Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

tips.gif

Klemming

Tekst: Daniel og Andreas
Publisert: 7. mars 2003

triks145.jpg
KAN JEG FÅ EN KLEM?
Iiiiik! Hvordan skal vi takle en situasjon som dette?
Klemming er mange gutters verste skrekk. Er det tillatt å klemme gutter uten å bli anklaget for ting man ikke er? Hvordan klemme jenter uten å overdrive slik at det kan virke som om du vil ha dem i seng der og da (selv om det sannsynligvis stemmer)? Nei, klemming er ikke lett, og dette er bare noen av de mange problemene du vil støte på når denne egentlig så uskyldige kroppskontakten inntreffer.

Som eksperter på det meste har vi så klart også blodpeil innen fagfeltet klemming, og vi har satt oss dypt og grundig inn i din situasjon som klemmer. Vi gir herved deg svarene. Gaver mottas med takk.

triks146.jpg
triks147.jpg
JENTER: Jenter som klemmer hverandre er fritatt fra alle regler.

For jenter

Jenter kan bare klemme på hvem de vil, så hardt og lenge og intenst som de vil. Ingen vil synes det er noe merkelig uansett.

Du synes kanskje dette umiddelbart virker som tidenes største forenkling av de faktiske forhold, men tenk i så fall om igjen. La oss si at du ser to jenter klemme hverandre på gata, eller som på eksempelbildene til høyre; i en gammel, svett gymsal. Hadde de vært nakne, i en gymgarderobe, kunne kanskje noen ha lettet på et øyenbryn (for så å begynne å fikle etter digitalkameraet man alltid har med seg i tilfelle man noengang skulle havne i en slik situasjon). Her er det derimot snakk om helt normale omgivelser med påkledde damer, og da skal det jaggu mye til før noen bryr seg. Om det så dreier seg om en lett klem eller en powerklem av de helt sjeldne; man begynner ikke å tenke i de lesbiske baner. Det er det langt igjen til; sannsynligvis så langt som inn i garderoben.

Jenter har altså særdeles lite å frykte når de skal klemme hverandre. De sender ikke ut noen signaler som av vanlige folk blir sett på som «mistenkelige», og har særdeles lite å bekymre seg over. Det samme gjelder omtrent når de klemmer gutter. Hvis ei jente har klemt deg (og du var en gutt idet det skjedde), begynte du da å mistenke henne for å ha skumle hensikter? Antagelig ikke, og hvis du har det, ligger nok feilen mer i ditt innbilske vesen enn i hennes hormoner. Jenter liker å klemme, så enkelt er det, og at de klemmer deg trenger ikke bety at de liker deg noe bedre enn det de strengt tatt finner nødvendig.

For gutter

Tilfeldig sitat ... og med ett brøt helvete løs i Helvete. Tilfeldig sitat
Joh. åpenbaring, 4:14

Som du nå har sett, har ikke jenter særlig mye å bekymre seg over. Nei, det er hos guttene alle de vanskelige situasjonene popper opp som kviser rett før skoleballet. Du er i trøbbel, gutt! Fortvil dog ikke, hjelpen er nå her, med nøye gjennomgang av alle tenkelige situasjoner (i alle fall som vi har tenkt på).

Når gutter skal klemme jenter

triks152.jpg
triks153.jpg
triks154.jpg
Å KLEMME EI JENTE: Her går det som smurt.
Her tårner problemene seg opp allerede i startfasen, før en eventuell klem er igangsatt. I motsetning til jenter, gidder gutter sjelden å engasjere seg i å klemme jenter de misliker. Det betyr at den jenta du nå skal klemme er ei jente du liker, og kanskje i tillegg «digger» og «er keen på». I sistnevnte tilfelle er du i alle fall på dypt vann. Hvis du er av den andelen sprengkåte hormonbomber som får reisning bare av å se ei jente du liker, vil vi her og nå få advare deg mot å gå inn i klemmemodus i det hele tatt. Hvis du likevel skulle hive deg ut i det, bør du i det minste frastå fra særlig tette klemmer, da du kommer til å miste den siste flik av mulighet for et forhold med den jenta hvis hun kjenner diverse kroppsdeler som man ikke skal kjenne ved klemming. Bare et tips.

