Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

tips.gif

Trikset med å gå på do

av Thomas

triks009.jpg Mange tar det som en selvfølge å gå på do. Det gjør de jo rett i, ettersom folk har hatt behov for å gjøre sitt fornødne siden tidenes morgen. Problemet er at mange tar det som en selvfølge hvordan man går på do. Dette er som oftest feil, siden ekstremt mange personer ikke går på do riktig. Det er nå på tide å få gjort noe med dette problemet, og på vegne av tragisk.com-mannskapet er jeg stolt av å presentere Norges og kanskje verdens første domanual i form av «Trikset med å gå på do».

Del 1: Forberedelser
Del 2: Selve doturen
Del 3: Etterarbeid

Del 1: Inngang til do

triks011.jpg Inngangen og den generelle oppførselen på og utenfor do er meget viktig for deg som vil oppføre deg etter forskriftene. Den viktigste delen kommer idet du føler med deg selv at du trenger å gå på do. Det er særs viktig at du ikke kniper deg i skrittet eller slenger hendene på baken mens du roper «ÅÅÅÅhhh! Jeg må på dass og drite/pisse», siden dette kan virke ubehagelig for medmennesker. Bruk heller fraser som «unnskyld, jeg må på toalettet» eller «vent, jeg må bare på do før filmen» som er et eksempel på den mer folkelige varianten. Gå rolig mot døren, ikke spring, mot døren merket «Toalett» eller «WC», og vær forsiktig med å velge rett dør i henhold til ditt eget kjønn, siden slike misforståelser kan føre til ubehag hos andre toalettgjester.

Gå rolig inn og finn deg en stall eller en plass foran et pissoar.

Del 2.1: Offentlige toaletter

triks012.jpg Klosettet anses å være det viktigste på et toalett. Det er her de fleste velge å gjøre sitt fornødne, og det er her det er viktig å opprettholde hygienen og etiketten for å holde toalettet friskt og innbydende for andre gjester. Det første du bør gjøre er å åpne døren til stallen toalettet står i. Hvis du ikke finner noen stall, er det som oftest et eget rom i området hvor klosettet står, og du må te deg i henhold til reglene for private toaletter med noen få unntak. Disse vil jeg komme tilbake til senere.

I de fleste tilfeller vil du finne en bås som du åpner døren til og lukker den bak deg. Nå ser du som oftest et toalett, en toalettpapirdispenser og hvis toalettet er bra, en knagg til å henge plagg på. Her skal du henge ytterplaggene dine for å unngå at de henger subber i bakken når du skal sette deg (da vil de jo bli inntrukket av urin som ligger og koser seg på gulvet, og det er jo heller lite delikat), eller at de slenger foran hvis du står. På mange bedre toaletter finner du også en dispenser for toalettseterens som er et genialt middel for de som er hygienebevisste. Følg bruksanvisningen og tørk av toalettsetet som anvist. De fleste slike har en sprayefunksjon som gjør at du kan fukte noen lag toalettpapir og tørke av setet.

Nå kan du begynne å trekke ned buksene. Det varierer fra person til person hvor langt ned du velger å trekke buksene, men prøv å få de helt ned mot anklene. Dette er for å gjøre det lettere med tørk og rengjøring etterpå. Det er også meget viktig å legge et eller to tørk med toalettpapir nede i skåla. Dette er utrolig viktig for å hindre at vann spruter opp i og i området rundt anus idet ekskrementene treffer vannet nede i klosettet. Så er det bare å gjøre sitt fornødne. Hvis du vrenger kabel, er det viktig at du ikke gir fra deg unødige kroppslyder utenom det vanlige, og at du ikke gjør andre ting mens du er der.

Eksempler:

Firkant En mann kommer inn og slipper en bers. Han begynner så å ta bilde av dritten til sin egen personlige samling.
Firkant En kvinne begynner å stønne høylydt og lage «ting som er veldig store skal ut av trange ting»-lyder.
Firkant En mann plystrer høylydt på Trond-Viggo Torgersens «En kjempebæsj» mens han vrenger.

triks013.jpg Alt dette er eksempler på hva du ikke skal gjøre, men de fleste vet vel allerede hva som skal til for ikke å virke fornærmende på andre gjester.

