Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

utdatert.png

Min kjære billett

-en oppgitt frustrasjon fra en innbitt Star Wars-fan

av Thomas

Jeg var som, sikkert kjent, til stede ved verdenspremieren til den nye Star Wars-filmen. Her kommer jeg, overhodet ikke truende, mot hun som står der og river av billettstumpene. Jeg hadde gjort som jeg alltid gjør med viktige premierebilletter; jeg pakker dem inn i plastlomme, forsegler dem og rammer dem inn lenge før jeg bestemmer meg for faktisk å møte opp på premieren.

Jeg kommer opp mot denne kvinnen, finner frem rammen min og spør henne pent og pyntelig: "Har du virkelig lyst til dette? Er du virkelig nødt til dette?". Hennes umiddelbare blikk gjør at jeg tenker "Klar bane!", men atter nei. Mine drømmer om et uskadet minne fra premieren falt i tusen knas. Jeg ble tvunget til å åpne rammen, åpne forseglingen og må se min kjæreste eiendel bli revet ubønnhørlig i filler uten så mye som et snev av omtanke.

Hun rev altså av billetten, og da kunne jeg likegodt funnet frem løkka og hengt meg der og da, for den evigvarende følelsen av at jeg har mislyktes ligger ennå den dag i dag som et slør over mitt allerede råtnende sinn.

Det at billetten må rives på ordinære forestillingen er meget forståelig, og jeg har ingen innvendinger mot at denne metoden er den mest effektive i den dagligdagse situasjonen kinosentra er i. Det som tydeligvis ikke har gått helt til hodet på personen/personene som har bestemt dette er at det fins fanatikere i alle grupper, og når det kommer til viktige filmer basert på ting jeg er akkurat fanatisk interessert i, så er jeg også en fanatiker av klasse. Jeg har fremdeles den forrige billetten min fra Star Wars: The Phantom Menace intakt, og en urevet billett fra Lord Of The Rings-premieren som vi alle vet jeg lå i kø for. Dette er grunnet min iherdige innsats for å skaffe rammer og annet materiell som sørger for billettens velvære gjennom hele forestillingen. Dessuten er det mye bedre å ha originale ting som ikke er besudlet.

Muligens et elendig eksempel, men bare se på de originale Star Wars-figurene av plast som ble gitt ut som leker for 20 år siden. En mann fant for en liten stund siden en gave som han skulle få, men som hans mor glemte. Det var en uåpnet pakke i perfekt stand med en figur av Boba Fett pent plassert i midten. Denne kunne personen selge for 15 000 NOK. Mange andre har prøvd dette etterpå, men de har kommet rusende med bare figuren og noen feil og mangler. Dette var ikke holdbart, og noen av figurene kom bare så høyt opp som et par hundre norske kroner stykket, og det er mye mindre enn hva de ville vært verdt hvis de ikke hadde blitt tuklet med.

Derfor mener jeg Trondheim Kino kunne la de som har ligget i kø i flere dager for å få disse billettene få beholde billettene sine intakte. Jeg mener, hva kan de overhodet finne på å gjøre? Kuppe hele salen og si "jeg kom gjennom billettkontrollen med hel billett!" samtidig som alle til stede i salen hopper opp og ned i et salig virrvarr fordi de tror Chuck Norris har tatt over hovedrollen som Senator Amidala i Star Wars-filmen? Jeg undres!

Derfor må jeg si meg dypt skuffet av Trondheim Kinos meget uprofesjonelle behandling av en bagatellmessig sak som kunne vært løst med en liten smule omtanke og litt kjærlighet. Smekk på lanken, Trondheim Kino!