La oss herfra gå ut i fra at lillejonas henger i standby-modus og ikke blir et problem. Det er fremdeles nok av hindringer å ta av før du har utført den perfekte klem. Det første du bør gjøre er å finne ut om jenta faktisk vil ha klem av deg. Om hun ikke ønsker det i det hele tatt, er det ingenting du kan gjøre for å gjøre klemmen til den hyggelige opplevelsen den skal være. Hun kommer til å prøve å presse deg unna, mens du gjør ditt beste for å holde henne fast og klemmer hardere. I beste fall ender du i politiets varetekt for overgrep og vold mot en forsvarsløs jente. I verste fall er ikke jenta forsvarsløs, men har krøstet skrittet ditt så ille at du nyser testikler.

Å lese mellom linjene og finne ut om jenta vil ta godt imot en klem kan være vanskelig. Tyd kroppspråk. Utstrakte armer er et sikkerstikk, men de bør være i din retning. Lite er så pinlig som å smile bredt til jenta med de utstrakte armene og gå mot henne for så å måtte observere at jenta hopper inn i favnen til en annen gutt som er bare halvparten så lite attraktiv som du er.

Videre bør du sjekke hygienen din. Er det forsvarlig å klemme henne? Tenk over om du har barbert deg (ikke nedentil, det skal ikke ha noe å si ved den formen for klemming vi omtaler her), dusjet, pusset tennene, skiftet sokker og lignende. Få jenter har noe til overs for svette, illeluktende gutter med ånde som minner om råtnende lik og sokker som får bedre lukt om man lar dem ligge og godgjøre seg oppi et offentlig toalett. Jenter har det likevel med å klemme en del gutter de ikke har særlig til overs for, men du minker denne sjansen betraktelig ved å være skikkelig ubehagelig å være så nære ved. Hvis hun derfor er på vei for å klemme deg, og du ved et lite sniff på skuldra di for å sjekke hygienen merker at det nesten svartner for deg, må du stå over. Ikke dytt henne bort; du vil ikke virke for avvisende heller, lat heller som om du har det travelt.

Har du kommet forbi disse barrierene, og dama ikke later til å ha for mange vrangforestillinger mot deg, er det bare å sette i gang. Forhåpentligvis brukte du ikke for lang tid for å komme hit, i så fall har du bare blitt stående og se dum ut, og det gagner deg ikke i å få med deg denne jenta i halmen (eller hva slags andre motiver du måtte ha, men hei, la oss være realistiske her ...).

Endelig har du da begynt å klemme. Hvor hardt og lenge? Her vil reaksjonene jenta gir deg underveis kunne gi deg den informasjonen du trenger. Hvis hun gisper etter pusten og blir blå i ansiktet (ikke at du ser akkurat det uansett), er det et tegn på at du kanskje klemmer litt for hardt. Klemmen må likevel ikke bli for løs, siden du da virker uengasjert og jenta vil tenke «så ovenpå han her er, og fy faen og dritt, ja ja, jeg har jo mensen uansett, helvete, jeg drar hjem, for en taper». Når det gjelder lengden på klemmen vil nok også dette løse seg selv. Ved første tegn til at jenta løsner grepet om deg, bør du gjøre det samme og klemmen vil bli avsluttet på en behagelig måte. Om hun helt har sluttet å klemme deg, er det ganske uhøflig å fortsatt holde henne fast, om det så bare er for noen titalls sekunder. Da kan du igjen fort enten havne på intensivavdelingen på sykehuset med dislokaliserte testikler eller på glattcella for overfall. Også jenter som liker deg blir lei av å bli klemt av deg. Begrens deg.

