Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

Spam

Tekst: Daniel
Publisert: 12. juni 2003

Jeg kjenner det på gikta. Vinden hvisker det til meg i øret. Det er forandringer i emning på det virtuelle, verdensomspennende nettet (også kjent som Verdensveven blant den komiteen i Språkrådet som ville imponere seg selv med å finne på ubrukelige ord). Før het det «å sjekke mail». Nå heter det «å slette spam».

Det er plutselig ikke så kult å få 25 nye mailer på en dag, når 24 av dem kommer fra obskure adresser i utlandet, og den siste er en automatisk utsendt e-post fra en eller annen mailingliste du var dum nok til å melde deg på en gang, og som det nå virker umulig å melde seg av. Tidligere var spam noe som bare plaget de som surfet pr0n og/eller lastet ned store mengder warez, gamez, hackz og andre mindre legitime saker som også slutter på z. Nå går det ut over alle. Selv om du har blitt mer påpasselig med å legge igjen elektriske spor, har sporhundene blitt desto bedre.

For øvrig er reklamestoffet relativt lite nyansert. Det går for det meste på tilbud om penisforstørrelser («Ur dick could be huges! Its not! Ur lover want u to have the penise enlargment!»), potenspiller og andre objekter som, om de holder det de lover, vil gjøre sexlivet ditt så topp at det du har nå er som å få penisen klippet av og anusen besøkt av en tennisracket i forhold. Altså ikke så bra. Det eneste disse spam-utsenderne foreløpig ikke kan skaffe deg, er en sexpartner, og da er det nok mange som er på bar bakke uansett hvor mye kukz de har anskaffet seg via nett.

Dessuten øker kroppsmodifikasjonene også. Hvor du før bare kunne få penisforstørrelser i 2 og senere 3 tommer, har jeg i den senere observert opp mot 5 tommers forstørrelse. Altså, observert i reklame-mailer. Skjerp deg. Uansett, fortsetter utviklingen likedan kan du om få år kaste flaggstangen og bare surre et flagg rundt lillejonas og selv stille deg opp på gårdsplassen din. Ja da, det blir omveltninger i vente på flaggstangmarkedet, du, jeg ser for meg at hundrevis av flaggstangsprodusenter mister jobben når den tid kommer. Har du obligasjoner hos flaggstangsprodusenter, er mitt velbegrunnede tips å selge deg ut fort som svint.

Det er dog én type spam som har dukket opp i det siste som ikke har noe med sex å gjøre (det spørs så klart hvordan du ser på det, men det blir meget indirekte, i så fall). Huslån. Til en helt utrolig lav rente (sannsynligvis). Det er utrolig hendig å få slike e-postmeldinger. Sett at jeg skal flytte ut og inn i mitt eget lille krypinn. Da er det veldig kjekt å bare kunne sjekke e-posten sin og få huslån der og da!

Jeg har mine tvil om at så mye som én av de millioner utsendte spam-mailene har resultert i noe salg av noe slag. Især huslån! Jeg mener ... folk kan være desperate etter å få lillejonas i riktig lengde og posisjon, men det er da ingen som plutselig får et akutt behov for et huslån? Sannsynligvis gjelder tilbudene bare for folk som er bosatt i en enkelt stat i USA også, og jeg har ikke tall på hvor mange jenter jeg kjenner som også hyppig får tilbud om penisforlengelser. Hadde de sendt folk relevant reklame, så hadde det kanskje ført frem også, men nå blir jo alt slettet før man i det hele tatt leser skiten, og da vil eventuell «nyttig» reklame også forgå. Det samme gjelder jo den ene mailen du faktisk har fått fra en kompis, eller ei bær du kjenner har sendt deg en mail hvor hun avslører sine innerste (positive) følelser for deg. Det har hendt meg flere ganger at jeg i farten også har slettet «ekte» mailer i mine spam-slette-raid. Gudene vet hvor mange jenter jeg har gått glipp av opp gjennom tidene på grunn av spam, særlig da «I love you»-viruset herjet som mest. Jeg kan vel saktens gjette meg til antallet, men det vil være såpass tyngende for mitt positive sinn at jeg lar det være og overlater det til min desto mer positive fantasi.

Poenget mitt er vel at spam er noe jævla dritt. Det er åpenbart budskapet mitt i denne teksten, noe som burde si sitt om hvor utrolig lite du har lært av å lese den.

Minneverdig spam

Nedenfor følger utdrag fra mer eller mindre interessant spam jeg har fått.

triks215.gif

1. Get the big cock of your dreams.
Hva er det egentlig disse folkene tror jeg drømmer om? Mannlige kjønnsorganer? Vel, tro om igjen.
2. Male penile enlargement.
Mannlig penisforstørrelse. Virkelig? Hva med damene? Får ikke de mulighet til penisforstørrelser på lik linje med menn? Hvor ble det av likestillingen?


triks216.gif

Først ser man jo bare «subject» i meldingen, og da ser jo mailen temmelig uskyldig ut med sin «Hi, what's up?». Skulle du sett, tenker jeg, da, en e-post fra utlandet med litt mening, kanskje? Så åpner jeg, og hva får jeg i fleisen? Last ned videoen min og SE AT JEG PULER! Morsom kontrast.

Jeg liker å tro at dette ikke er spam, men en ekte e-post fra en jente som setter nye rekorder i ekshibisjonisme.


«Women will crave for your big, long, (...) hard, manly penis!»
Hva sa De? «Manly penis»? Manly? Mannlig penis? Ja, det håper jeg da virkelig!


triks311.png

Å få vite fra selveste kundeservice hos MAO (nå en del av Bokkilden) at jeg er slem, gikk ganske innpå meg.

Videre lesning

Året etter denne artikkelen landet på Internett, åpnet våre venner over Atlanterhavet sitt Spam Subject Line Museum. Der er det mye bra å hente.

120603