Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

tips.gif

Å klippe seg hos frisørskole

Av Daniel

Alle som noen gang har vært hos frisør, vet at det er umulig å få økonomien på rett kjøl etter et besøk før det igjen er på tide å ta turen. For å holde frisørkostnadene på et akseptabelt nivå, har man derfor tre valg:

triks048.jpg
FRISØRBEHOV: Plutselig innså 2002-Daniel at han ikke så ut på håret. (Foto: Dessverre ikke lenger privat.)
Firkant La håret gro
Firkant Få ufaglærte til å gjøre jobben
Firkant Oppsøke frisørskoler

Ved å la håret gro sparer du ikke bare penger, men også tid. Samtidig går det ikke mange månedene før man må veie disse fordelene opp mot løsningens ene ulempe: Ens dyrebare image går dukken. Jo da, i enkelte kretser er det hipt å aldri klippe seg, men slike kretser er stygge på håret.

Med andre ord; stussingen kan drøyes, men ikke evig. Et billig alternativ er å få noen du kjenner til å klippe deg, eventuelt kan du selv etter beste evne gjøre jobben foran et speil. Resultatet er stort sett uansett det samme: Å kontrollere en saks, som i utgangspunktet virker som en enkel oppgave, blir i hendene til ufaglærte vanskelig idet saksen våkner til live og velger å styre showet selv.

Tilbake gjenstår bare én mulighet, og det er å la vordende frisører øve seg på deg. Det høres kanskje skummelt ut ... og det er det. I prinsippet burde det være grei skuring, siden amatørene alltid har en lærer å konsultere, så med mindre de har lagt deg for hat burde det gå bra. Dette garanterer deg likevel ikke godt resultat, så følg med når jeg nå stegvis vil gå gjennom hvordan en skoleklipp foregår.

Steg 1 av 1: Fremgangsmåte

Det første du gjør, er å ringe frisørskolen. Er du heldig, tar noen til slutt telefonen. Gjør ditt beste for å få avtalt en time, selv om det er umulig å høre den lavmælte kvinnen i den andre enden, som etter lydforholdene å dømme sitter i et rom fylt til randen av barnehagebarn og flyalarmer.

Møt opp til avtalt tid, og oppdag at etternavnet ditt har blitt voldtatt i avtaleboka. Skjul din overraskelse over at tidspunktet er korrekt. Hør på at navnet ditt blir ropt opp på en slik måte at du forventer at frasen «nå er jeg lei av dette tullet, sett deg ned og hold kjeft!» skal følge etter.

Sett deg ned i anvist stol, og lat som om du koser deg med damebladene du får tildelt mens det brutalt rives og lugges i håret ditt. Svar alltid at det går bra med deg om hun spør, selv om du har øynene fulle av tårer grunnet smerten i hårrøttene. Vær alltid høflig. Husk at hun har sakser, og at du ikke aner hvilke problemer hun sliter med.

Legg så merke til den uforståelig dårlige kommunikasjonen mellom elev og lærerinne, og hvilke konsekvenser dette får for frisyren din.

Lærerinne: Ja, har dere bestemt dere for hvordan det skal se ut på sidene, eller?
Elev: Mm, han ville gjerne at det skulle være igjen litt hår over ørene.
Lærerinne: Jaha, ja. *klippe vekk alt håret over ørene*

Merk også alle de andre underlige menneskene som er gjerrige nok til å klippe seg på steder som dette. Ta for eksempel i betraktning den tjueseks år gamle studenten der borte til høyre som fikler på alt. Når hans «frisør» er borte for å blande hårfarge, plukker han opp en hårføner, ser inn i den og klarer til alt overmål å slå den på samtidig. Og hva gjør han når frisøren står og gnir fargekliss inn i hodebunnen hans? Nei, da er ingenting mer naturlig for denne karen enn å plukke sakser fra frisørens belte og granske disse inngående.

Andre, som han eldre mannen et par plasser borte, har problemer med å forstå at det tar tid å klippe seg hos frisørskole. Han forventer sågar at jobben skal gjøres så fort at den er ferdig før den begynner. Ikke før han har satt seg ned, kommer han med klare krav til den utrente jenta som skal klippe ham:

Mann: Og gjør det raskt, ja, for jeg skal hente datteren min og kjøre henne til tannlegen om ti minutter, og det tar et kvarter å kjøre.

Følg nøye med på hvordan slike uttalelser gjør frisørnoviser kjempestresset, og hva dette gjør med frisyren til mannen, som formelig klippes mens han er på vei ut. Vær glad for at din frisør har bedre tid på seg, og kjenn samtidig at magen din rumler og at det må konsentrasjon til for å ikke tisse på seg. Legg dessuten merke til at radioen du så vidt kan høre nå spiller de samme låtene for fjerde gang.

Konkluder med at klippingen går så sakte at du lurer på om den har stoppet opp. Selv om det skal renskes vekk en drøss centimeter av ditt gjerrige hode, stusser din wannabefrisør seg innover millimeter for millimeter. Hun kan i prinsippet klippe evig, ettersom håret vokser i samme fart som hun klipper. Døm henne for å ha elendig tro på egne evner, siden hun aldri tør gjøre noe før hun har spurt sin ignorante lærerinne. Sukk oppgitt over at det er tjueto frisørspirer og bare én synlig lærerinne. Deduser at det tar lang tid mellom hver gang frisøren din tør røre hodet ditt, og at du aldri vil slippe ut fra dette helvetet fylt med dameblader og hitlåtresirkulering. Hør følgende imaginære samtale om og om igjen oppe i hodet ditt:

Frisør: Her har du en ny forsyning blader du slettes ikke er i målgruppen til. Jeg tar nå et kvarters pause for å vente på ei lærerinne som bare skal si «Fortsett» og så gå igjen.
Du: Jeg vil ikke lese horoskop! Jeg vil ha mat, seng og et toalett! Jeg er sulten og trøtt og jeg må på dass!

Til slutt er kroppen din nær ved å bryte sammen av manglende vedlikehold, og akkurat når du sitter og glaner på revy og lys tunnel, er hun ferdig. Det er et par timer siden du sist hadde følelse i ræva, og når du reiser deg har det gått 4 timer og 45 minutter siden du satte deg ned. Om du så bare tar resultatet i betraktning, er du likevel langt fra fornøyd. Håret ditt er kortklipt, enda du sa klart ifra at det ikke skulle bli kort. Rop likevel at du er fornøyd såpass høyt at det overdøver din rumlende mage, dette for å være høflig, samt å unngå at du blir sittende med «feilutbedring» i enda et par timer. Det tåler ikke blæra di.

Du kjøper deg ut av helvete ved å betale en tosifret sum for hodeskjendingen. Timeprisen kryper så vidt over tyve kroner. Glem ikke å ønske din frisør lykke til på hennes forestående eksamen, og gjør ditt beste for å ikke være sarkastisk. Det er plent umulig, men gjør ditt beste. Gudene vet hun trenger den lykken hun får ...

140505
220505