Humoristiske artikler siden 2000
Spalter
Tips og triks
Irrasjonell oppførsel
Brev til firmaer
Miljøhjørnet
Anmeldelser
Fascinasjon
Øvrige tekster
Gamle bragder
Under lupen
Hybelens herre
Tegneserien
Spør Kryptor
Roteloftet
Bak siden
Om tragisk.com
Utdatert?
Kontakt oss
I sosiale medier
facebook-logo.png
twitter.png
youtube.png
tragisk.com for 5 år siden: Phooningens arvtagere

ttt.jpg

Bussbillett

ttt01.jpg Tekst: Tommy
Foto: Daniel
Publisert: 2. august 2001

Til min første test har jeg valgt en bussbillett som testobjekt. Bussbilletten er et lite stykke papir, to cm. bred og fem cm. lang. På min utgave av denne gjenstanden står mange forskjellige tegn, både bokstaver og tall. Det er til og med noen kolon, punktum og skråstreker tilstede. På baksiden står det noe om tilgodebilletter, men hvem er det egentlig som bryr seg?

ttt04.jpg Som våpen:
Når man ser på billetten som et våpen, er det ikke mye å hente. Den er liten og skjør, og den eneste muligheten for å gjøre noe virkelig skade med den er hvis du dytter den ned halsen på folk, sånn at de kveles på den. Det går også an å skjære med kantene på billetten, hvis den er forholdsvis ny. Likevel er den ikke akkurat noe å gå inn i en kamp med.
Karakter: 2/10

Som mat:
Hvis man er veldig sulten, og prøver å spise billetten, finner man ut at den samles ganske enkelt opp til en liten klump i munnen. Når man først har kommet til det stadiet hvor billetten har blitt en liten klump, blir den veldig seig og vanskelig å fortære videre. Man kan sammenligne dens smak med lukten på sokkene dine etter en halv dags aktiv bruk. Du overlever det helt greit, men du har ikke lyst til å fortsette med å kjenne følelsen. Derfor ble prosjektet om å faktisk svelge den lille, ekle papirklumpen skrinlagt. Likevel, billetten kan brukes som mat hvis man er sulten, og den smaker ikke helt for jævlig.
Karakter: 5/10

ttt03.jpg Som bål:
Tenk at du har gått deg vill ute i skogen. Det eneste du har med deg (unntatt klær, selvfølgelig), er bussbilletten og en lighter. Hva gjør du da? Danser du rundt i ring fordi du har redningen i din hule hånd, eller kaster du papirbiten bort? Fungerer den som et bål? Svaret er ja, det gjør den. I et par sekunder. Billetten brenner helt bra, den. Flammene spiser den opp på en OK og grei måte. Likevel, på grunn av tingens kjente størrelse, brenner den over en veldig kort tidsperiode. Derfor er det ikke så utrolig mye varme å hente fra den. Hvis du hadde hatt mange av den, kunne du kanskje fått sammen et fungerende bål.
Karakter: 7/10

ttt02.jpg Som ly:
Billetten min er to centimeter bred og fem centimeter lang. Hvor mye ly tror du at du kan få utav den? Mye ly? En hel mengde ly? Så mye ly at du kunne fylle et helt hus med ly? Like mye ly som et rom fullt av folk med capser hvor det står "Hei! Jeg er ly!" som går rundt og lyer andre folk som er ly? Nei! Du får utrolig lite ly utav en ti kvadratcentimeters stor papirbit. Bare så det er sagt.
Karakter: 1/10

ttt05.jpg

Konklusjon

Billetten er litt for liten til at den kan brukes til noe, verken våpen, bål eller ly. Likevel, det er ikke den verste tingen på jord. Smaken ikke er for dårlig, og den kan i nødstilfelle brukes som våpen hvis man er litt oppfinnsom.

Karakter: 5/10