Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere
triks278.jpg

Tekst: Daniel
Publisert: 21. desember 2004

Det er all grunn til panikk. Denne gangen hjelper det ikke kongefamilien å stikke av til England. Dette gjelder oss alle. 1. januar 2005 går verden under. Det er ikke global oppvarming det er snakk om. Ei heller atomkrig. Spørsmålet er ikke hva dommedag skyldes, men hvem som har skylden. Ansvaret for tidenes tristeste nyttårsfeiring går i retning én person: Jesus.

Husker du Y2K-problemet? Programmerere verden over rev seg i håret fordi overgangen til år 2000 ville kjøre alt datautstyr ad undas. Det er verdt å merke seg at det ikke bare dreier seg om rene datamaskiner, men alle dingsbomser som har en eller annen chip i seg. Dette gjelder også biler, enkelte lamper, ja, det finnes sågar brødristere som er tilkoblet nettet. Alt dette skulle gå i lufta simultant med nyttårsrakettene.

Ingenting skjedde. Y2K-problemet ble avskrevet som paranoia og hype fra programmerere som ville selge oppdatert programvare, og hele problemstillingen gikk raskt i glemmeboken. Verden ser altså ut til å ikke bare ha lagt alt styret bak seg, men å ha glemt hele problematikken bak det.

Helt til nå. Helt til jeg, bare et titalls dager før undergangen inntreffer, plutselig innser det som later til å ha unnsluppet resten av verden. Det år 2000 vi fryktet, var ikke riktig år 2000. Det faktiske år 2000 er rett rundt hjørnet.

triks279.jpg
GET READY TO CRUMBLE:
Det er Jesu skyld at verden går til helvete ved nyttår.
Det er her Jesus kommer inn. Bibelhistorikere har jo lenge vært klare over at Jesus slettes ikke ble født da han skulle. Jesu fødselsår varierer mellom 6 f.Kr. og 5 e.Kr., alt etter hvilke skrifter du velger å støtte deg til. Med andre ord skriver vi ikke nå 2004, men alt fra 2009 til, aha, 1999.

Ifølge de som har studert Bibelen ut og inn, kan vi altså ha gjennomgått år 2000 hvert eneste år helt siden 1995. År 2005 blir siste sjanse for det reelle år 2000 å inntreffe, fordi det etter det vil være over to tusen år siden år 5 e.Kr, og derfor garantert minst to tusen år siden Jesu fødsel.

Hva vil dette innebære? Historien siden 1995 viser ganske entydig at et Y2K-problem aldri inntraff. Som vi ser innleder 1. januar 2005 eneste gjenværende mulighet for et virkelig år 2000, noe som garanterer at denne gangen skjer det.

Kast ut alt som går på strøm, skalk lukene og tenk på dine nærmeste idet vi går inn i år 2000 og verdens teknologiske undergang. Jeg ber om unnskyldning for at jeg oppdaget dette så sent at verden denne gangen ikke vil ha tid til å forberede seg. Spre derfor advarselen til alle du bryr deg om, og om nødvendig, samle dere og søk ut i skogen nyttårsaften, så langt unna elektrisiteten som mulig. La rakettene ligge, da jeg har hørt rykter om at enkelte av dem også har mikrochipper som står i ledtog med Jesus.

Måtte høyere makter være oss nådige. Mine medmennesker, jeg ønsker dere lykke til.

211204

5. januar 2005: Etterord

Hm. Y2K5-problemet lot ikke til å inntreffe. Feilen ligger åpenbart hos bibelhistorikerne, som må ha fastsatt Jesu fødsel altfor tidlig. Vi har ennå ikke unnsluppet, sier jeg! Verden går garantert under neste nyttår! Sann mine ord!