Så kommer tørkedelen. På denne delen er det viktig å være kjapp siden det er i denne fasen lukta begynner å slippe ut. Du skal ta en rimelig del av toalettpapiret og rulle det rundt hånda di slik at det får en lett rektangulær form. Så er det mest hendig å løfte litt på henholdsvis høyre eller venstre side slik at rumpeballen slipper taket på toalettringen. Så skal du tørke fra rota av "skrukket" (Den delen som ligger mellom pungen og begynnende anus) og opp mot slutten av halebenet. Du skal da ha dekket det meste av det som er av ekskrementer, og formålet er å få det med seg på papiret og ned i do. Mange velger å ta en liten titt på papiret før de legger det ned i skåla. Dette er for å sjekke omfanget av spredt møkkmasse som ligger utover. Alt avhengende av viskositeten på det som er trykt ut, kan alt fra to til 20 tørk være tilstrekkelig. Det er uansett viktig at du får vekk alt, og spesielt det som ligger på innerst på sidene av sprekken, siden det er dette som danner bremsespor i boksershorts/truser. Husk alltid å legge ned klosettlokk/klosettring etter du er ferdig, dette for å gjøre nestemanns besøk mer behagelig.

Nå tar du opp buksene og stikker eventuell skjorte ned i buksa og knepper igjen i den normale rekkefølgen du bruker i hjemmet. Ta med deg frakken/jakken og andre plagg du har hengt på knaggen, og gå ut av båsen. Du er halvveis ...

Del 2.2: Private toaletter

I ditt eget hjem er det litt forskjell på reglene. Du skal gå inn på toalettet, men du kan stort sett gjøre hva du vil. Dette forutsetter at du er alene, ikke har gjester eller er kun sammen med familie eller nære venner som ikke har noe imot det du sier eller gjør idet du proklamerer at du må på do.

Her kan du godt løpe, men unngå helst å ta av deg klærne før du har kommet trygt innenfor døra til toalettet. Lås toalettet og følg reglene for offentlige toaletter. Du har som oftest ikke med deg noe ytterplagg, så den delen kan du like godt droppe. I ditt eget hjem er det ofte bare deg og dine nærmeste som benytter klosettet. Dette fører vanligvis til bedre hygiene, og således til en del endringer i det normale "offentlig toalett"-mønsteret. Du kan for eksempel legge toalettpapirrullen på gulvet og rulle den utover gulvet og tilbake igjen for å få den formen på papiret som er ønskelig. Du kan også lese dolitteratur. tragisk.com-mannskapet har nemlig funnet ut at det er lærerikt å legge skolebøker eller eksamenspensum inne på toalettet, fordi det er ingen steder du konsentrerer deg så mye om det du leser som nettopp på do. Dessuten leser du uansett hva det måtte være («melkekartong-syndromet»), så hvorfor ikke bruke doturen til noe nyttig?

Onani bør derimot unngås mens du er på toalettet. Det blir ansett som en moralsk regel å ikke ha seksuell omgang med seg selv eller andre på badet utenom badekar eller dusj. Du kan gjøre mye annet hjemme, og der er det ingen som kan begynne å lure på hvilke rare lyder det er du kommer med, så du har frihet til å gjøre det du vil.

Del 2.3: Urinalet / Pissoaret

triks014.jpg
triks013.jpg
PISSOAR: Thomas i sitt ess.
Urinalet blir ansett som de homofobes største skrekk. Dette er ikke helt uten grunn, siden det er en løsning hvor mange menn står ganske tett sammen og blotter kjønnet sitt. Dette er derimot ingen grunn for oss litt normale å frykte urinalet. Mange velger å bruke klosettet fremfor urinalet av den enkle grunn at det er mer behagelig å tørke lemmet etter du ha tømt blæra enn å riste det så det spruter urin over hele deg. Dessuten har urinalet samme virkning som om du pisser rett mot en vegg i samme avstand; sjansen er stor på at noe kommer tilbake på deg.