Når den varme og gode klemmen er over, må du smile til jenta og fyre av en frase som «vi snakkes vel snart» eller «godt å se deg igjen», avhengig av når i samtalen klemmen finner sted. Du må i alle fall unngå å bare gå med en gang uten å se henne i øynene, da hun vil stå tilbake uforstående. Hold samtalen gående også etter klemmen, og gi eventuell en klem eller to til for å vise hvor skapet står. Bare ikke overdriv. Du vil ikke la det bli for åpenbart hva du er ute etter, heller.

Og ja, holdt på å glemme et par ting her: Ikke tafs og klå. Ikke dra jentene i brystvortene selv om de kanskje vises gjennom den hvite toppen.

Når gutter skal klemme gutter

triks155.jpg
triks158.jpg
triks156.jpg
triks157.jpg
Å KLEMME EN GUTT: En visuell fremstilling av en vellykket gutteklem.
Ha! Du trodde kanskje det å klemme jenter var vanskelig, du? Mange gutter er så redde for å klemme andre gutter at de rett og slett lar det være. Sånn kan vi ikke ha det. Det må vel gå an å vise at man setter pris også på gutter uten at folk skal tro ting som ikke stemmer? Så klart går det an. Hvordan? Følg med.

Det er jo ikke til å komme bort i fra at dette er skikkelig skummelt. Enda skumlere er det om det ikke er du som inviterer til gutteklem. Du vet jo tross alt at dine hensikter er gode, og at melet du har i posen din er renere enn tennene til Jon Bon Jovi, men hva kan vel du vite om hva den gutten som vil klemme deg tenker? Homofobe vil her få et stort problem og tankene løper gjerne løpsk, men hold hodet kaldt. Når du klemmer jenter begynner vel ikke du å ta på dem på sex-trakasserende måter, gjør du vel? ... å, du gjør det, ja. Vel. Dårlig eksempel. Uansett, sjansen er ikke nevneverdig stor for at den som skal klemme deg er homofil, og om han er det, hva har det egentlig å si? Han kommer jo ikke til å føre hånda si langt ned i buksa di av den grunn, og om han plutselig skulle finne på det, fyrer du bare av på ekte øst-oslosk: «Døh, jæ' ække sånn, jæ'», hvorpå du dytter ham høflig unna. Det er ikke verre enn det. Så kom igjen, ikke vær redd, ta imot klemmen.

Snu nå på flisa. Sett at du er den personen som er på vei mot en annen gutt for å klemme ham. Nå vet du hva den gutten tenker, nemlig nettopp det samme som du tenkte i forrige avsnitt (eller mer presist; det vi dikterte at du tenkte). For å få fullt utbytte av denne klemmen, er du pøkke nødt til å få din mannlige motpart til å forstå at du ikke er homofil (enten du er det eller ikke, og om du er det, kan du egentlig bare følge triksene vi oppga under «klemme jenter»-avsnittet). Hvordan gjør du dette? Igjen viser vi til det å begrense styrke over klemmen og dens lengde. Hittil er altså alt likt en klem på ei jente (vi valgte å utelate ereksjonselementet her, for siden det ikke engang skal skje overfor jenter, bør det jaggu ikke hende nå), men det er når klemmen skal avsluttes at det kommer vitale forskjeller:

En klem er og blir noe som ikke er særlig maskulint, og det er det lite du kan gjøre noe med. Man kan rett og slett ikke klemme noen på en utelukkende maskulin måte. Det du derimot gjør idet klemmen synger på siste verset, er å klappe-dunke klemmeren din i ryggen; et såkalt ikke-homofilt klaps lik illustrasjonen til høyre (den tredje ovenfra). Antall ganger du gjør dette er av oss anbefalt satt til to eller tre. Én gang blir rett og slett for lite, og bringer bare assosiasjoner til å få folk til å slutte å hoste, men du bør heller ikke bruke motparten din som slagverk, så det er naturlig å gi seg etter et par-tre dunk.

