Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

Et nytt trossamfunn kommer til verden. En ny verden er på vei. En ny vei i trossamfunn.

tsmlogo.gif

Verdens første nedlagte trossamfunn

Ideologi | Opphøyde skrifter | Trosbekjennelsen | Innmelding | Historie | Symboler

Historie

Tragismen er et relativt ungt trossamfunn. Som livssyn har den levd i mange år, men som mer spesifisert trosretning meldte den sin anmarsj begynnelsen av det tjueførste århundre etter den gregorianske kalenderen. De første klare tegnene til Tragismen kan spores tilbake til Trondheim, Norge høsten 2001.

Grunnleggelsen

Tragismen ble offisielt grunnlagt av dens to øverste ledere; Mast Not Daniel og Mast Not Thomas den 10. november 2001. På samme dag fikk de begge syn om at de selv skulle bli store religiøse ledere som eldre. Da de møttes og fortalte hverandre hva de hadde drømt og innså at de hadde drømt det samme og faktisk hadde forutsett at denne samtalen skulle skje, ble de meget forfjamset. De la dessuten merke til at dagens dato (10.11.01) var et palindrom (altså at den vil bli den samme skrevet baklengs), noe som i den improviserte tallsymbolikken skulle påvise at man på denne dag snur i tidsperspektiv uten å forlate åstedet. Både Mast Not Daniel og Mast Not Thomas skjønte at denne veien var allerede lagt foran dem, og så på det som sitt kall å innføre Tragismen. Følgelig anså de seg selv som historiens første tragister, og mottok selv æren som øverste ledere med brask og bram.

Registrering som trossamfunn

Det ble etter hvert klart for begge Mast Notene at Tragismen måtte registreres som trossamfunn hos Fylkesmannen. Der ble det raskt forklart at for å gå trossamfunnet godkjent, trengs spredt utbredelse. Den 7. mars 2002 ble derfor trossamfunnet offisielt åpnet på dens hjemmeside tragisk.com.

Avskaffelse av Tragismen

Noen søknad fikk Fylkesmannen imidlertid aldri. Flere hundre uformelle innmeldinger per e-post ga et bilde av at Tragismen vokste ut av vår kontroll, men samtidig hadde vi vokst fra Tragismen. Ute av stand til å endre trosretningen etter vårt skjønn, da dette ville vært illojalt overfor retningens tilhengere, så vi ingen annen utvei enn å legge ned hele skiten. Tragismen ble et sted rundt 2003 eller 2004 dermed verdens første nedlagte trossamfunn. Med andre ord er det ikke lenger lov å tro på det! Slutt!