Hvis du av en eller annen grunn skal bruke urinalet er det forskjellige retningslinjer en må følge for å kunne slippe smertefritt fra det:

Det første du må gjøre er å finne deg en plass som ikke er for langt unna urinalet. Dette er i hovedsak en forebygning mot at din urin havner på golvet foran urinalet, og ikke der den skal være. Du skal så åpne knappen og trekke ned glidelåsen. Du må for all del ikke la buksa falle ned til anklene sammen med underbuksene siden dette reflekterer din stilling som barn i samfunnet. Så er det bare å slenge frem lemmet ditt og pisse i vei. Hvis en annen mann kommer og stiller seg ved siden av deg skal du ikke stirre infernalsk eller sikle, men forholde deg rolig og titte litt ned på ditt eget lem eller på den hvite pissoarveggen foran deg. Med mindre du kjenner mennesket bør du unngå enhver samtale. Ikke skryt av hvor stort lemmet ditt er i forhold til hans, og hold fingrene unna! Behold fingrene dine i en låst posisjon med den ene hånds tommel fast i linningen av undertøyet for å holde dem nede, og den andre med et trygt grep med fingertuppene på penis. Dette er for å styre strålen i den retning du vil ha den. Mange vil også foretrekke å trekke tilbake forhuden for å få bedre kontroll på strålen, så sørg for å ha intimhygienen i orden. Flenslukten din foran urinalet er ikke behagelig for andre enn deg selv.

All humor foran urinalet skal unngås. Ikke sleng med lemmet og lat som om du skal til å plutselig sprute på sidemannen. Dette kan føre til utdeling av slag og spark, noe som du helst vil unngå. Ikke spør om dere skal pisse i kors siden det bringer lykke, og ikke prøv å nå så høyt opptil kanten av pissoaret uten å komme utenfor. Når du er ferdig rister du lett (jeg mener lett) på lemmet før du trekker hofta litt tilbake idet du pakker den pent ned i underbuksa. Knepp igjen knappen og dra opp glidelåsen mens du står der, ikke idet du kommer ut av toalettet.

Del 3: Vasking av hender og forlating av toalettområdet

triks014.jpg
triks013.jpg
HÅNDHYGIENE: Hendene vaskes omhyggelig med såpe.
Du skal alltid vaske hendene dine etter du har vært på toalettet. Ikke hør på folk som sier at penis er den reneste kroppsdelen og at du ikke behøver å vaske deg. Du skal uansett ha hendene dine under vann etter toalettbesøk. Regelen sier at du skal alltid bruke såpe etter du har lagt fra deg ruke, mens du ikke nødvendigvis behøver det hvis du bare har urinert. Selvsagt vil ingen saksøke deg hvis du likevel gjør det. Du skal ikke bruke for lang tid foran vasken, og du skal bare vaske hendene. All annen hygiene kan utføres hjemme, utenfor andres åsyn. Ikke sprut vann på andre mens du står der, og ikke lek deg med vasken. Dette innebærer å ikke prøve å lede strålen til andre steder enn dit den skal, noe som har vist seg å være det mest underholdende. Bruk akseptable mengder såpe, og for all del ikke samle i poser og ta med deg hjem fordi du har dårlig råd. Nå skal du greie å lokalisere en dispenser for tørkepapir eller en automat som blåser varmluft over hendene dine. I det tilfellet hvor en papirautomat befinner seg i den umiddelbare nærhet skal du riste av unødig vann fra hendene dine før du trekker ut papir nok til å tørke deg. Ikke dra ut store mengder papir og la det ligge som et dass i søppelbøtta, men bruk papirlengder som holder innenfor rimelighetens grenser. I de tilfeller hvor en varmluftsmaskin er innen rekkevidde, skal du også riste av unødig vann før du fører hendene under maskina. Ikke hold hendene i ro mens lufta er der, men gni hendene om en annen for å bre vannet utover en stor overflate. Dette gjør at du bruker mindre tid foran varmluftmaskina, og indirekte hindrer at andre må vente på at du skal bli ferdig. Vær iallfall sikker på at du er noenlunde tørr på hendene. Alle vet hvor ubehagelig det er å legge hånden sin på et håndtak som er vått. Du vet jo aldri hva det kan være ...

Nå har du to ting å gjøre: Du kan enten kle på deg mens du er inne på toalettet, eller du kan vente til du har kommet ut. Dette er valgfritt, og ingen vil kritisere deg for noen av delene. Du har endelig kommet ut.

Etterord

Da skulle du være fullt utlært og du kan nå med rette gå på dass med din virtuelle grad i Dogåing ferskt i minnet. Kjenn bare etter. Du må på do, må du ikke? Det ligger en liten skvett og dytter utover røret allerede, gjør det ikke? Hæ? Jo, det gjør nok det. Bare gå på do du. Kran som drypper. En sildrende bekk. Vøringsfossen.

Lykke til!