seg. Eller, jeg er ikke sikker jeg, tror ikke jeg forventa noe stort heller da. Skal vi se.. vi har en dunge med løkbiter, jaja, skikkelig greier det, og de er dynka i litt ketsjuplignende guffe. Det var liksom det, da. Mye salat her, ja.   ..nei!

Motvillig (men jeg har jo betalt for jævelskapen, kan jo'kke bare kaste den, heller) hiver jeg i meg burgeren. På tross av at den er tørrere enn Sahara (sett bort fra ketsjupløksuppa som egentlig bare smaker uggent) går den rimelig fort unna, ettersom den er så sinnsykt liten. Lyspunktet i måltidet blir faktisk brusen, og det skulle si det meste. Ja, egentlig.

Lettere irritert og helt klart irritabel reiser jeg meg og går ut av McDonald's. Aldri mer skal jeg la meg lure av et hamburgerbilde. Aldri mer skal jeg la meg lure av en skikkelig, skikkelig dårlig reklame ("kanskje det er fordi du er litt sulten?" my ass!). Aldri mer McDonald's. Min største McSkuffelse til nå er et faktum. Herregud, for et høl! AAAARGH! Jeg får aldri tilbake de 19 kronene mine! Mine dyrebare 19 kroner som jeg har svettet blod og tårer for! Neeeii! Vedder på at McDonald's-folket sitter i dette øyeblikk og godter seg for at de faktisk fikk spenn for det vraket av et måltid de fikk rotet sammen av det de fant på gulvet der inne. Vel, dere skal bare få vite dette; dere har hatt meg som kunde for aller siste gang! Mwahahaha! Seieren er min! Daniel får siste ord! Bwahaha! ...ja. Noe i den duren. Bortkasta penger var det iallefall.