Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

tips.gif

Plastposeforsøket

triks280.jpg
triks281.jpg
Tekst: Daniel
Publisert: 11. april 2005

Forleden satt jeg en kveld og virkelig storkoste meg med å studere plastposer i all deres prakt. På undersiden av en pose jeg hadde ervervet ved det lokale posthuset fant jeg følgende fascinerende inskripsjon: «Ved forbrenning vil posen (...) omdannes (...) til kun kullsyre og vann.»

Assosiasjonen er like innlysende som den er uunngåelig: Hva er det som er kun kullsyre og vann? Jo, det er Farris, det. Er det mulig at de ansatte ved Farris-fabrikken aldri har vært oppe ved Olav Vs kilde og hentet vann slik de påstår? Kanskje sitter de isteden syv og en halv time hver dag og brenner det de makter av plastposer for å møte tørste nordmenns behov?

Scenariet er besnærende nok til at det må etterprøves. Ikke ved å dra til Larvik og infiltrere farrisprodusentene, men gjennom å finne ut om Postens plastposer kan bli til Farris så lett som posene selv skisserer. Skulle det være tilfelle er det vel innlysende at farriseerne heller hiver noen plastposer på et bål enn å gå lange turer opp til et tjern.

Til laboratoriet (les: utendørs)!

Forsøket

Først pakkes plastposen ned i en tom Farris-flaske. Dette er et overraskende omstendelig arbeid. Plastposen tennes så på.

triks283.jpg triks283.jpg

Av erfaring vet jeg at plast brenner svært bra, så forsøket utføres utendørs. Det viser seg dog at plastposeplast smelter mer enn den brenner, og det skal tålmodighet og et helt tre med fyrstikker til før det endelig tar av.

triks284.jpg triks285.jpg triks286.jpg triks287.jpg

Resultatet

Etter et par minutter med brygging er det klart for prøvesmaking, og jo da, dette er prima Farris slik vi kjenner den fra butikkhyllene!

triks288.jpg triks289.jpg

Konklusjonen

triks290.jpg

Glem alt du leser på flaskene om Olav Vs kilde.
Verdens fineste maskineri går ikke per definisjon på «naturlig mineralvann», men brente plastposer.

200205
110405