Noen ganger har man skikkelig uflaks og glemmer av den livsviktige dunkingen i ryggen. Vel, o lykke, du har fortsatt én mulighet til å vise at du ikke hadde lumske hensikter med klemmen du nettopp er ferdig med. Nå, mens klemmepartneren din sannsynligvis ser spørrende på deg grunnet manglende dunk i rygg, gir du ham en vennskapelig dult i den høyre skuldra hans med din høyre hånd (eller speilvendt om du er så teit at du er keivhendt). NB! Her skal det ikke slås, men dyttes, og du skal ikke dytte personen ned i bakken heller. Samtidig smiler du så vidt og ser seriøst og maskulint på mannen (omtrent som Daniel gjør til Andreas på bildet til høyre), og dagen er reddet der og da. Du har nå utført en klem på en annen mann, uten at noen av dere tror at du er homofil. Ikke at det er noe galt i det, men – i en identitetskritisk alder som du antagelig befinner deg i – hvorfor fremstå som en annen enn den man er?

Å klemme dyr

triks159.jpg
Å KLEMME DYR: Daniel klemmer en katt. Varsomt, vel å merke.
Vi får støtt og stadig beviser for at mange av våre besøkende er blant de som gjør køene til landets psykologer lengre, eller i det minste burde ha vært under behandling. Derfor går vi ut i fra at det ikke bare er mennesker som klemmes av dere der ute, og vi burde kanskje således i denne guiden også trådt støttende til ved klemming både av trær, telefoner, klesplagg og kopimaskiner. På tross av dette synes vi at vi er langt nok utenfor vårt mandat når du nå skal få lære de få triksene det er å vite om det å klemme dyr:

Firkant Ikke klem dyr i offentlighet. Det å klemme dyr er sprøtt nok i seg selv, om du ikke skal vise resten av verden at du er gal i hodet i samme slengen. Da er det tryggere å klemme andre menn uten å dunke i ryggen og bli ansett som homofil, snarere enn at du er en som begår utukt på dyr.
Firkant Ikke klem for hardt. Dyr (da tenker vi mest på mindre dyr, og ikke moskuser, elefanter og de derre digre i Star Wars) tåler gjerne ikke så mye som mennesker, og de har i langt mindre grad mulighet til å rope ut til deg at nå får du jaggu se til å slippe taket. Det skal faktisk ikke så mye til før du har klemt i filler alle innvollene til dyret, og da står du der med skjegget i postkassa. Ikke å anbefale. Enten får du barbere deg eller lære deg å behandle dyrene dine varsomt.

triks160.jpg
Her skulle vi egentlig hatt et bilde av oss som blir klemt av en diger haug jenter for å vise at kunnskapen vår gir uttelling, men vi er tydeligvis ikke populære nok til å greie å få med oss nok jenter på det, så du får overleve med bare oss to.

Gratulerer!

Du er nå en ferdig utdannet klemmer, og det er vel plutselig ikke så skummelt, dette med klemming.
Så, kom hit og få en klem, gutter og jenter! Ikke vær sjenerte!

Takk til

For første gang har vi trengt ekstern hjelp for å gjøre vårt arbeid, og denne gangen har vi altså noen folk vi føler for å takke. Eller ... å si at vi føler for det er vel å ta i. Vi føler oss forpliktet til det. Hepp.

Takk til ...
... Thuy Vu for sitt harde arbeid med å klemme, og i tillegg la hele verden få vite om det gjennom denne sida.
... Kamilla for også å stille opp for klemming, uten å vite helt hva det dreide seg om, og ikke minst, innebar.
... Ørjan for å være en amatørmessig vikarfotograf og ta noen dårlige bilder.
... Asbjørn for å ta noen enda dårligere bilder.

070303